[]

Türk mutfağı gurmeleri toplansın, kaynanama hediye arıyoruz.

Arkadaşlar erkek arkadaşımın ailesiyle tanışacağım. Kendileri İsveçli, yemeyi, yeni şeyler tatmayı seven insanlar. Buradan giderken elim boş gitmemeliyim. Türk mutfağında olup da çok sevdiğiniz, değişik neler var? Mesela erkek arkadaşım Türkiyede salep, nar ekşisi, ceviz reçeli ve kahvaltılık acı sosa bayılmış, giderken yanında götürmüştü. Bana kalsa ben en hasından bir kutu baklava götürürüm ama erkek arkadaşıma sordum pek tatlı düşkünü değillermiş. Daha çok böyle, şarap, peynir falan gibi şeyler seviyolar. Neyse herkes yurdundan yöresinden aklına gelen şükela bir türk/ortadoğu yiyeceği yazsın aradan seçicem bikaç çeşit. Hatta yunan mutfağından da olur arkadaşlar yeter ki tadı güzel olsun ortamlarda türk malı deriz kim bilecek ahshahajajaj

Benim aklıma gelenler:
Lokum,
Akide şekeri
Badem ezmesi
Nar ekşisi
incir reçeli
Damla sakızı reçeli
Şarap
Değişik çay karışımları vs

 
tatli duskunu degiller demissin ama nerdeyse hepsi tatli yazdiklarinin :) bizimkiler pismaniyeyi cok degisik bulmus ve sevmislerdi hep gotururum yurt disina giderken. cevizli sucuk da ilginc gelebilir belki bilemedim. bunlar da hep tatli oldu ya :)


  • in vino veritas  (03.06.16 20:58:17) 
@in vito dimi ya? onun ben de farkındayım ama aklıma başka bişey gelmiyor tatlıdan başka :D. böyle değişik peynirler varsa onlardan götürsem ama hiç bilmiyorum ki offf :(


  • ambrosia  (03.06.16 21:00:36) 
kuru baklava
salep orda yoksa

  • limoncello  (03.06.16 21:01:33) 
Sucuk :D
Borek, yaprak sarmasi vb.
tuzlu kuru pastalar (pek yok avrupada)
Cigkofte (etsiz, tasiyana kadar bayatlamasin)
  • kuehles blondes  (03.06.16 21:03:30) 
@kuehles sucuk değil de mesela kavurma iyi olur mu acaba?


  • ambrosia  (03.06.16 21:05:35) 
Ben damla sakızlı türk kahvesi ve hellim peyniri götürmüştüm bir seferinde çok sevmişlerdi ikisini de. Bir de içkiyle araları iyiyse sanki rakı da götürülebilir, tekirdağın falan özel serileri oluyor ya süpersonik damıtılmış vs.


  • postneo  (03.06.16 21:07:51) 
köy tarhanası filan yerler mi ki gotursen? :)

bi de turk kahvesi ama cezve de lazim. kahve yapamiyorsan hic bulasma tabi ona :)
  • in vino veritas  (03.06.16 21:09:01) 
@postneo rakı iyi fikir valla. vikingleri iki duble rakıdan sonra görelim :p

türk kahvesini ben de düşündüm ama oğulları bile sevmiyo kendileri de sevmez heralde. kahveden çok çay seviyolarmış ailecek.
  • ambrosia  (03.06.16 21:13:07) 
Ya et urunlerinde sikinti yakalanmadan gumrukten gecmek. Ben yazdim ama mumkub oldugunca sakinsan iyi olur.

Ha tarhana olur, kurumus patlican goturursub, dolma yaparsiniz. Pastirma vb de olur.
Keskek vb. turk zeytini..
  • kuehles blondes  (03.06.16 21:13:17) 
rakı + 1.
bizim ballı-şerbetli tatlılar onlara 'çok tatlı' geliyor ve sevmiyorlar genelde. ama daha hafif olanlardan mesela çifte kavrulmuş fıstıklı lokum ya da kestane şekeri çikolatalı olanlardan falan götürebilirsiniz bence.

  • asisamus  (03.06.16 21:17:26) 
Rakı her zaman getirildiği ortama bir sempati katıyor :) O zaman tomurcuklu bergamotlu falan halis bir rize çayı da bakabilirsiniz büyük aktarlardan. Bir de aklıma kaymak geldi. Avrupa'da çok sevilen ve pek bulunmayan bir şey kaymak. Ama taşınması, serin bir ortamda saklanması falan zor olabilir.


  • postneo  (03.06.16 21:20:08) 
bi bursalı olarak : karyoka gnam gnam :)


  • kakao  (03.06.16 21:24:21) 
migrosta gördüm macroda falan da vardır belki bir markasnın yöresel ürünleri var şimdi aklıma geldi, antakyanın nar ekşisi, bilmem ne reçeli, falanca yerin tarhanası, taze kekiği, zeytinyağı, kastamonunun saray helvası, pestil mestil öyle şeyler vardı, olabilir belki


  • limoncello  (03.06.16 21:27:02) 
kaliteli bir kars kaşarı, erzincan tulumu, keçi ezine. bunlar yola dayanır. türkiye zaten peynir cenneti ama kıymetini bilmiyoruz.

pastırma?

kuru patlıcan-biber-domates

tahin- pekmez biliyor olamazlar herhalde.

salep'in kilosu 500 lira filan bu arada.

sağlıklı hayatçıysalar kefir mayası.

bizim kırma zeytinler

favorim: tuzlu hamsi.
  • kullanıcı adı  (03.06.16 21:32:54) 
avrupada yıllardır yaşayıp her milletten adam tanıyan biri olarak,

en basit ve iyi hediye şaraptır, mümkünse güzel olsun, hatta tatlı ve normal alıp güzel bir kututda hediye edebilirsiniz.

reçel tamamen kalitesine ve özgünlüğüne bağlı, ama çok riskli.

çay olabilir ama türk çayı çok kalitesiz.

lokum aslında runner up bence, ama tatlı olmasın derseniz es geçin, yoksa koskanın çifte kavrulmuşlarını avrupada beğenmeyen tanımadım.

nar ekşisi, olmaz tek kelimeyle.

akide, çok kötü ve kalitesiz bir şeker.


bunlar dışında kaliteli rakı, egzotik gelir.

türk kahvesi avrupada hediyelik ve özeldir, iyi makine ve kahve gidebilir.

el çizimi istanbul portreleri olabilir ama ulaşımı zor.

pastırma sucuk gibi etsel şeylere kesinlikle girme, avrupada bunlar çok tutmaz, tutan yerler, bölgeler var ama çok riskli ve bazı insanlar sarımsak ya da soğan hiç tüketmez. persona non grata ilan edilirsin valla...
  • kurnaz  (03.06.16 21:35:02 ~ 21:36:03) 
şırdan götür. büyük sürpriz olur.


  • elestirman  (03.06.16 23:11:05) 
rakı
zeytinyağı
tahin pekmez
kuru patlıcan biber diyorum ben de
  • shotgunwoman  (03.06.16 23:15:09) 
Peynir; vakumlu paketlrrde eski kasar,tulum ya da hellim.

Cezerye

Kavala kurabiyesi
  • balik kraker  (04.06.16 11:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.