[]

Banka hesabını yurtdışından yönetme

Sevgili bonuslar;

Bir hafta kadar sonra yurtdışında çalışmaya gidiyorum. Maaşım dolar olarak Türkiye'deki hesabıma yatacak.

Bu konuda iki tane derdim var;

1) Faturalarımı neyim ödemek için yurtdışındayken internet bankacılığını kullanmak istiyorum. Ama internet şubesine girişte bana hep sms geliyor onla giriyorum. Yurtdışındayken kendi hattımı kullanmayacağım sanırım, ordan bir hat alırım internet falan için. Nasıl ulaşabilirim internet şubesine bu şekilde?

2) Ailemin falan gerektiğinde hesabımdan para çekebilmelerini istiyorum. Aynı zamanda yurtdışındayken kendi hesabımdan da para çekmem gerekebilir. Malum tek bankamatik kartı var. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bankalar yedek kart veriyorlar mı aileme bırakayım bir tanesini burada? Ya da başka bir yöntem var mı? Hani internet şubesine girebilsem annemin hesabına eft falan yaparım ama onda da komisyon ödüyorum, hesabım maaş hesabı olarak grünmüyor sonuçta. Daha pratik eft ücreti falan ödemeyeceğim bir yöntem var mı?

Bilgiler; Garanti ve Yapı Kredi hesaplarım var, ikisi de eski maaş hesaplarım şu an maaş yatmıyor tabi haliyle. Yurtdışı dediğim de Dubai.

Şimdiden teşekkürler.

 
garanti için cep şifrematik kurabilirsiniz telefonunuza. internet veya sms gerektirmiyor bir kez kurulduktan sonra. yapı kredi'nin de benzer bir uygulaması vardır mutlaka.

enpara, cepteteb vs. derdim 2.si için ama bunlarda cep şifrematik benzeri uygulama var mı bilmiyorum. ama enpara mobil uygulamada sms şifresi istemiyor.
  • inheritance  (06.06.16 15:30:28) 
1. yurt disi hatlara banka sms gelmiyor, o nedenle ben türkiyede bir kontörlü hat aldim, 3 ayda bir kontör yüklüyorum smsler o hatta geliyor. bu sekilde türk opatörüde bir hat tutman sadece internet bankaciligi icin degil bazen internet bankaciliginda problem yasagidinda telefon bankaciligini da kullanabilmen icin önemli, cünkü telefon bankaciligi icin de sms ile konfirmasyon isteyebiliyorlar. ara sira internet bankaciligina girmek istediginde hata verebiliyor, süpheli giris nedeniyle. o durumda da cagri merkezini arayip yurt disinda oldugunu belirtince aciyorlar.

2. ailen icin de ek kart cikartabilirsin. bunun yaninda ailene tüm resmi islemlerini yapabilmeleri icin ülkeden cikmadan veya ciktiktan sonra konsolosluk üzerinden vekalet de verebilirsin.
  • emrahday  (06.06.16 15:43:17) 
Yurt dışı hatlara SMS geliyor mis gibi. Ama asıl mesele yurt dışındaki yeni telefon numaranı bankaya bildirmek. Çünkü şubeden kişisel başvuruyla ekleme yapıyorlar ancak.

Sen de gitmeden numaranı bilemeyeceğin için numaranı önceden bildiremiyorsun. Bu durumda vekalet verdiğin kişi senin adına telefon numarası bildirebilir bankaya.

Para çekmek için de ikinci debit kart ya da kredi kartı talep edip aynı hesaba bağlayabilirsin. Ben banka kartı taşımıyorum, kredi kartım hesaba bağlı olduğundan takıp para çekebiliyorum.
  • cakabo  (06.06.16 16:49:25) 
sms problemini çözseniz bile yurtdışı ip ile giriş yapılmasına izin verilmiyor. yurtdışı kullanıma açtırmak gerekiyor. bankayı arayıp yurt dışından erişimde bulunacağınızı, herhangi bir kısıtlama olup olmadığını öğrenin mutlaka.

ziraat bankası'nda var en azından böyle bir şey. diğerlerinde de vardır belki.
  • bellbane  (06.06.16 16:57:40 ~ 17:01:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.