[]

yavru kediler için fikir verebilir misiniz?

hamile bir kedi vardı sokaktan aldığım. doğurdu 2 aylık oldu yavrular. öğrenciyim iki hafta sonra memlekete dönüyorum. bir tanesi sütten kesildi ikisi hala emiyor.
i.hizliresim.com

anne kediyi bırakasım yok zaten. yavrularını da bırakasım yok ama çıkmaza girdim. bir fikir verirseniz sevinirim.

sabiha gökçene yakın olduğum için buradan sadece pegasus gidiyor gideceğim şehre. pegasus da 1 anne 1 yavruya izin veriyormuş. hepsini götürme imkanım yok yani. otobüsü hiç düşünmedim 10 saatte rezil olurlar yavrucaklar.

etraf yavru kedilerle dolu. koyduğum ilanlara dönüş alamadım. alacağımı da zannetmiyorum.
şimdiden sokağa alıştırsam çok mu canilik olur? çok şaşkınlar yaşayamazlar bence.

bir ihtimal de adalara bırakmak. araba derdi yok en azından. ama diğer kedilerden fırsat bulup yaşayabilirler mi bilmiyorum.

başka bir ihtimal de barınak. ama nerede barınak vardır, koşulları nasıl hiç bilmiyorum.

veterinere bırakmak da olabilir. sanırım barınma ücreti istiyorlar aylık. iki ay dursun sonra ben dönünce alırım yine evime.

kafam çok karıştı. ne yapılabilir? ona göre plan yapayım.

 
barınak ve sokak opsiyon olmamalı ev kedisi için :(

maddi destek olsak ve 2 turda götürseniz yavruları?
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.06.16 14:32:52) 
@whatyouget henüz 3 aylık olmadıkları için kuduz aşısı yaptıramıyorum :( kuduz aşısı olmadan da uçağa almıyorlar.

barınaklar çok mu kötü? gidip görmedim hiç.
  • cikolata selalesi  (03.06.16 14:36:17) 
@duyulması gerektigi kadar mama verecek bulurum da kumunu temizleyecek bulamam :/

bu arada ev arkadaşım da var ama hayatta elleyemez kedilere de kuma da. 4 gün yalnız bırakmıştım eve döndüğümde her şey rezil olmuştu.
  • cikolata selalesi  (03.06.16 14:37:10 ~ 14:38:17) 
barınak demek ölüm demek. barınaklarda (avrupa standartlarında ve ilaçla uyutma olmasa bile) bir anne kedi üç yavruyu birden koruyamaz. ikisi oradaki diğer kediler tarafından öldürülür. adalara bırakmak çok kötü olsa da barınağa oranla çok daha iyi olur ama çözüm olmaz. en temiz çözüm bir arkadaşınızın da sizinle gelip iki yavruyu da onun taşıması.
arkadaşınıza alacağınız gidiş dönüş bileti veteriner bakım ücretinden daha ucuza gelir.
not: kum temizleme için bir öneri, biri kapalı, biri açık iki kum kabı alınır. açık kum kabına iki tane battal boy çöp torbası ağzı kabın dışında kalacak şekilde yerleştirilir (iki tane birini delebiliyorlar). içine de kum boşaltılır (ufaklıklar var. bentonit kum kullanın). 3-4 günde bir de o torbalar kuma hiç dokunmadan çöpe atılıp yeni torbalar konur.
evde kedim var ve iki yıldır kürekle kum temizlemedim. kumu kirlenmişse torbayla atıp yenisini koyuyorum.
  • tururo  (03.06.16 14:52:14) 
@tururo anlatamadım sanırım o kısmı. 2 aylık kediyi almıyor pegasus. şu an parasını düşünmüyorum zaten. sokağa bırakmak istemiyorum. ya baştan alıştıracağım ya da hiç bırakmayacağım. sokağa bırakırken de en güvenilir yer adalar gibi.

ev arkadaşım o poşeti düşünüp atacak biri değil. odasına bile girmesini istemiyor kedilerin. ayağına gelince kovuyor vs.
  • cikolata selalesi  (03.06.16 15:03:22 ~ 15:06:39) 
tururo+1
ne kadar kalacaksınız memlekette? ona göre birkaç farklı leğen/kaba koyun kumları, ev arkadaşınız kürekle almasın, poşeti komple alıp atsın. koroplastın kedi kumu torbası var, onlardan alın, arkadaşınız rahat eder torbayı bağlarken falan.

  • dijalli  (03.06.16 15:05:33) 
@dijalli ah keşke. ama dokunmaz. yaparım dese bile yapmaz. kız kendi yaptığı yemeğin tenceresini bile yıkamıyor. yavrulara yazık.
2 ay. belki 1,5.

  • cikolata selalesi  (03.06.16 15:07:57 ~ 15:08:25) 
Madem hepsine bakmayı düşünüyorsunuz, 2 ay bir şekilde idare edilebilir diye düşünüyorum. Uçağa binerken karneye bakanların çoğu anlamıyor bile ne aşısı olup olmadığını, ama diyelim ki anladılar. Kabine bir taşıma kabına 1 anne 1 yavru alınabiliyor.

Geriye iki yavru kalıyor. Bence veterinerinizden yavrular için karne çıkarttırın ve kuduz aşısının etiketini yapıştırın, imzayı da siz atın. Kimse takılmaz başka birşeye. soran olursa yaptırdım, işte buda aşısı dersiniz.

Bir uçağa 2 evcil hayvan alınabiliyor ya iki tur yapacaksınız yada bir arkadaşınız sizinle sonraki uçuş vs. gelecek. Para sorunu birşekilde destek olunarak da çözülebilir.

Ben defalarca taşıdım, bazen karneye vs hiç bakmadıkları, ilave ücret ödemediğim oldu.
  • FAtE  (03.06.16 15:15:19) 
1.O ev arkadaşıyla o kedileri eve tıkmak büyük problem
2. kedi otelleri, veterinerlerde konaklama ücreti verip dönüşte alabilirsiniz.(Bence en güzeli)
3. Facebook'unuzdan arkadaşlarınıza, okulunuzun facebook sayfalarına ücreti karşılığında kedi bakabilecek var mı diye sorabilirsiniz.
4. Kedileri yuvalandırmak (anne kediyle birlikte) çok zor. İnsanlar yavru kedi düşkünü, büyük kedi istemiyorlar (benim deneyimim böyle,siz yine de şansınızı deneyin). Ama sütten kesilmemiş yavruları da annesinden ayırmamak gerek.

Önce 3 sonra 2 sonra 4 seçeneklerini sırayla deneyin.

Ya da en temizi kedileri yanınızda götürün. 2 aylık kediler (dışarıyı görmedikleri için) bu sıcakta zorlanırlar.
  • rakicandir  (03.06.16 15:29:17) 
www.miyavkedipansiyonu.com

Burayla bi iletişime geçseniz. Forumlarda iyi şeyler okudum hep. 3 yavru ve anneyi aynı odada ağırlarlar. genelde 15 günü geçmesini istemiyorlar ama durumunuzu anlatın, ücret alın, gerekirse burada yardımcı olalım.
  • dijalli  (03.06.16 15:35:50) 
blablacar gibi yerlere bak belki araçla gidip hepsini yanına alabilirsin.


  • freya  (03.06.16 16:19:15) 
@freya işte aradığım cevaplardan biri. çok mantıklı. bi bakayım.


  • cikolata selalesi  (03.06.16 16:49:42) 
pet nakil yapanlar da var. yalnız sizin de birlikte gitmenizi vs. kabul ediyorlar mı ayrıntılarını bilmiyorum.


  • yürüyen uçak  (03.06.16 17:03:25 ~ 17:05:11) 
ya hamile kediyi sokaktan almadınız mı zaten? yani anne kedi hali hazırda sokağa alışık. yavrular da sahipsiz değil, anneleri var başında. emzirdiği yavruyu hayatta bırakmaz, ölümüne korur. havalar da sıcak, yavrular en uygun zamanda doğmuş. kaldı ki kuru mama yiyebilecek kadar da büyümüşler. yani anneyle beraber sokağa bırakmanın hiçbir zararı olmaz.

ben bu kedilere dönünce bakmaya devam edeceğim diyorsan da evinin yakınına koliden güzel bir ev yap. önüne mamayı suyu koy. anne kedi oraya alışınca başka yere gitmez zaten. arkadaşına da birkaç günde bir o yuvanın önüne mama bırakmasını söyle. en azından o kadarını yapar herhalde. döndüğünde anneyi de yavruları da koyduğun yerden alırsın.

yanlış anlama ama bir de bu soruların cevabını hayvanı eve almadan önce düşünmek gerekiyor. yaz tatiline gideceğin belliymiş, şimdi o kedicikleri cennete de koysan terk edilmişlik sendromu yaşayacaklar. sokağa ne kadar alışık olursa olsun ev hayatına geçen bir hayvan, geri sokağa salınınca epey afallıyor.

ailenin veya hatır koyabileceğin birisinin özel aracı varsa yakıt parasını verip kedilerinle beraber yolculuk etmen en mantıklı olanı. 2 tane kafese koyarsın, veteriner de uyuşturucu iğne vurur, en az 7-8 saat sorunsuz gidersiniz.
  • karasin  (03.06.16 18:17:34) 
@karasin işte aradığım eleştiri!

sonradan ne yapacağım diye alınmayan kedilerle dolu sokaklar. anne kediyi bırakmak gibi niyetim olmadı. hatta yavruları da. hepsine de bakarım. aşısız kedileri kabul eden bir firma çalışsaydı eğer hiç düşünmeye gerek yoktu.

ailemin arabayla gelip alma ihtimalleri vardı, babamın iş yoğunluğundan yalan oldu. okul bitmeden döneceğim. çünkü annem hasta vs.

yani öngörülemeyen şeyler olabiliyor hayatta. 4 yavrudan birisi evde bakımla ve veteriner kontrolünde bile öldü. sokakta yaşayamazlardı. kaldı ki anne de hamile kaldığında yavruydu.

yani pişman değilim aldığıma. çözüm arıyorum. beyin fırtınasına geldim cevabımı da aldım.

teşekkürler @freya. blabladan bir hayvansever buldum. kardeşimi de ayarlayıp onunla göndereceğim sanırım. dönüşte her şey daha kolay olacak.
  • cikolata selalesi  (03.06.16 18:47:22) 
Sonradan ne yapacağını düşünmeden alıp geri sokağa atmaktansa hiç almamak daha iyi zaten. Doğal seleksiyonda da bırak dördünden birinin ölmesini dördünden biri yaşarsa iyi.

Neyse, götürmenin yolunu bulmuşsunuz zaten.
  • karasin  (03.06.16 20:40:44) 
aşı ve antibiyotikleri bazıları için kaldırsakda doğal seleksiyona katılsa


  • Big bada bum bum  (03.06.16 22:35:48) 
@karasin haklı ama su noktasına katılmıyorum. Anne kedi yavrulari sokakta maksimum 2 ay kollar, onda da hepsini kollayabilir mi; ben hiç denk gelmedim. Ha bir araya gelince gene koklasmalar sirnasmalar oluyor ama genelde anneler yavruları bırakıp kafasına göre takılıyor. Onun için yavru değil çünkü artık.


  • piremses  (04.06.16 00:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.