[]

MBA faydali mi?

Merhaba,

Yakin bir arkadasim, Turkiye'nin onde gelen universitelerinden birinde burslu olarak Makina Muhendisligi okudu. Daha sonra yine burs alarak, Amerika'da cok iyi bir universitede Makina Muhendisligi masteri yapti. Yurtdisinda yasamak istemedigi icin Turkiye'ye dondu, iyi bir sirkette ARGE'de calisiyor. Kazanci kotu degil, isinden de ne mutlu ne mutsuz. Ama muhendis olarak calismaya devam ederse geleceginin cok parlak olmayacagini dusunuyor, "Ne uzar ne kisalirim" diyor. Pazarlama, is gelistirme vb. alanlarda calismak istiyor. Bu alanlara gecmenin yollarini ariyor.

Soru su: Sabanci Universitesi'nde gencler icin bir MBA programi varmis (Executive MBA degil). Bu MBA'i yaparsa, istedigi gibi bir is bulabilir mi? Bulabilirse baslangic pozisyonunda, baslangic maasiyla mi ise girer?

Simdiden tesekkurler.

 
MBA faydalı mı? Evet, başvurularda iyi bir vitrin olarak kullanılırsa.
İş bulabilir mi? Evet (müh. cv'sı sağlam olduğu için)
Başlangıç poz. mu olur? Belli olmaz. kendini satmasına, geçmiş iş deneyimini pazarlamasına bağlı.
Başlangıç maaşıyla mı başlar? şart değil, bkz. önceki madde. ama çok sosyal ve inandırıcı olması lazım. kolay değil.

Tercihen teknik bir ürünün pazarlaması olursa mesela fevkalade bir sinerji yaratmış olur, ona göre benefitleri artar.
  • 507  (05.06.16 22:06:57 ~ 22:09:12) 
mba ciddi anlamda top class yerlerde yapılmazsa sadece yapılmış sayılır. değeri yoktur pek. top class yerlerde ise ciddi değeri vardır.

tr de bilgi ve koç iyi. tr için tek değenler bunlar.

trdeki diğer hepsine neredeyse herkes girebiliyor.

yurt dışında harvard, stanford, mit, lse, hec, esade, insead gibi yerler iyidir.

mba eğitim endüstrisinin para kazanma dayanağı oldu sayılır.

şöyle bir bakış açısı verebilirim, mba yapacak kişi kesinlikle para vermemeli, çalıştığı şirketin ödemesi lazım, o sırada çalışacak o şirkette ve sallıyorum 3 senelik ayrılmaz maddesi olacak. yoksa cebinden zaten vermesin profesyonel adam.
  • kurnaz  (05.06.16 22:15:58 ~ 22:18:31) 
mba yapmış bir msc makina muhendisi pazarlama işi bulamazsa beni arasın. ben bulurum. dakkasinda bulur...


  • babilbaligi  (06.06.16 10:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.