[]

sözde fakbadilik müessesi üzerine bir iki soru

böyle bir şey sorduğum için utanıyorum ama başka sorulara verilen cevapları gördükçe de bilgimle ilgili şüpheye düştüm;

zaten yabancı olduğumuz bir müessese olan fakbadilik nedir? iki insan, sevişmeyle birlikte gezip eğleniyorsa da sevgili olma yolu değil midir bu? benim bildiğim kırk yılın başında, sadece yatakta görüştüğün, diğer zamanlarda arayıp sormadığın kişidir fakbadi, yanılıyor muyum?

son olarak, bu "aman fakbadi olalım, sevgili sahibi olmayacak kadar üstün görüyorum kendimi" tavırları neden? nesiniz sanki siz yea, kendinizi ne sanıyorsunuz böyle? bu öz güven nereden geliyor? ne bu "hem karnım doysun hem pastam dursun" halleri?

 
"hem karnım doysun hem pastam dursun"
iki taraf da bu kafada olduktan sonra sana bana pasta yemek düşer, çok sorun edilecek bir şey değil.

fakbadi sadece seks ihtiyacını karşıladığın "ilişki" konsepti. sen bunu bi tık ileri götürüp takılmak isteyince fakbadiden arkadaş yapmış oluyorsun. sevgililik başka bişey, aradaki çizgi o kadar ince değil. üstün görme meselesinden ziyade birilerine aşık olmayı kolay kolay beceremeyen insanların başvurduğu bir müessese. dediğin kadar kasıntı olanlar kendileri gibi olanları bulamadıkça muvaffak olamıyorlar zaten. bulurlarsa da başta dediğim gibi işte.
  • baba jo  (05.06.16 13:33:16 ~ 13:33:37) 
ya bikaç senedir çok dönüyor bu fuckbuddy'lik müessesesi, millet de ordan burdan görüp özeniyor, bizim niye fakbadimiz yok diyor, bizim neyimiz eksik, biz yeterince modern değil miyiz diyor. Sevgili gibi aylar boyu birlikte gezip tozup sevişip gülüşüp takılıyorlar, sonra biri bi konuda hesap sorunca "sen benim sevgilim değilsin, fakbadimsin hesap soramazsın" oluyor. Çünkü şu aralar sevgili olmak out, fuckbuddy olmak in. Ama ne yaptıklarını kendileri de bilmiyolar, kız sevişmenin ertesi sabahı evini toplayıp kahvaltı hazırlamış 5 aydır düzenli olarak buluşuyolarmış adam gelmiş "bu kız bana bağlanıyor galiba napayım :S" diye soruyor. lan o kız sana ilk günden bağlanmış sizin 5 aydır fakbadiliğiniz mi kalmış? velhasılı alışmadık götte don durmuyor işte...


  • ambrosia  (05.06.16 13:45:03) 
Friends with benefits vs fuckbuddy

Ayri kavramlar
  • la noix  (05.06.16 14:01:12) 
gavatlığın meşrulaştırılmış hali diyebilirim tecrübelerime dayanarak. şimdi sevgili olsan erkek arkadaşlarına/kız arkadaşlarına takacak kafayı, sen karşı cinsten 75 farklı insanla istediğin gibi yalaşamayacaksın, flörtleşemeyeceksin. ama fakbadi olunca fakbadin de sen de sözde rahat oluyorsun hem fakbadiyle sevişip hem başkalarıyla sevişebiliyorsun. "fakbadiyiz" diye karşındaki adam/kadın da sorun çıkarmıyor.

gavatlık deme sebebim ise, zaten sevgili olabilme potansiyelin olmayan biriyle fuckbuddy de olamazsın, sevişmek öpüşmek bunlar hep karşılıklı bir şeyler paylaşabildiğin konuşabildiğin insanla yaptığın şeyler. hiçbir şey paylaşmadan yoldan beğendiğin adamı/kadını çevirip sevişmek ütopyada yaşanan şeyler.
  • neil manke  (05.06.16 14:04:29 ~ 14:06:10) 
uzmanlar fakbadi kavramının tanımı hususunda bir mutabakata varabilmiş değil sevgili devilred, son yılların en büyük sorunlarından birine dikkat çekiyorsun. herkes kafasına göre bi' şeylere fakbadi diyor, yani duyacağın tanımlar muhtemelen kafanda hiçbir şey canlanmasına yardımcı olmayacak. bana sorarsan, ciddi ve uzun süreli olmayan fakat mütemadiyen seks yapılan ilişki türü fakbadiliktir. ne bileyim bir arkadaşın vardır mesela, çok hoşuna gidiyodur, seviyosundur ediyosundur ama öyle sevgili olalım evlenelim çoluk çocuğa karışalım gibi bir derdin yoktur. sevgililiğin veya flört aşamasının getirdiği kıskançlık gibi şeyleri istemiyor, ona karşı duymuyorsundur. ama mütemadiyen takılıp sevişiyosunuzdur. bana göre gerçek fakbadilik budur.

son paragrafa gelirsek onu hiç bilmiyorum valla, işte sosyal medyanın patlamasıyla insanlarda inanılmaz bi "siz kimsiniz aq" tavrı gelişti ki bundan sen de, ben de payımızı alıyoruz. bak ben şu an ulusa sesleniyorum mesela, ben artist olmayayım da kim olsun? eskiden böyle miydik? değildik. şimdi herkes havalı. o yüzden böyle serserilikler gün geçtikçe artıyor. o yüzden benim tek isteğim önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde haram süt emmiş, böyle saçmalıklarda gözü olmayan, pembe panjurlu ev ve koca hayali kuran vasat üstü sevimli bir hanımefendiyle hayatımı birleştirmek, karşı cinsle ilişki konusunda kafamı tamamen rahata erdirmek.

sen de sanırım "bu işler bana çok ağır geliyor" demek istiyorsun. ben öyle düşünüyorum çünkü. vay efendim fakbadilikler, arkadaşlıklar şunlar bunlar... ohooo. çok karışık. ben bunlara yetişemem. olursam sevgili olurum, evlenirim falan o kadar yani. günümüz dünyası çok acayip. biz mi malız bilmiyom ama ayak uyduramıyoz galiba.
  • der meister  (05.06.16 14:15:03) 
Senin dedigin dogru olan. Yatakta gorus disarda gorusme. Diger turlu olunca ya boka ya sevgililige sariyor. Ben yasadim boyle bisey. Sayili gunum oldugu icin sevgililige iki tarafli olarak yanasmadigimiz bir durum vardi ama belli bir sure sonra bulusmayi gectim, haftaici bende, haftasonu onda gecirmeye basladik her gunu ve kacinilmaz son, baglandik, asik olduk. Elimde olmayan sebeplerden dolayi onun yasadigi yeri terk etmek zorundaydim. Hayatimin muhtemelen en boktan, en sarsici ayriligi oldu bu.

Iste bu gibi durumlardan kacinmak icin gorus isini gor kalk git evine. Fakbadilik budur benim nezdimde. Digeri bildigin sevgililige kaciyor.
  • letheavendangered  (05.06.16 14:26:12) 
nasıl ki acıktığın zaman yemeksepeti uygulamasından yemek seçiyorsun ve o yemek gelince yiyorsun, bu da onun gibi bir şeydir en fazla.

azdığın zaman elinin altındaki fakbadiler telefon listesinden fakbadini arıyorsun. o da azdıysa geliyor. sevişiyorsunuz. yemeksepeti'nden farklı olarak üstüne sırf bu iş için para ödemiyorsun.

ben bugüne kadar sadece sevgililerimle birlikte olduğum için daha da ötesini bilemiyorum ama daha da ötesi olduğuna inanmıyorum zaten.
  • matrix  (05.06.16 16:02:28) 
Ambrosia güzel tanımlamış. Katılıyorum.


  • yirmisantim  (05.06.16 16:14:21) 
ambrosia +1

fuckbuddy'lik benim kafamda canlandırabildiğim şekliyle şöyle: iki kişi sözleşirler, yatakta işlerini görüp ayrılırlar. birbirleriyle kurdukları iletişim çok fazla olmaz.
Bunun bir üst versiyonu friends with benefits'tir (yine bana göre). Normal arkadaşlıktan tek farkı içinde seks olması oluyor.
Bir üst versiyonu da işte sevgililik olması gerek herhalde


Devilred'in kızdığı şey insanların iletişimsizliğinden kaynaklanıyor bence. İki insan birbirinden ne istediğini söylemiyorsa o kadar "doğru" oluyor gibi. Mesela "çıkalım mı,senden hoşlanıyorum,seni seviyorum,aşık oldum" gibi cümleler ilişkinin ilk başlarında kurulamıyor. Bu da insan ilişkilerinin yarım kurulmasından kaynaklı oluyor. Sonuç: herkes mutsuz.
  • rakicandir  (05.06.16 16:21:42) 
Türk insanının üzerinde eğreti duruyor yeni gelinin y.. tutması gibi.
Çoh marjinaliz elhamdürillah asdfsagnfsa

  • Nox  (05.06.16 16:25:41) 
son paragrafını çok ukalaca ve gereksiz buldum. ne alakası var özgüvenle, üstün görmekle anlamadım. iki insan karşılıklı fiziksel ve cinsel çekim hissedip, birbirine karşı sorumluluk almak ya da duygusal birliktelik yaşamak istemeyebilir. bu tip ilişkinin adı da fakbadilik oluyor işte.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.06.16 16:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.