[]

Güya Okumuş İnsanlar Okumaktan neden Nefret Ediyor?

Sözlük ve duyuruda sadece kendi başımdan geçmesi bir yana artık yüzlerce örneğini gördüğüm bir durum bu. insanlar haber olsun başlık olsun okuyup, başlıkta ima edilene inanıyor, gerisini sallamıyor. üniversite okuyan insanlar dahi bir konun başlığını okuyarak bütününü anlıyorlar ne hikmetse.

Örnek olarak reddit vereceğim, orda bir kişi bir başlık açar 2000 kelime olur ama cevap verenler başlığa değil okudukları 2000 kelime için cevap verirler. Ayrıca orda cevap verenin kim olduğu bile belli değil. Sırf başlığa cevap vermek için alınmış bir hesap bile olabilir ama saçma/anlamsız cevap bulmak zordur.


Ekşide bir başlık açılıyor, aslında başlıkla alakası olmayan bir konu var ama tüm "okumuş, entellektüel" ekşiciler saçma sapan, başlık altında yazan konuyu bile okumadan cevap yazıp ne kadar zeki olduklarından dem vuruyor.

Burda da duyuru açılıyor bakıyorum, cevaplar "OKUMADIM AMA" şeklinde başlayan cevaplar.

Okumak deyimini üniversite veya lise bitince bitti mi sanıyor bu insanlar?

BU şekilde davranan insanların bir kısmı da hakim olacak. Bu insanların vereceği kararlar nasıl haksızlıklara yol açar, bir düşünün.

 
Okumak var okumak var. Adamın grameri gözümü kanatıyorsa okumuyorum. Zaten Türkiye'de okumaya değer haber olmadığını düşünüyorum. Ne olursa olsun unutulacak. Tayyip çıksa dese ki herkes bir böbreğini bana verecek evde yiyecem. Lan bu olay dahi unutulur gider. Haber falan umurumda değil o yüzden. Okumak var okumak var yani.


  • ThomasJefferson  (03.06.16 01:34:24) 
Örnek durum vermem daha iyi:

Başlık: sezaryen bana göre bir insanlık suçudur
eksisozluk.com

içerik: Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kadının tabi yoldan doğum yapmasını engellemek insanlık suçudur" dedi.

istatistik: %60 civarı sezaryen doğum var Türkiyede, Avrupa ortalaması %30 civarırakamları hatırlamıyorum.

başlık altında onlarca entry var bu okumuş cahiller: "kadının vajinasından elinizi çekin" diyor.

bir kısmı "kadınlara nasıl doğum yapacaklarını sormayın" kadınlar da insan kendi kararlarını verirler.

Sağlık bakanı: gereksiz yere sezaryan yapılıyor. bunu yapan hekimler, "böbrek nakli gerekmeyen insana böbrek nakli yapıyor" anlamında söylüyor
  • vapurlarfalan  (03.06.16 02:03:21 ~ 02:04:51) 
Bundan sağlık bakanına ne? Türkiye'de göte göt denir. Sağlık bakanının amacı belli. Sezaryenle böbrek naklini karşılaştırmak da biraz çakma analoji oluyor. Sezaryen nispeten de keyfi bir şey olmalı. Kadının kendine has sebebi vardır ama tıp dünyasında karşılığı yoktur sezaryen ister. İnsanlar kendini daha iyi bilir. Doktoruyla konuşur ve inanmazsınız ama HASTALAR TEDAVİ YÖNTEMİNİ SEÇME VEYA REDDETME HAKKINA SAHİPTİR. Kağıt üzerinde bir sebep olmak zorunda değildir. Bu ülkede çocuklar ZORLA DEVLET ELİYLE SÜNNET OLUYOR. Bu kadar iki yüzlü olmamak lazım. akp'li bakan çıkıp yerçekimi vardır dese otur altında sebep ara ciddiyim. Başka da bir şey demiyorum bu konu hakkında da.


  • ThomasJefferson  (03.06.16 02:50:19 ~ 02:53:49) 
@ThomasJefferson

"Bundan sağlık bakanına ne?" kimi ilgilendirmeli? cevabın, örnek gösterdiğim linkteki "okumuş cahillere" uyuyor (her ne kadar ne okuduğunu bilmesek de, belki lise). o başlığı okursan doktorların bile katıldığı bir durumu, siyasetle karıştırıldığını anlarsın.

Sen mi daha iyi biliyorsun? o başlıkğı okuduğunda dahi aksini söyleye onlarca entry göreceksin.

ama sen profesor doktordan daha iyi biliyorsun. çünkü hiç bir fikrin yok.
  • vapurlarfalan  (03.06.16 03:07:24) 
bu durum alışkanlıkla da ilgili. mesela sürekli aynı işi yapan tecrübeli işçilerin kaza geçirme ihtimalleri tecrübesizlerden daha fazla. çünkü yaptığı iş sürekli aynı olduğu için belli bir yerden sonra otomatiğe bağlıyor, düşünmeden yapıyor. aynı durum okumak, seyretmek, yazmak için de geçerli. sürekli yazılan şeyler aynıysa ya da yorumların, cevapların hepsi tahmin edilebilir şeylerse, insan kendini otomatiğe alıyor, okumuyor. benim için durum böyle, sözlükte ilgimi çeken bir başlık değilse uzun şeyleri okumam çünkü beklemediğim bir şey çıkmayacak %99. duyuruda insanlar genelde kendileri yada yaşadıkları durumları paylaştıkları için yazdıkları şey şablon olmuyor, bu yüzden duyuruda 2-3 sayfa paragrafsız bir şekilde yazılmış duyuruları dahi okumuşluğum var.


  • cikis yolu  (03.06.16 03:34:16) 
@vapurlarfalan Sezaryen zararlı değil. Yanlış analoji yapıyorsun. Okudum o haberi ilk çıktığında okudum bu haberler 2 sene önce de çıktı. Sen kendini ne sanıyorsun da milletin tahsilini eleştiriyorsun? Iki kelime sen oku da boğazına dayatılan her bilgiyi geviş getire getire tekrar etme. Doktorlar farklı fikirlere sahip olabilir. Doktorlar bilimadamı degildir. Boyle bir durumda secim hakkı kadinindir. Her zaman secim hakki hastanindir. Saglik bakani saglik sisteminin isleyisinden sorumludur. Milletin tedavisi konusunda insanlik sucu bilmem ne diyerek atip tutmak zir cahillik iki yuzluluktur.

www.m.webmd.com

www.nlm.nih.gov
  • ThomasJefferson  (03.06.16 13:02:27 ~ 13:08:17) 
@ThomasJefferson

"Doktorlar bilimadamı degildir. Boyle bir durumda secim hakkı kadinindir."

Dediğin anda seni uğurlarım, başka cevap da vermem, gerek bile duymam.
  • vapurlarfalan  (03.06.16 13:34:53 ~ 13:35:21) 
Biz milletçe Nobel alan edebiyatçıyı okumadık. Seni mi okuyalim? Özet geç biraz.


  • babilbaligi  (03.06.16 22:27:17) 
@vapurlarfalan Tıp doktoru biliadamı değildir cahil kardeşim. Okumayan sensin. Şurada kişiliğime saldırmadan bir bok diyememen de gösteriyor kendini zaten. lmgtfy.com


  • ThomasJefferson  (03.06.16 22:46:42 ~ 22:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.