[]

Okuduğunuz en içten, sıcak ve komik kitap nedir?

Mahalleden arkadaşlar ile başlatıyorum.




 
Sait Faik'in öykü kitapları. Komik değil ama sıcak ve içtenlik kriterlerine uyuyor. Hayatta komik hiçbir okuma yapmadım sanırım.

Komik olmaya yaklaşacak iki öyküsü var lakin; Lüzumsuz Adam, Havuzbaşı.

Bir de çocuk kitapları sayılıyorsa Rıfat Ilgaz'ın Bacaksız serisi.
  • buff  (02.06.16 23:58:07) 
hepsini kapsayan "dublörün dilemması" diyebilirim. etgar keret'in her kitabı da içtendir, samimidir, sıcaktır ve birçok hikayesi de güldürür ya da gülümsetir.

pardon dublörün dilemması değil, korkma ben varım olacaktı ilk kitap. ama o da iyidir. zaten ilk kitaptır. sonra korkma ben varım geliyor.
  • sustum  (03.06.16 00:00:54 ~ 00:02:24) 
Fernand Sansua +1


  • fear factor  (03.06.16 00:41:07) 
Philip Roth - Portnoy'un Feryadı
Roald Dahl - Amcam Oswald

  • conrad moricand  (03.06.16 00:57:59) 
trumpet


  • partizan  (03.06.16 00:58:18) 
bilmiyorum ama bu kriterleri sordugunda aklima gelen ilk kitap dna'nin otostopcunun galaksi rehberi.

özellikle agrajag, total perspective vortex, Bowerick Wowbagger the Infinitely Prolonged ve depresif ai marvin benim icin mükemmel detaylardi.
  • wiillii  (03.06.16 01:37:05) 
Ruhi Mücerret


  • dessy  (03.06.16 09:03:23) 
Muzaffer İzgü, Donumdaki Para. Çocukken okumuştum ama çok gülmüştüm.


  • yirmisantim  (03.06.16 09:13:44) 
Muzaffer İzgü'nün kitapları.
Halo Dayı ve İki Öküz
Donumdaki Para + 1


Daha öncesinde de Ökkeş Serisi'ne gülerdim. 10 yaşındayken evimiz tahta kurusu istilasına uğramıştı. Evi ilaçlatıp üç gün tatile gitmiştik. Yanıma Ökkeş Dolmuşçu'yu almıştım. Öyle komikti ki, kahkahama annemler "Aha, delirdi galiba" diyerek odaya geldiler. Onlara da okumaya başladım. Onlar da kahkaha atınca yan aparttakiler "Hayırdır, ne var bu kadar komik, merak ettik" diye geldiler; içerisi bir 7-8 kişi olmuştu. Okudukça hem ben güldüm hem onlar güldü.
  • aychovsky  (03.06.16 09:24:37 ~ 09:28:23) 
Cevdet Bey ve Oğulları'nda sık sık güldüğümü hatırlıyorum, hele bir yerde kopmuştum. Komedi değil tabii ama komik kısımları olan bir kitaptı.


  • i was made for you  (03.06.16 09:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.