[]

mulakata cagiran sirketin attigi maile nasil cevap vereyim?

kullandiklari dil aynen su sekilde:

"Hi letheavendangered,

blababla.

As a next step pls arrange a 30 min Skype call with Tania and Rosie.

Thx"
Julia


hi, pls, min, thx, ve isimle hitap edilmesine karsilik ben Dear Ms Kessler yazarsam cok garip mi olacak yoksa ben cizgiyi bozmadan yours sincelerey'yle falan gayet resmi bir cevap mi yazayim?

sirket bir start-up ve 10 calisani falan var sanirim.

edit: bir de tania ve rosie maile cc edilmis. ben reply all deyip selams kizlar diye, hello dear all diye mi gireyim yoksa dear kessler, schmidt and garner diye mi yazayim?

 
Thx dışında o kadar da ciddiyetsiz bir ifade göremedim ben. Ben olsam "Dear Julia" diye hitap ederdim. Bitirmek için de "Best regards" kullanılabilir sanki. "Yours faithfully" gibi ifadeler biraz abartı olacaktır diye düşündüm.

edit: cc ile alakalı olarak da ben öyle durumlarda sadece maili yolladığım kişiye hitap ediyorum. dolayısıyla tania ve rosie cc'deyken, sadece julia'ya hitap etmende bir sakınca yok sanki.
  • starborn  (03.06.16 15:35:22 ~ 15:36:13) 
bence dear mrs. ile başlayıp, kind regardsla bitir.

bizim şirkette de bazı tipler var tşk ltf vs yazıyorlar. üst yönetim tesadüfen bir iki maillerini görüp uyardı. Neyse bu yazışma tarzı şirketin tamamının takındığı üslup olmayabilir. Senin atacağın maili bir başkasına da forwardlamak durumunda kalabilirler, o durumda ciddiyetsiz görünme.
  • okumayi sevmeyen okur  (03.06.16 15:36:02) 
yok zaten yours sincerelyisin abarti kismiydi, boyle bir maile en fazla kind regards yazarim ama maili atan bu kisi ayni zamanda sirketin kurucusu oldugu icin tereddut ettim isimle hitaba mi gecsem diye.


  • letheavendangered  (03.06.16 15:36:40) 
Genelde adamlar bana nasil hitap ediyorsa o sekilde ediyorum.

CC'leri bosver senin cevabin julia'ya olacagi icin julia'ya hitap etmen lazim. Digerlerinden 3. kisi gibi bahsedebilirsin mesela "It will be a pleasure to meet with Tania and Rosie, Looking forward to it"
  • oshamahue  (03.06.16 15:39:23) 
dear julia,

we will take necessary action

@Tania & Rose,
I am free on ........... but you can suggest something else and i can arrange.

Best regards
letheaven
telefon no
skype : id
  • kingcyrax  (03.06.16 15:42:02) 
Bence Tania ve Rosie'ye skype görüşmesi için ne zaman uygun olacağını at, Julia'yı da CC'ye koy.

Start-uptan bahsediyorsun, bence Miss bilmemne filan hiç gerek yok, öyle bir gereklilik olsa Julia da onlara soyadlarıyla hitap ederdi.
  • evde liyakat kalmamis  (03.06.16 15:42:32) 
dear tania and rosie veya dears diyebaşlayabilirsin bu da az resmi değil. mrs ms falan gerek yok adam hi demiş.


  • freya  (03.06.16 16:11:47) 
Çok kasma direkt hey peeps! diye gir işte :D


  • chiper  (03.06.16 16:20:42) 
maili julia'ya attim, coordinate directly with them dedi ama ben zaten tumune cevap ver demistim. yani tania ve rosie mailimi zaten aldi? o zaman ne yapayim onlarin bana yazmasini mi bekleyeyim yokse sifirdan bir mail de onlara mi atayim?

daha once hic cc'ye tumune cevap vermemistim bilmiyorum :/
  • letheavendangered  (03.06.16 16:43:48) 
böyle durumlarda profesyonel olarak ne yapman bekleniyorsa onu yapman gerekir. aman patron mail atmış ona cevaben / hitaben yazayım denilmez. en fazla cc'ye konulur.

mail sana direktif vermiş, şu kişilerle iletişime geç demiş. direkt onlarla iletişime geçmen gerekirdi. şimdi onları bekleyeceksin. pazartesi gününü bekle, iletişme geçmezlerse hatırlatma maili atarsın.
  • evde liyakat kalmamis  (03.06.16 16:47:46) 
kingcyrax'a uy bence. hadi hayirlisi bol sans.


  • bir varmis bir yokmus  (03.06.16 17:10:52) 
kingcyrax in dediği gibi mail at.


  • of dream and drama  (03.06.16 19:09:15) 
Mulakat daha yapilmadi ama orada stajyer olan birisiyle konustum. Londra gibi bir sehirde sadece 120 pound veriyorlarmis. Koca 1 haftam onlarin odeviyle ugrasmaktan bosa gitti.


  • letheavendangered  (04.06.16 15:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.