[]

İngilizceyi Kullanamasak Da Mı Unutsak, Kullanmasak Da Mı Unutsak?

Arkadaşlar iyi pazarlar..

Başlıktan belli olmak üzere, ben bu dili unutmayıp; üstüne geliştirmek istiyorum. Ama şöyle bişe var: İngilizceyi kullandığım bi işte çalışmıyorum. "Öğretmen ne kadar kullanabilir" diye sorayım açıkça, daha anlaşılır olsun durum. Mesela sırf bunun için speaking dersi de aldım bi dönem. Ama kullanmak zorunda olmadığım, hatta zorundayı geç, kullanamadığım için anca hoş vakit geçirdiğim bi süreç oldu. Şu an yine teklerim mesela, çünkü pratik hiçbir şekilde yapamıyorum, ortamım yok.

Ciddi bi sorun değil ama, var mıdır önerileriniz acaba?

 
Türklerin oynamadığı online oyunlar. Online chat odaları ile pratik yapabilirsiniz sürekli. Konuşarak pratik yapabileceğiniz pek bir yer bilmiyorum ben online oyunlarda olabilir bi nebze. Chatroulette omegle gibi sitelere artık tamamen sanal seks amacıyla girildiği için oralardan pek umutlu olmayın.


  • Nox  (05.06.16 15:38:36) 
İngilizce'yi unutmamak için konuşmak şart tabi ama imkanlar kısıtlıysa yazarak da dil zinde tutulabilir. İngilizce günlük yazmak veya gün içinde yaşadıklarını birkaç satır da olsa bir yere aktarmak iyi olabilir.


  • hubris  (05.06.16 16:10:43) 
bir dil en iyi başka bir dili öğrenmek için kullanıldığında hatırlanıyor. ingilizce üzerinden almanca, ispanyolca ya da fransızca öğrenmeyi deneyebilirsiniz. fransızcadan aldığımız çok kelime var. öğrendikçe ve kelimeler arasında bağlantı kurdukça mutlu oluyorsunuz. ispanyolca çabuk ilerleyebileceğiniz bir dil. almanca ise lanet. alternatifiniz yoksa almancaya yönelmeyin. illa almanca diyorsanız da alman gazeteleri dolu dolu gazeteler. bild gözümde milliyet ile eşdeğer. spiegel, zeit, frankfurter allgemeine seviyesinde gazete bizim ülkemizde yok.
başka dil öğrenmek istemiyorsanız:
konuşma pratiği için: tandem
okuma/yazma için: quora
  • ganbatte  (05.06.16 16:51:36) 
@ganbatte, Neden olmasın başka dil? Bi ara fransızca mı öğrensem dedim. Baktım biraz nette. O nedir, nasıl dildir? Nasıl okuyorlar kardeşim bunu dedim ve tek başına fransızcanın mümkün olmadığını anladım mesela.


  • evc  (05.06.16 17:07:23) 
@evc, ispanyolca <3


  • ganbatte  (06.06.16 17:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.