[]

Azınlık okullarında eğitim nasıl oluyor?

mevcut olanlardan bahsediyorum. misal baya özel ermeni okulu var, lise/ortaokul falan

bi çoğunda hem ermenice, hem ingilizce hem türkçe var. ana eğitim dili türkçe, yanında ermenice ve ingilizce var doğru muyum?

bu okullar hakkında bi bilginiz var mı?

 
ulus musevi lisesinden arkadaşlarım vardı. din dersinde islam yerine musevilik görüyorlardı ve yabancı dil olarak ingilizcenin yanında ibranice ve ladino alıyorlardı. -evet eğitim dili türkçeydi-


  • tejeve  (04.06.16 15:04:18 ~ 15:05:25) 
ermeniyim ve üniversiteye kadar ermeni okullarında okudum. olay şu: normal müfredat derslerinin yanında ermenice din kültürü gibi dersler de var. din dersinde haliyle hristiyanlık işleniyor. okulda öğretmenler genelde ermenice konuşmaya çalışır ki çocuklar daha haşır neşir olsun lisanla. bunun altında başka amaç yatmaz. amaç daha çok pratik yapıp dili iyice oturtmaktır.

bizim okulda matematik fizik kimya gibi dersler türkçe anlatılıyordu hocalar ermeni olmasına rağmen ancak istanbuldaki bazı liselerde bu dersleri ermenice verildiğini de duymuştum.

genel olarak eğitim türkçe. yan dil ermenice. yabancı dil olarak da ingilizce veya okuluna göre almanca.

başka merak ettiğin bişe varsa sor
  • KidLazer  (04.06.16 15:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.