[]

Oruçlunun su içmeme nedeni?

İf diyeti sağolsun ben de 16 saat aç kalıyorum ama susuz kalmanın mantığını anlamıyorum. Aç kalıp fakirin halini anlamak hadi neyse de, su sınırsız,ücretsiz ve ulaşması kolay değil mi? O zamanlar suya ulaşmak mı zordu nedir olay?




 
Olayı biraz daha zorlaştırmak için. Neticede açlık susuzluk kadar sıkıntı çıkarmayabilir Arabistan ortamlarında. Biraz da susuzluk yaşatalım demiş olabilir kuralları belirleyen arkadaşlar.


  • angelus  (06.06.16 12:32:21) 
su sinirsiz, ücretsiz ve ulasilmasi kolay degil, hatta tüm dünya düsünüldügünde gidadan daha zor ve kuraklik arttikca giderek daha da zorlasiyor. en.wikipedia.org

dünyada 7.4 milyar insanin 1.2 milyari suya erisimde problem yasiyor. yani her 7 kisiden 1 i.
  • emrahday  (06.06.16 12:35:13 ~ 12:48:08) 
Orucun amacı açın halinden anlamak olduğunu kim söyledi nerde yazıyor?


  • kelepir  (06.06.16 12:50:17) 
Dinde mantık yoktur, biattır. İnanır ya da inanmazsın, neden aranmaz. Buradan allahın varlığı sorgulanmaya kadar gideceği için yasaktır.

Oruçta suyun içmeme mantığı yok, gayet zararlı ve gereksiz, saçma. Bu sıcakta oruç tutmak gayet zararlı.
  • kurnaz  (06.06.16 13:13:59) 
:)


  • tamam onu da ben yaptım  (06.06.16 13:33:32) 
Soru sormuşsun güya ,
duymak istediklerini yazanlara tık ı atmışın.
Emrahday , koymuş .
Sana da bu koymuş olabilir tabi.
  • dunyatuhaf  (06.06.16 14:34:33) 
Ne kadar saçma bir mantık kurmuşsun. İnsan sürekli yemeye olduğu kadar içmeye de ihtiyaç duyar. Bu iki arzunu yerine getirmeyerek nefsini köreltmiş oluyorsun. Senin mantığınla sakız, şeker vb. şeylerin de oruç açısından sakınca oluşturmaması gerek.


  • harvey  (06.06.16 14:50:04) 
Amma çemkirdiniz yahu, din dersi hocasının söyledikleri bunlar ben uydurmadım. Yok lafı koymuş ta bilmem ne. Mal mısınız nesiniz. Ben müslümanlardan bahsediyorum, dünya Su oranından değil. İki dakka çomarlığı unutun da insan taklidi yapın. Adam smayli atmış ona da mı tik atayım. Te allam. Gerçek islam bu işte


  • hasmetizm 2046  (06.06.16 16:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.