[]

3. Dünya savaşı ne zaman çıkacak diye bekleyenler var

Ben se 4. Dünya savaşı ne zaman çıkacak diye bekliyorum.

üçüncü dünya savaşı şu anda 2001'den itibaren savaşılıyor.

hedef bu sefer sovietler değil, dağılmış bir ülkeler topluluğu değil, tam olarak, islam dinini kendince yorumlayıp, bir zamanlar sovietlere karşı beraber savaştıkları, amerikanın onlara silah temin ettiği, çok yakın olduğu, dünyanın öbür ucunda dağda gezen taliban uzantısı, değil.

Bu adamlar bir anda ne oldu da uçak kurslarına gittiler, rusya'ya karşı beceremediklerinden kat ve kat fazlasını ABD'ye ve Batı standartlarına karşı giriştiler ve tüm dünya bir anda "islamcı terrorist" kavramıyla karşılaştı.

BU kavramın çıkış yeri talibanın rusya'ya verdiği savaş değil mi? Bir anda rusya denklemden çıkıyor ve "aşırı dinci" terrörist kavramı dünyaya hakim oluyor.

Sadece 10 yıl içinde.

Soğuk savaş itici güçtü, teknolojik devrimlere yol açtı, sovyetler dağıldınca itici güç ne olabilir di?

Sadece sorum bu, Sizin bakış açınızdan nasıl?

 
İleride tarih kitapları neler yazacak bilmiyoruz fakat tarihi bilerek, görerek, aynı anda da araştırarak içinde bulunmak, yaşamak gerçekten müthiş bir şey aslında. Azıcık farkındalık gerekiyor sadece.

Dünya savaşı olduğunu düşünmüyorum. Olayları finansal boyutlarından inceleyecek olur isek orada çıkan bütün karmaşanın iki sebebi var: su ve petrol. Petrol yataklarının tükeneceğini zaten mahalledeki çocuklar bile biliyor fakat geçenlerde okuduğum bir makaleye göre buzullarda şu ana kadar çıkarılan ve işlenen petrolün 4-5 katı fazla bir rezervden söz ediliyor. E bu neyi etkileyecek? United Nations Convention on the Law of the Sea. 6'dan 12 mile çekilen aralık ilerletilecek, Rusya ve ABD yine fazla almak için yarışacak. Bu da savaşın tetikleyicilerinden birisi olacak.

Bu convensionda bir şey var, o da şu; 12 mil kara suları içerisinde eğer küçük bir adan var diyelim, o adayı da kullanarak bi 12 mil daha açılabiliyorsun ve 24 mile genişletebiliyorsun sınırını. Tabii bunun tanınma olayı var tanınmama olayı var. Biz casus belli dedik ve Yunanistan geri çekildi falan filan...

Dünya savaşı olduğunda ben çoğumuzun hayatta olmayacağını düşünüyorum. Teknolojiyle azcık ilgili her insan bu fikri sunar zaten. Soğuk savaş bitmişti fakat onun bir ikinci versiyonu devam ediyor gibi geliyor bana fakat savaşı getiren de bu soğuk savaşta ülkelerin çıkarlarını yeterince gözetememesi olacak gibime geliyor.
  • exla  (03.06.16 07:59:12) 
şu an nato-ab-abd üçlüsü ile rusya'nın arası feci şekilde kızışmış durumda. rusya'nın ekonomisi iyi değil ama ordusu çok güçlü. kaldı ki nato'nun avrupa'daki kuvvetleri kıtaya yayılmış durumda, yarın rusya baltıklara girse kimse karşısında duramaz.

çıkar mı orasını bilmem ama önümüzdeki 10-12 yıl içerisinde baltık ülkeleri başta olmak üzere iskandinavya, orta ve güney avrupa'yı perişan edecek bir savaş çıkması beni hiç şaşırtmaz. aşırı sağ yükselişte, ekonomiler tepetaklak gidiyor, halihazırda ortalığı kızıştırmak için suriye ve ukrayna gibi iki önemli ülkeye ek olarak ışid var vesaire. bir kıvılcıma bakar rusya'nın estonya'ya, letonya'ya dalması ve avrupa'nın buna karşılık vermesi.

üçüncü dünya savaşını göremeyeceğiz falan deniyor ama savaş işini yalayıp yutmuş politikacılar, askeri dayılar vs. yakın gelecekte dünya savaşı ihtimalini hiç de az görmüyor işin açığı. burada kilit oyuncu rusya, savaş çıkarsa bu pezevenkler yüzünden çıkacak.
  • der meister  (03.06.16 08:23:43 ~ 08:24:52) 
@der meister

sen rusyayı çok güçlü görebilirsin ama suriyede yaptığı işlerden rusyanın NATO standartlarında bir ordu olmadığı çok açığa çıktı. Kendi yayınladıkları görüntüler bile ne kadar zayıf bir hedef bulma zafiyeti içinde olduklarını gösteriyor.


hergün uluslararası yardım örgütlerinin paylaştığı hastane vurulması, yardım konvoylarının vurulduğu görüntüler birbiriyle çelişiyor.

ama sen çıkıp "rusyanın karşısında kimse duramaz" diyorsun. rusyayı ipin ucundan almaya çalışman bile komik.

biz hastane vurmadık silah deposuydu. ama enkazdan bebeklerin çıkarıldığı enkazı nedense sen de kim vurdu diye sormuyorsun. Kesin türkiyenin desteklediği bir hastane vurulmuştur sence dimi, rusya o kadar düşemez. dünya devi.

Rusya, esad rejimi uçakları ne yapıyorsa onu yapıyor, dalışa geçip bomba bırakıyor. gürcistan savaşını aç bak inanmıyorsan.

adamlar teknolojik özürlü. Ruslar soğuk savaş döneminden kalma teknoloji ile savaşıyor sonra Türkiye sınırını ihlal ettiğinin farkında değil ve uluslararası çağrı frekansı kapalı ama ordusu güçlü adamların :)

Türkiye rusların üstünlüğünü kabul etmeli.

İyi ki senin gibi devlette yönetici yok, olsa nasıl halkına bir iyilik yapardın bunun üzerine kitap yazılır.
  • vapurlarfalan  (03.06.16 09:34:46 ~ 09:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.