[]

Atalay Filiz olayı

Ya bu adamın olayı çıktıktan sonra netten filan biriyle tanişmaya korkar oldum.Önceden duyuru baska platformlar vs tanistigim kisiler oldu.Mantigim hep şöyleydi üniversite okumus insandan pek zarar gelmez.Sanıyorum yanlış bi mantık. Artık kestim netten tanısmayı türlü türlü ruh hastaları var.Sizi etkiledi mi o olay?




 
ya çok komik baya güldüm ama içten içe de cringe geldi teşekkürler.


  • konar konmaz omer konur  (05.06.16 20:02:51 ~ 06.06.16 11:10:32) 
Öldürdüğü kadını bavula koyup turist gibi gezmesi ürkütücü. Yapılan araştırmalar sonucunda eğitimli kişilerin nitelikli suç işlemeye daha yatkın oldukları ifade ediliyor. Netten kimseyle tanışmıyorum ama dikkat etmek lazım.


  • dissendium  (05.06.16 20:07:00) 
Eğer olay buysa internetten biriyle tanışmaktan rahat bi 10-15 sene önce vazgeçmiş olman gerekirdi. İlk vak'a da değil son da değil internetten tanışma sonrası da, üniversitelinin cinayeti de.

Bir süre böyle devam eder, en fazla atalay filiz yakalandıktan 2 ay sonra normal yaşam tarzına dönersin. Türkiye standardı bu.
  • nawar  (05.06.16 20:09:49) 
Internetten cok kisiyle tanistigimi soyleyemem ama soyle bi durum var ayni sinifta ayni isyerinde tanistigin biri de psikopat olabilir. Yakin arkadas olup ayni evde veya disarda tenha bi ortamdayken de benzer seyler yapilabilir. Engellenebilir bi durum oldugunu dusunmuyorum.


  • turuncu sufle  (05.06.16 20:13:50) 
internette tehlikeli biriyle tanışma ihtimalin gerçek hayattakinden daha fazla değildir diye düşünüyorum çünkü artık herkes internete giriyor, 1998 yılında değiliz ki?


  • hayirsiz  (05.06.16 20:20:04 ~ 20:21:11) 
gercek hayatta karsilasma ihtimalim yok demedim ki, internetten tanisma daha korunaksız bi ortam,yalan söyleme potansiyeli daha yüksek olur vb


  • Lola90  (05.06.16 20:22:04) 
bence tam aksine, internette birinin izini sürebilmek ve nasıl bir tip olduğunu görebilmek çok daha kolay. sıkı bir araştırmayla adamın 10 sene önce ne yaptığını bile görebilirsin artık. benim mesela 14 yaşındayken mi ne girilmiş facebook durumlarım var, sevgilim terk etmiş, girecek kazığın boyutunu hesaplamaya çalışıyormuşum falan. bunlara kadar ulaşabilirsin.

ha sosyal medyada hiçbir şekilde var olmayan bir adamla da zaten çok samimi olma, neye dayanarak olacaksın ki. birinin seni kesip biçebilmesi için bayağı yakın olmanız, aynı ortamda bulunmanız falan lazım. internet üzerinden "tanıyamadığın", hayatına giremediğin biriyle ne işin olur. o açıdan beni hiç tedirgin etmedi yani ben öldürmeye ehm tanışmaya falan devam ederim, mesele değil.
  • der meister  (05.06.16 20:34:04) 
tanışmak değil de, bu adam ev kiralayan birinin evinde bir gece kaldı. ev arkadaşı ararken dikkatli olmak lazım asıl.


  • maq  (05.06.16 21:43:40) 
Egitim nitelik kazandirir, nitelikli suclari isleyenlerin cogu egitimlidir. Kendini de egitmen lazim how to avoid a murderer seklinde. Tamamen senin yargina ve sezgilerine kalmis bir is ben de 'netten tanisip evlenmisler kiz eve bi gitmis yatak odasinda tabut var' hikayeleriyle dolduruldum bi ara ama erkek ve guclu oldugumdan mutevellit pek takmadim, pek de umursamadim.

Sizin icin sikinti tabi.
  • chiper  (05.06.16 21:47:40) 
hayır. daha aksiyonlu ve varoş bir semtte büyüdüm. tipini beğenmediği için insan bıçaklayanların içinde. herhalde onun etkisi var.


  • gokhan atestepe  (06.06.16 01:46:11) 
yabancı erkeklerden çok korkmana gerek yok. kadınları en çok yine tanıdıkları erkekler (kocası, sevgilisi, abisi, babası) öldürüyor.


  • nickini degistiren yazar  (06.06.16 04:21:17) 
atalay filiz manyagı öldürdüğü tarih ogretmeniyle internette tanısmadı, iş ararken tanıştı ve ona guvenip kendi binalarından ev tuttular. olay beni internet degil genel olarak etrafımızdaki insanlardan neler cıkabilecegi konusunda ciddi etkiledi.
üstelik öldürülen ögretmen bi tanıdıgımızın arkadası, çok zor bi hayatı olmuş sonu da böyle acı. iyice kahroluyor insan.

  • galandar kostumu  (06.06.16 04:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.