[]

Lüks bir giyim firmasında çakılmak için ne yapmalıyım?

Öncelikle merhaba.
Ülkemizin güzel bir üniversitesinde şu an işletme 2. sınıf öğrencisiyim. Bu yaz ilk stajımı yapacağım. Nedense kendi geleceğimi düşünürken kendimi böyle bir lüks giyim firmasında çalışmaya çok yakıştırıyorum. Özellikle yabancı firmalar ilgimi çekiyor Dolce Gabbana olsun Valentino olsun merak ediyorum çalışma ortamları nasıldır diye fakat Türkiye içinde herhangi bir ulaşım imkanım var mı hiç bilmiyorum. Diyelim var nasıl ulaşacağım? Misal buna benzer Türkiye'de ilgimi çeken (daha doğrusu benim bildiğim) bir tek Vakko var.
Kendime bu yol/kariyer doğrultusunda nasıl bir plan çizebilirim veyahut izleyebilirim?
Yardımcı olabilecekler varsa çok sevinirim :)

 
Sanırım akla ilk gelen Zara bu konuda staj yapabileceğin yada başlangıç olarak diyeyim.

Çalışacağın firmanın menşei neresiyse o ülkenin dilini bilmen birinci faktör bu konuda, giyim diyince İtalya geliyor benim aklıma erkek için. Sektör içinden birisi varsa daha da yardımcı olur.
  • gozu acik sevisen yahudi  (02.06.16 20:01:37) 
Hazir uni okurken part time olarak giyim firmalarinda calismaya basla. Isi ogren. Magazacilik nedir ne degildir onlari anlarsin.
Okul bitince de erkeksen direkt askerlik. O oldugu surece hicbir sey yapamazsin.
Sonra da inditex'in magazalarindan birine basvur. Kabul edilersen en az 2 yil calis. Pozisyon atlamak icin firsat kolla hatta yarat. Farkli firmalari da kovala. Yonetim tecrubesi edin 1-2 yil.
Sonra dedigin firmalar icin pozisyon acigi varsa basvur. Yabanci dil en az 1 tane sart.

Sonrasi da kader kismet.
  • isott  (02.06.16 20:10:44) 
isott o kadar temelden girmeme gerek var mı sence? Ben şirket yapısına dahil olmak istiyorum açıkçası mağazacılıktan ziyade. Satış pazarlama kısmısı olur, finans olur, yatırım olur bunlar için temelden işe başlamam doğru olur mu bilmiyorum.
Odtü işletmede okuyorum okulla beraber çalışma zor yürür gibime geliyor biraz.
Bu yaz finansbank'ta satış pazarlama üzerine staj yapacağım. Devamında bu tarz lüks firmalarla bir şekilde iletişime geçebilirsem güzel olur. İngilizce var zaten :)
  • ucan devekusu  (02.06.16 20:24:16) 
Ingilizcenin yetecegini sanmiyorum. Ozellikle italyanca ogrenmen yararina olacaktir.

Bu sirketlere teker teker mail at. Ben boyle boyle, kime basvurmaliyim vb.
iyice bir arastirma yap. Linkedin e bak iyice vb.
  • kuehles blondes  (02.06.16 20:52:42) 
Magaza icin soruyorsun diye dusunmustum kendimi yakistiriyorum diye okuyunca. O zaman is degisir. :)


  • isott  (02.06.16 21:12:43) 
devekuşu uçamaz.


  • Goddard  (02.06.16 21:41:30) 
bu tarz firmalarda en "modayla ilgili" kısım satın alma oluyor. hem yurt dışı bağlantısı varsa en çok yolculuk yapan oluyorsun. yine de perakende sektörünün neresinde çalışırsan çalış mağaza ayağını birkaç ay deneyimlemiş olman işini çok daha hızlı öğrenmeni sağlar. bence part time olarak bir mağazaya gir çalış, inditex demişler olabilir. daha sonra üşenme tüm istediğin markalara cvni gönder, moda tutkundan, tekstile ilginden bahset, yetiştirilmeye uygunluğunu anlat falan. eğer başka bir şekilde girmeyi başaramazsan. ama bir yandan da, satış elemanlığından müdürlüğe ordan bölge müdürlüğü veya satın almaya ya da muhasebeye falan geçen çok insan gördüm :')

ha finans ik vs olarak tekstil firmalarına girmek için spesifik bir şey yok, sağlam ve kurumsal bir yerde öğren bu işleri sonra ilan kovalayacaksın. bu işlerin tekstille bir alakası olmadığından meslek bilginin iyi olması en mühim şey olacaktır.
  • freya  (03.06.16 10:10:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.