[]

erkekler neden kadın parfümü kullanmıyor? yada tam tersi?

soru deodorant değil sadece parfüm için. kullandığımız kokuları zaten kendimiz pek alamıyoruz burun alıştığı için. kıyafetlerimizi kokladığımız zamanlar dışında. ben deterjan kokusunu sevdiğim için kıyafetlere sıkmıyorum gerçi. sunum genellikle karşıya kokuda.(iyi ve kötü koku dahil).kendi kötü kokumuzu da pek duyamayız biliyorsunuz. şimdi koklayıp beğendiğimiz kokuları kullanıyoruz. ben şimdi erkek aklımla saçma bi mantık yürütüm aç karnıma. neden kadın parfümü kullanmıyoruz? kadınların en çok kullandığı bi ürün mesela; çenıl no 5. ben bundan koksam kadınların beğenisi daha fazla olmaz mı? parfümlerde kadın erkek ayrımı neden var? kadınlar erkeklerin erkek kokusu kullanmasını istiyorsa kendileri neden kullanmıyor? ben mesela kadınların kullandığı çiçeksi tatlı kokuları seviyorum, ben bundan kullanamıyor muyum? bi sinikırs yesem kendime gelir miyim?




 
ya onu bırak da çenıl değil o, şanel...


  • ambrosia  (04.06.16 10:42:52) 
ayrıca "kadınlar şanel seviyo ben de bundan sıksam daha çok beğenilmez miyim" demenin "kadınlar çiçekli elbise seviyo ben de çiçekli elbise giysem daha çok beğenilmez miyim?" demekten bir farkı yok... :(


  • ambrosia  (04.06.16 10:48:55) 
Ben kullaniyorum acikcasi. Cok da kullanmisligim var. Oyle gidip de en bilindik kokusu sembol olmus kadin parfumu de kullanmiyorum yani de kullanilir sorun yok. Bugune kadar da hicbir kadinin aaa kadin parfumu mu kullaniyorsun dedigini duymadim. Gayet de begeniyorlar.

Sonraki parfumum linkteki olacak mesela. Duty free'de baktim bulamadim o yuzden baska bir sey aldim. O bitsin bunu alicam.

www.sevil.com.tr
  • isott  (04.06.16 11:03:25) 
Aslında yok öyle bir ayrım, ticari sebepler tamamen. Parfümcüler ilk başta bu kadın parfümü olsun bu erkek parfümü diye ayırt etmiyordu. Kadın parfümü diye çıkıp erkekler tarafından çok beğenilip erkek parfümü olan parfüm de var. Boş iş yani, isteyen istediğini sıksın.

Bende de Chanel Allure var, bittiğinde kadın versiyonunu almayı düşünüyorum, eminim ki yüz kat daha kalıcıdır.
  • i was made for you  (04.06.16 11:04:12) 
bazi kadinlar bazi erkek parfumlerini kullaniyor


  • exlibris  (04.06.16 12:11:13) 
Bazı parfümler zaten unisex oluyor ve bence herkese gidiyor. CK veya CK Summer o tarz bir parfüm mesela. Bir ara annem, abim ve ben aynı parfümü kullanabiliyorduk.

Bir yandan da şunu ekleyeyim: ister kapitalizm diyebilirsin, ister birey olabilme diyebilirsin; kişinin kullandıklarının kişiyi tanımlaması durumu var. Örneğin, nasıl giyindiğin senin nasıl biri olduğunu az çok belli eder. İyi,kötü insan gibi değil de; dünya görüşüne göre giyinebilirsin. Üniforma bu bireyselliği ortadan kaldırır örneğin. Herkes aynı giyindiği için kimsenin kimliği, kendini tanımlaması üniforma üzerinden belirlenemez. Üniforma bunun bir ucuysa, diğer tarafta da başka bir uç var. Örneğin, Amerika'da bu durum salata sosuna kadar uzanabiliyor. 'A, ben salatalıklı ranch sos insanıyım', 'Ben barbeküden başka sos kullanmam' denebiliyor mesela. Bunu da kendi ile gurur duyarak söyleyebiliyor insanlar, 'Ben de böyleyim, beni böyle kabul etmelisiniz' der gibi. Kendini salata sosunun üstünden tanımlayabiliyorsun. Ya da kahveyi alırken 'Ben koyu/zift gibi içerim', 'Ben süt koyarım'a kadar, tükettiğimiz her parça bir kişilik kazandırıyor. Bu çeşidin optimum sayısı; yararları-zararları hala tartışılan bir konu. Özgürlük-bireysellik kısıtlaması olmalı mı, olmamalı mı; herkes bir mi olmalı, kişi nereye kadar kendini nasıl tanımlayabilmeli kısmı oldukça tartışılan bir şey. Kişisel olarak bu skalanın neresinde durduğun da kişinin kim olduğunu yansıtan bir şey.

Parfüm de bu bireyselliğin yansıtıcılarından biri. Örneğin, şu adama meyve/çiçek karışımlı bahar parfümünü yakıştırabiliyor musun?
thumbs.dreamstime.com
Ya da şu kızda yanık, odunsu, baharatlı bir kokuyu? Hacı yağını?
img.mi9.com

Parfüm kataloglarında kokuyu alamayacağımız için ürünlerin nasıl bir kişiliği, durumu yansıttığını belirten kişi resimleri olur mesela.
Örneğin, Black Opium reklamına bakalım.
www.nstperfume.com
Bir de Miss Dior'unkine
www.theperfumegirl.com
Böylelikle kokunun ağırlığı ya da ne olabileceği ile ilgili bilgi sahibi oluyoruz. Black Opium'un Miss Dior'a göre biraz daha ağır ama geleneksel olmayan bir koku olduğunu; Miss Dior'un daha meyve/çiçekli hafif bir bahar kokusu olduğunu düşünebiliyoruz. Erkek parfümlerinde şöyle olabiliyor.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
www.theperfumegirl.com

Buradan, kendini hangisine yakın gördüğümüzü, tavırlarımızın nasıl olduğunu belirten parfüme daha yakın olduğumuzu söyleyebiliriz. Gerekli mi? Tartışılır? Kişisel olarak az seçenekli bireysellik tarafındayım; çok seçeneğin aslında bireyselleştirmenin ötesinde yalnızlaştırma, ayrışma, soyutlamaya neden olduğunu ve tek seçeneğin de kişiyi tamamen öldürme olduğunu düşünüyorum. Yine de baksak üniformaya diğerine göre biraz daha yakınım. Dolayısıyla kadın parfümü kullanımı da hangi skalada bulunduğuna ve kendini nasıl tanımladığına bakar. Özetle, bu ayrım bu nedenlerle var. Sadece kadın/erkek ayrımı olsa yine iyi.
  • aychovsky  (04.06.16 12:21:37 ~ 12:49:59) 
Illa kullanacaksan yaygin olmayan bir tanesini al. Soranlara da markasini sallarsin. Kadin parfumu oldugunu soyleme yeter. Kadin parfumu kullandigini bilirlerse acik konusayim gay derler arkandan. Darilmaca yok. Duzen boyle.


  • yons  (04.06.16 12:32:55) 
ben erkek parfümü kullanmıştım. erkek parfümü kullanan kadınlar var ama kadın parfümü kullanan erkek hiç duymadım. erkeğin o kadar feminen kokması, kadının traş losyonu kokması falan güzel o kadar güzel bi olay değil bence. parfümlerin kokusu güzel olabilir ama kaynağı da önemli. kafamızda oluşturduğumuz bazı algılar var. çiçeksi kokular kadınlara gider odunsu kokular erkeklere vs. vs. zaten sıkan kişiyi görmeden kokuyu alırsak hemen kafamızda bi imge beliriyor. ben buram buram çiçek, yaz kokusu alıcam sonra sakallı sakallı erkek çıkıcak falan. olmaz işte. bi salatalıktan kavun kokusu, çilekten salatalık kokusu almak gibi. doğal ve kaynağına ait değilmiş hissi veriyor.


  • olutaklidi  (04.06.16 12:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.