[]

ingilizce grameri iyi olan biri bakabilir mi?

For more than a century and a half, people have speculated about whether there is life on Mars. For instance, some American astronomers claimed that they saw canals on the surface of Mars, which fired many authors’ imagination ...... depicted Martian invasions.

burada boşluğa who gelir diye düşünüyorum ama which gelecek deniyor. bunun doğrusu nedir ve neden öyledir açıklamasıyla biri cevap verebilir mi?

şimdiden teşekkürler.

 
Senin dediğini yaparsak imagination eline fırça alıp marslıların saldırısını çizmiş oluyor


  • i ve been mistreated  (06.06.16 16:11:58) 
which gelecek.
çünkü marslı istilalarını betimleyen bir çok yazarın hayal gücünden bahsediyor.

  • interview with the vampire  (06.06.16 16:12:20) 
many authors' imagination'dan bahsediyor cümlenin boşluktan sonraki kısmında. who olmaz o yüzden. kişi olması lazımdı who koymak için.


  • nathanieltroy  (06.06.16 16:19:42) 
Gramerim yerlerde surunur ama who olamaz diyorum ben de. "Who" dersen yazarlarin hayalgucunden bir "kisi" gibi bahsetmeye calismis oluyorsun.
Gozden kacirdigin nokta su, "many authors" degil, "many authors' imagination" d'yor, bahsett'g' sey yazarlarin hayalgucu, yazarlarin kendisi degil.

  • stavro  (06.06.16 16:32:53 ~ 16:35:02) 
işte yazarların hayal gücü diye öyle düşündüm ben zaten, tek başına hayal gücü olsa which derdim. tarif de edemiyorum ki derdimi ya :'D neyse o zaman. cevap anahtarında da doğru cevap who çıktı, ama gene de itiraz edilecek. teşekkirler herkese.


  • lyh  (06.06.16 16:38:54) 
yazarların hayal gücünden bahsedildiği için which
yazarlardan bahsedilse who olurdu doğru

  • Corc  (06.06.16 16:38:56) 
Simdi sen oyle diyince tekrar dusundum de "who" olabilir gibi geldi. "... depicted Martian invasions" diyor, o halde ...who depicted derim ben. Cunku "depict" eylemini bir "kisi" yapar, ben boyle dusundum simdi. Yani "Mars istilasini betimleyen yazarlar (onlarin hayal gucu)" Ama dedigim gibi benim gramer yerlerde, sen bana guvenme, bilen arkadaslar aydinlatsinlar:)
Soru benim karsima ciksa "which" yazacaktim ama.
Takip.
  • stavro  (06.06.16 17:09:07 ~ 17:12:04) 
aynen işte, depict olayı tekrar yazarlara yöneldiğinden who diye düşündüm ben. soruya itiraz edilecek, bakalım bakalım!


  • lyh  (06.06.16 17:17:11) 
depict burada yansıtan tasvir eden derseniz who gelmeyeceği bariz belli olur. doğru cevap which bence marslı istilasını tasvir eden pek çok yazarın hayallerini ateşleyen gibi bir şey çeviriyorum...


  • gotic  (06.06.16 17:59:14) 
‘who’, because the authors are depicting Martian invasions, it's people and not things doing the action, so you need ‘who’. To clarify, if you used ‘which’ instead you would be saying that the imagination of the authors is depicting Martian invasions, which is impossible because their imagination doesn't have hands.

diye de bir cevap aldım.
  • lyh  (06.06.16 18:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.