[]

Ruyalarimdan rahatsiz oluyorum

Ruyamda ne gorursem ertesi gun gordugum seyle ilgili mutlaka bir olay gerceklesiyor.

Son zamanlardan ornekler verecek olursak:

1.5 ay once ruyamda kardesim Almanya'ya beni ziyarete gelmis, ben onu gezdiriyorum. Sabah da onun telefonuyla uyandim, "Bu geceye cok ucuz bilet buldum, geleyim mi?" dedi. Bu beni sevindirmisti.

1 ay kadar once ruyamda babaannemi gordum. Kendisine bagirip cagiriyordum, senin ne babaanneligini gordum ki gibisinden. 2 gun sonra annem telefonda "Babaannenler habersizce bize geldi" dedi. Annemler Izmir'de yasiyor, babaannemler Ankara'da ve normalde surpriz yapma gibi bir huylari hic yoktur.

Bundan birkac gun sonra ruyamda halami gordum. Normalde cok guzel yuzer ama o gun yuzemiyormus. Plajda baya sikintiliymis yuzemedigi icin. Birkac gun sonra annem yine telefonda halamin seker komasindan dolayi 2 haftadir hastanede yattigini, babaannemlerin de bu yuzden geldigini soyledi. Ben sok oldum.

Gecen hafta ruyamda yine halami gordum. Yogun bakim odasina ben giriyorum, gozlerini hemen aciyor, bilincsizce etrafina bakip geri uykuya daliyor. Ertesi gun durumunu sormak icin kardesimi aradim, tam olarak ruyamdaki gibi oldugunu, 3 hafta sonunda ilk kez gozlerini actigini ama 2-3 saniye sonra geri uyudugunu soyledi ve benim ruyalarimdan duydugum rahatsizligim buyuk olcude bundan sonra olustu.

En son dun gece ruyamda Almanya'daki calisma iznimle ilgli sikinti ciktigini gordum. Calisabilecegim maksimum siniri asmisim vs. Ve simdi 5 dk once calistigim bardan telefon geldi. Belgelerim eksikmis, su anki belgelerle beni kaydettiremiyorlarmis.

Deginmem gereken nokta, bu ruyalar oncesinde bir sey olmus da ondan etkilenerek gorulmus ruyalar degil. Mesela babaannemden, halamdan aylardir bir haber almadim, konulari dahi gecmedi. Isle ilgili de birkac hafta once yeni yerde calismaya basladigim icin haliyle ufak tefek seyler yaptim ama 1-2 haftadir aklimda bile degil.

Bir de yazarken hatirladim. Cooook seneler onca, daha MSN falan kullanirken bir gece ruyamda e-mail hesabimin hacklendigini gormustum ve saka gibi ama ertesi gun e-mail hesabim hacklenmisti. Hadi saglik konulari vs yine bir derece anlarim da, e-mail hesabi hacklenmesinin malum olmasi ne yahu?

Nedne boyle oluyor? Artik ya gerceklesirse diye ruya gormekten korkar oldum.

 
Bu malesef benim de başıma gelen birşey ve gerçekten zor bir durum. Kötü bir rüya görünce, "acaba rüyam çıkacak mı yoksa sadece öylesine bir rüya mı" diye düşünmekten nefret ediyorum. Kesinlikle tesadüf veya olan olaylardan etkilenme değil. Ananemde de aynı durum var. Rüyaları hep çıkar. Açıklaması ne, ben de bilmiyorum ve bilmek isterdim. Bununla yaşamak zor.


  • innerbliss  (03.06.16 13:17:28) 
"haberci rüyalar" diye bir şey duymuştum, gerçek olabilir. aslında birçok kişide olur bu, bazıları sadece farkında değildir. ben de yaşamıştım.
deja vu da olabilir, .
neden olduğu konusunda bir fikrim yok, ama ilgini çekebileceğini düşündüğüm bir kitap tavsiye ediyorum, romandır kendisi.

adam fawer - olasılıksız (entry-nick oldum bu arada)
bu da arka kapağından,
"Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?

Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?

Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mı yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman.."
  • Improbable  (03.06.16 13:18:18) 
abi bu nedir ben anlam veremiyorum ya bunun herhangi bir açıklaması var mı? varsa bilen paylaşabilir mi?

aynı şeyleri bende yaşıyorum. rüyalarda görünen şeyler ile bağlantılı şeyler yaşamakla beraber daha önce bulunduğum yerlerden geçince gözümün önünde flashback'ler canlanıyor birebir onları görüyorum saniyelik patlamalarla.

herhangi bir dini inancım yok bu yüzden ona bağlayamıyorum da. nabıcaz
  • tamam onu da ben yaptım  (03.06.16 13:36:27) 
aslında öyle bir şey olmuyor.

özet olarak milisaniyelik hatta nanosaniyelik gecikmelerle beyin bir kayma yasıyor, gördüğü şeyi önceden gördüğünü zannediyor. bir nevi gerçekler yer değiştiriyor. Beyiin o kadar hızlı çalısıyor ki arada erör veriyor gibi dusunebiliriz.

Bana da oluyor bu zaman zaman.
  • anonymice  (03.06.16 13:36:57 ~ 13:39:10) 
@anonymice, deja vu degil benimkisi. olan bir seyi "ben bunu onceden yasamistim ya" dusuncesi degil. ruyamda gorduklerimin gerceklesmesinden bahsediyorum.


  • letheavendangered  (03.06.16 13:39:18) 
dejavu değil. mesela rüyamda hiçbir şekilde haber almadığım, 1 senedir konuşmadığımız, okyanus ötesinde yaşayan arkadaşımı gördüm. elimde sadece emaili ve telefonu var, sosyal medyada falan da arkadaş değiliz. ortak arkadaş da yok.
rüyamda gördüm durduk yere, ağlıyordu falan. rüyayı her detayıyla hatırlıyorum, çok net bir rüyaydı. kendimi kötü hissettim. mail attım, "babam kanser olmuştu, 1 hafta önce kaybettik" dedi.

  • innerbliss  (03.06.16 13:43:16) 
@letheavendangered
o zaman gördüğün rüya şekil değiştiriyor ve o anı gördüğünü düşünüyorsun. Bilinir ki rüyalar unutulur, tam hatırlanmaz, bence bununla alakalı.

ya da erdin sen :)
  • anonymice  (03.06.16 13:44:03) 
@anonymice, belki ne demek istedigini anlamiyor olabilirim.

ama bu babaannemle kavga ettigim ruyayi gordum, telefonda anneme anlatsam mi diye dusundum, sonra amaan dedim, ne canini sikacagim kadinin durduk yere. 2 gun sonra annem izmire geldiklerini soyledi ve ben ruyayi o anda hatirlamadim. zaten uyandigimda hatirliyordum o ruyayi. yani eger annem onlarin geligini soylediginde "aa evet ben de ruyamda gormustum" diye bir aydinlanma yasamis olsaydim senin dedigin o beynin milisaniyelik oyunlar olabilirdi.
  • letheavendangered  (03.06.16 13:58:45) 
ben burda tatmin edici bir cevap bulabileceğini düşünmüyorum, çok benzer şeyleri yaşayan arkadaşlarım var. olasılıksız senin olayınla pek ilgili bir kitap değil, bence bir şey katmaz yani. jung tavsiye edebilirim sana senkronisiteyle alakalı bir kitabı var. zor bir durum kolay gelsin delirmemek lazım.


  • konar konmaz omer konur  (03.06.16 14:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.