[]

taksi/dolmuş/otobüs şoförü emniyet kemeri ilişkisi

istanbul'da kemer takan otobüs, taksi, minibüs şoförü görmedim.

kemer takmak madem gerekli, takmamak da yasak. bunlar niye takmıyor? polise yakalanmama ihtimalleri yok gibi.

neden?

 
rahatsızlık durumu için konuşmak gerekirse:

ofiste sizi de o rahatsız koltuğa kemerle bağlasak mesai bitimine kadar sizde takmamak için bin takla atarsınız.

he bide onlara can güvenliği, kaza vs. deseniz usta şoförüm kaza yapmam derler zaten.

ayrıca ekip aracı kullanan trafik polisi de kemer takmıyor dikkat ettiyseniz.

halden anlama mevzusu var işte bizim toplumda.

edit: @okumayi sevmeyen okur hehehe. göbekten kemer yerine kavuşmadığı zamanda takma zorunlulukları yok hatta.
edit2: burası türkiye demeyi unutmuşum galiba.
  • islergucler2  (06.06.16 16:42:10 ~ 17:25:51) 
Trafik polisleriyle fazlasıyla içli dışlıyım, kemer kuralını kendi aralarında şapka takma zorunluluğu veya langırt yasağı gibi görüyorlar. Kural var, uymayan gerizekalıdır, kendinden başkasına zararı yok diyorlar, ha ben katılmıyorum arabanın içerisindeki kemer bağlamayan bir kişi diğer herkesin hayatını tehlikeye atıyor (savrulup onların kafasına vurma şeklinde ölümler oluyor).

edit: isler güçler2'nin yorumu üzerine açıklama: Ekip arabasında polisler olası saldırılara karşı araçtan çıkabilme, siper almayı kolaylaştırma sebepleriyle takmıyorlar. Hatta Sinan Çetin'in oğlunun karıştığı kazada yapılan "Polis de kemer taksaydı ölmezdi" savunmasına, polis camiasından çokça ses yükseldi ama hemen kıstılar o sesleri.
  • okumayi sevmeyen okur  (06.06.16 16:42:25 ~ 16:56:25) 
taksiciyi bilmem ama minibüsçü camiasında olan ailemden bildiğim şunlar;
para alıyoruz/uzatıyoruz hareket kabiliyetimizi kısıtlıyor, zor oluyor.
hem biz yavaş gidiyoruz, 100 ibre mi vuruyoruz sanki.
hadi ben kemere güvendim yolcu neye güvensin tutuğu demir boruya mı?
gibi söylemler ile karşılaşıyorum.
  • seyduna6687  (06.06.16 16:53:45) 
benim trafikte kemer takmayla ilgili gözlemlerim olmuştu. şoförlerin zaten yarısından çoğu takmıyor. sadece uzun yolda kemer takılacağını zanneden bir kesim de var. gördüğüm kadın şoförlerin tamamı istisnasız şekilde kemer takıyor. erkeklerin futbol, trafik, siyaset gibi alanlarda egemenliği var ve buralardaki hakimiyetlerine çok fazla güveniyorlar. basitçe kaza yapmayacaklarını düşünüyorlar. halbuki her ana haber bülteninde ve gazetelerde erkeklerin neden olduğu, erkeklerin yaptığı ölümlü/ölümcül kazalar mevcut.

sözün özü: polisler zaten bunlara kolay kolay ceza yazmadığı için, kemer takmama alışkanlığını çok daha rahat sergiliyor bu grup. çünkü cezası olsa dahi onlara yok.
  • nathanieltroy  (06.06.16 17:00:42) 
nedeni cahillik ve insan hayatının ucuzluğu. gayet açık. şehir içinde bile karışabileceği bir kazada o kemerin onu büyük bir yaralanmadan kurtarabileceğini hatta ölümden koruyabileceğinin farkında değil. sadece taksici dolmuşçu gibi taşımacılık yapanlar değil normal şoförler için de geçerli bu.


hızlı gitmekle kastedilen 100 ise, ben şehir içinde 60 ile giderken ara yoldan kontrolsüzce önüme fırlayan bir arabaya çarptım, frene bile basamadım. kemer takılı olmasa camdam çıkardım sanırım.
  • battal gemalmaz  (06.06.16 17:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.