[]

Ambalaj atıklarına kirli çöp atılabiliyor mu?

Bu geri dönüşüm kutularına yağlı kağıtlar, sütlü kutular filan atılamıyor diye biliyorum ben, bi tanıdık atılabiliyor çünkü onları yıkıyorlar dedi. Hangimiz haklıyız?




 
Hayatı iddiaya ben haklıyım sen haksızsına çevirmemelisiniz. Ayrıca o senin ambalaj atığından başka bir şey atılmaması gerektiğini düşündüğün yere millet gidip çöp demir vs. attığından onlar tekrar ayrıştırılıyor. Özetle sen bir şeyi geri dönüştürmek istiyorsan o zıkkımı götür o kutuya at. O bir şekilde geri dönüştürülür. Milletin attığı ambalaj malzemelerini atmasını bari engellemeyin.


  • nohut  (06.06.16 14:51:40) 
Kardeşim basit bir soru sordum niye agresifleşiyorsunuz?


  • :)  (06.06.16 15:01:04) 
Atık dönüşümünü yüzeysel bilen biri olarak südü suyla çalkalamanızı, yağlı kağıdı da iş güvenliği açısından sakıncalı olduğundan geri dönüşüme sokmamanızı tavsiye ediyorum. Hafif nemli kağıtlar dahi alev alabiliyor bu arada.. Termofilik bakteriler yığınlarda birikmeyegörsün.


  • kargn  (06.06.16 15:10:08) 
o kutularin ne derece ise yaradigi önemli.

eger sonrasinda tesise götürülüyorsa, süt kutulari gibi folyo kaplamali degil (ici alüminium kaplama gibidir mesela) haricindeki her seyi atabilirsiniz. metal parcalari, ciltler, zimbalar vs ayristiriliyor, onlar da ayristirilir. bir tek tetrapak gibi kagitlarda sikinti cikiyor diye biliyorum. bulamac haline getiriliyor zaten önce.

ama sorun su, o kutular islevsel mi?

onun haricinde cöp toplayan ayristiricilarin aldigi herhangi bir seyi cöp kenarina ya da o kumbaralara atmakta zarar yok, cünkü onlar gectikce aliyor, cam kumbarasindan depozitolari ayiriyorlar, cöpten kagit ayiriyorlar vs vs.

ha ama ayristirilmasini istiyorsan her seni oraya atacaksin diye bir olay yok. mesela renkli camin dönüsümü cok kolay ama saydam camin icine renkli cam karistiktan sonra onu arindirmasi masraf/islem.

o yüzden ne atarsaniz atin, engellemeyin su bu demeyin. neyin kafasidir. tüm cöplerimi oraya atayim, Özetle sen bir şeyi geri dönüştürmek istiyorsan, uygun yere atacaksin. kartusundan eski elektronik esyalara pilinden tibbi atigina.

ha yapan az, ama cevre bilinci de topluluk icgüdüsü oldugu icin gelismiyor, kisi bilinclendigi icin gelisiyor.
  • portmanto  (06.06.16 15:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.