[]

erkek adam kedi besler mi?

yaw bende 3 tane var. :/ millet manyak gözüyle bakıyordur.

iki tane varken üçüncüyü kapıya bıraktılar, 1,5 aydır bende. sahiplendirsem mi diye düşünüyorum ama ayrılamıyorum da. huysuz, kimseyi takmayan garip bir kedi. insanları taciz ediyor, işine gelmedi mi sağır ayağına yatıyor falan :( yine de vazgeçemiyorum bir şey gelir başına diye.

o değil de masrafları nasıl ayarlıyor kedi besleyenler? üç kedi aylık 200 TL falan masraf gerektiriyor, ben kendim o kadar harcamıyorum ya. veterinere gidince 3 kediyle milletin bakışları yani hiç hoş değil sdfsdfsd

nasıl optimize etsem durumu? sahiplendirsem mi sahiplendirmesem mi? lan o değil de ev kedisi olmak varmış. yediği önüne yemediği arkasında, en ufak hastalıkta bedava healthcare falan. ooh mis.

yoksa ucuz mama alıp yaş mamayı da kessem mi? gerçi o zaman ileride sağlık sorunu çıkar. pooof.
danke.

 
yas mamayi kes. pezevenkler alisiyor sonra kuru yemiyor.


  • termostad  (03.06.16 21:29:21) 
bende o erkek adamlardanım. 2 senedir 3 kedi sahibiyim ve bok gibi para gidiyor afedersin. iyi beslensin diye kuru mamanın pahalısından veriyoruz, kumun en iyisini veriyoruz, aşısıydı parazitiydi ayda 300 tl gidiyordur.


  • false pretension  (03.06.16 21:36:20) 
ucuz mama almak mantıklı bir fikir gibi gözüküyor ama veterinerde idrar yolu tıkanması yüzünden 10 gün geçirmenin maliyeti 700 lira olmuştu bana. iller arası yolculuk da cabası. şimdi aldığım mama 35 lira, bundan 20 paket alabiliyormuşum o parayla. hayvanın çektiği acıyı, yollarda telef olmamı ve psikolojik hasarı işin içine katarsak bu iş bana 10 milyon liraya patladı yaklaşık olarak.

buradaki veterinere gittiğimde genelde emekli teyzeler, amcalar, bazen de benim yaşımda kızlar oluyor, erkek çok az.

üçüncüyü sahiplendirmeye çalış istersen.
  • hayirsiz  (03.06.16 21:42:06 ~ 21:46:51) 
hayirsiza katılıyorum. ben de o idrar tıkanmasını engelleyen mamalardan kullanıyorum. ucuz diye açık mama kullanmamak lazım.


  • false pretension  (03.06.16 21:43:38) 
6 yıldır kap kara kedimle gayet keyifliyiz.

ben kum ve yemi gittigidiyordan alıyorum. kumları böyle 10 kiloluklardan 2-3 paket birden, yemleri de aynı şekilde alıyorum. epey süre gidiyor. taksit de yapıyorlar ve böyle büyük alınca hesaplı da oluyor. kedi iyidir, kedi candır.
  • matrix  (03.06.16 21:45:29) 
ben de hassas kedi maması alıyorum ama 7 kilosu 190 lira :/ 3 kedi hapur hupur yiyip bitiriyorlar. yaş mama da haftada 2-3 gün versen hooop :)

sahiplendirmeye de kıyamıyorum ya, sanırım değişik bakan gözlere alışacağım :)
  • passion rules the game  (03.06.16 22:17:15) 
asıl erkek adam kedi besler be. manyak mısın.

sahiplendirmene ne gerek var? sen varsın, o şıkkı ele bi' kere.

ucuz mama olayı biraz karmaşık. x olur, y olur diyorlar ama bilmiyorum ya, çocuklara aylık 300 lira gibi masraf ediyorum biri hasta olduğu için. beyfendinin ilaçları özel, maması özel, veterineri özel. her boku özel anasını satayım. ama bizde bi' tane var hanfendi 16 yaşında, bütün gençliği mençliği iğrenç market mamalarıyla geçti, çünkü cahillik, son 6 senedir az biraz düzgün besleniyor. ömründe 2 kere bile veterinere gitmemiş olabilir. o kadar camışcasına sağlıklı. kediler erkek değilse biraz mamadan kısabilirsin, ya da kendin mama yapıp verebilirsin. mis.

haftada 2 kere yaş mama, gerisi orta ölçekli veteriner maması diyor ve çekiliyorum şu an.
  • evde liyakat kalmamis  (03.06.16 22:39:07) 
erkek adam kedi besler mi?

İnsan evladıysa ve maddi açıdan sıkıntı olmuyorsa besleyebilir, bence bir sakıncası yok.
Evde beslemiyoruz ama apartmanımızın küçük bir bahçesi var, bir dönem 7-8 tane kediyi besliyorduk orada.
  • bartholomew87  (03.06.16 22:42:26) 
Yaş mama haftada 1 kere bile olabilir, pek iyi bi şey değil zaten. Kuru mama da değil de yapacak bir şey yok; evde yapmak, onun duzenini, ayarını tutturmak çok zor özellikle 3 kedi icin.

Bu kadar kolay bağlanıyorsan senin de benim gibi sonun iyi değil... Benim kendi evim yok da kurtarıyorum evi kedi barınağına çevirmekten, her bağlandığına evde bakamazsın. Allah kolaylık ve mutluluk versin kedili ailenize ^^
  • piremses  (04.06.16 00:21:43) 
valla ben besliyorum. öyle çok kedi masrafım olmuyor. hesabını bildikten sonra çok düşük maliyetlerle beslenebiliyor.


  • evine santral mesafesi uzak olan adam  (04.06.16 00:33:15) 
asıl kedi sevmeyene beslemeyene adam denir mi ?


  • lorne malvo  (04.06.16 00:35:16) 
aynı dertten müzdaribim, bende de 4 kedi 1 bir büyük ırk köpek var. para yetişmiyor. kum ve mamaları temizmama'dan alıyorum. yaş mama çok elzem bir şey değil.

temizmama kaliteli mi kalitesiz mi olayına kendimce şöyle örnek verebilirim, kedilerimizden biri alerji olmuştu ve veteriner sadece prof mama yemeli dediği için bi süre royal canin verdik alerji tamamen geçmemişti ama başka bir şey yediği anda tüm suratındaki tüyler dökülüp korkunç bir şey oluyordu. o ara hiç param olmadığı için bonocibo vermeye başladım ve mucize gibi bir şey oldu kedi alerji olmadığı gibi iyice iyileşti şimdi çok mutluyuz.
  • yahveyire  (05.06.16 22:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.