[]

Yüksek Lisans Bitirmeden Askerlik Tecil

Selam,

Tezli yüksek lisans öğrencisiyim.
6. dönemim bitti. Dersleri geçemedim.

Başarısız olduğum için, yüksek lisans'a bir sonraki dönem de devam etmem gerekiyor. Aslında yüksek lisans'ı bitirmek istemiyorum.

Ancak yüksek lisansı normal sürede bitiremediğim için, askerlik tecilim bozuluyor mu?

Yoksa 35 yaşına kadar, aynı yüksek lisans'ta devam edebiliyor muyum?

Tabi yüksek lisans'tan atılma var mı onu da öğrenebilir miyim?

Aksi halde, bu yaz, başka bir yüksek lisans'a kayıt yaptırmaya çalışacağım.

Teşekkürler.

 
Yüksek lisansı uzatma konusunda kısıtlama getirildi. Direkt kapının önüne koyuyorlar artık. Bilgin olsun.


  • la rana  (05.06.16 21:29:40) 
Askerlik kismini bilmiyorum ama bu yildan itibaren 3 yil sonra atilacaksin. Su an atilmak icin 3 yilin var yani.


  • evrim halkasi  (05.06.16 21:32:51) 
Değişiklik yapıldı uzatma konusunda. Onu net öğrenmek için universiteyle görüş çünkü o değişikligi Herkes farklı yorumladı. Askerlik için yüksek lisans belli bir süre tecil ediliyor. 35 e kadar değil bildiğim kadarıyla.
Bu arada yüksek lisans yaparken Başka bir yüksek lisans programına geçmen askerliği etkilemiyor galiba yani tecil tekrar yapılmaz. Bunu da araştır bakalım gönlünce olsun.

  • uzunuzunilgi  (05.06.16 21:36:52) 
yüksek lisans tecili normalde 3 yıl 4 ay. öğrenci işlerinin askerlikten sorumlu personeline kalan 4 ay için de yazı yazmasını rica edin ve yazsın.


  • prodeq  (06.06.16 08:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.