[]

Bugün mezun oldum ve çok mutsuzum. Nasıl geçecek bu?

Bugün mezuniyet törenim vardı. Yurttan edindiğim dostlarımın katılımıyla çok da mutlu oldum. Ama ne yazık ki mezun olup onlarla bir daha asla eskisi gibi aynı evde yaşayamayacağımı, bu kadar çok vakit geçiremeyeceğimi, kapitalizmin getirdiği modern kölelik yüzünden herkes kendi yolunda giderken bu dostluğu mesafeyle soğutacağını, herkesin önceliklerinin değişeceğini bilmek beni çok üzüyor an itibariyle. Hele ki edindiğim dostlukların sadece üniversite dünyasıyla sınırlı olduğunu ve onlardan başka dostumun olmadığını düşününce, çok daha yıpratıcı bir sürecin beni beklediğini biliyorum.
Nasıl geçecek bu? Ben bu samimiliği iş dünyasında ne kadar bulacağım? Yeni insanlarla tanışmaktan nefret eden biri bunları nasıl aşacak? Bu boşluk nasıl dolacak?



 
Okul bitti, baska bir kitaya tasindim.

Hala universiteden arkadaslarimla gorusuyorum Turkiye'ye gittigimde. Gidemedigimde arasiyoruz filan. Ayrica ayni yerde yasamaman icin bir sebep yok, 1-2 arkadasinla eve cikabilirsin.
  • fortisvita  (02.06.16 22:41:19) 
Gercekci ol, o zaman gecer.


  • stavro  (02.06.16 22:42:09 ~ 22:42:18) 
İnce endişenzle dalga geçenlere bakmayın.
Arkadaşlar insanlar bu duyurularda bazen kalplerini, duygularını, üzüntülerini açıyorlar bize, daha hassas davransak sizce de güzel olmaz mı? Belki kalp kıracağız bilemeyiz çünkü, lütfen...

Haklı bir kaygı bu. Sizin adınıza üzüldüm gerçekten. Ama belki siz bu kaygılarınızla o samimi insanlardan kopmamak için çaba sarf edebilirsiniz birez da olsa işe yarar, onlar da dünyada bazı güzel değerleri tekrar tekrar hatırlar :)

Alkol böyle durumlarda unutmaya yardımcı olue mu bilinmez, ama siz pes edip kendinizi uyuşturacağınıza bu dünyada yok olanları yaşatmak adına savaşırsanız, hiç olmazsa kendinizi, ya da bir iki kişiyi mutlu edersiniz belki.

Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun.
İnşallah köle olmayacağınız bir sisteme dahil olursunuz.
Kolay gelsin.
  • damba  (03.06.16 00:04:26) 
Bi kaç aya geçer. 15 yıl geçmiş geriye dönüp baktığımda. Neler geçmediki.


  • delicevat  (03.06.16 00:41:23) 
Bu konuda en çok üzüldüğünüz zaman bu zaman olacak. Zaman geçtikçe daha daha az üzüleceğinizi düşünerek rahatlayabilirsiniz az bir nebze de olsa.

Üniversitedeyken evli bir arkadaşım vardı, üniversiteden sonra başka bir şehre taşındı. İki sene sonra yeniden görüştük ve tam da bu konu hakkında konuşurken 'Aman, bu da evlilik gibi. Şimdiki gibi özel olmayacağını düşündükçe insanın aklı çıkıyor ama o süreci yaşarken de hiç acısız, sakin sakin kabulleniliyor. Sonra hiç hissetmiyorsun bile' demişti. Belki haklıdır, işin sadece mezuniyet tarafını biliyorum ben. Benim açımdan böyle bir süreç oldu, umarım sizin için de olabildiğince rahat geçen, hatta bu günleri aratmayan bir süreç olur.

Şu an lise arkadaşlarınızla ne sıklıkta görüşüyorsunuz ve haklarında ne hissediyorsunuz? Arkadaşlar açısından durum bundan çok farklı değil. İş arkadaşlarına gelince; onların nasıl insanlar olacakları ve aranızın nasıl olacağı tamamen çalışılan yerlere bağlı. Kanlı bıçaklı olmak da bir olasılık, can ciğer kuzu sarması da.Umarım can ciğer kuzu sarması olandan denk gelir.

Bu boşluk zamanla dolacak. Hemen dolmayacak ama bir zaman sonra bir boşluk olmayacak. Söz.
  • aychovsky  (03.06.16 00:50:13 ~ 00:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.