[]

sıkıntı bastığında nasıl rahatlıyorsunuz? + diyet sorusu

yazmam gereken bir tez var. ne zaman başlayacak olsam resmen inme iniyor. gözümde büyüyor, tek kelime yazamıyoru, bırakıyorum. nasıl başlasam? (soru 1) (50 puan)

geleceğe dair kaygılar bitmiyor. gelecekten çoook endişeliyim. hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor. meditasyon falan ne yapsam da kafamı boşaltsam? film falan demeyin 10 dakika sonra kopuyorum vallahi. (soru 2) (20 puan)

bugün bu stresle dayanamayıp bir hamburger yedim. eliptiğe kaç dakika çıkayım ki en azından biraz toparlayayım? (soru 3) (20 puan)

kaygıyı azaltmanın yollarını yazınız. (soru 4) (10 puan)

bonus soru: bir araştırma görevlisi olarak sınavda öğrencileri zapt edemiyorum. sert bir mizacım yok, sizli bizli konuşuyorum, yapar mısın eder misin diyorum. arada bazıları gerçekten deli ediyor. ne yapsam da otorite sağlasam? (10 puan)

süre: 50 dk. başarılar.

danke.

 
1) Araştırma görevlisi olduğuna göre daha önce tez yazmış olmalısın. Sadece kıçıkırık bir lisans tezi yazmış olan biri olarak maalesef tez konusunda öneride bulunamıyorum. Tek diyebileceğim, ben uzun sürecek bir işe girişmişsem her gün en az x sayfa/kelime/konu yapacak şekilde bir plan çizerim. O planın da olumsuz anlamda hiç dışına çıkmam. Öyle bir şey deneyebilirsin.

2) Anksiyete? Herkesin kaygıları var. Kimsenin hayatı istediği gibi gitmiyor neredeyse. Kafanı gerçekten dağıtabilecek bir şey bulmaya çalış. Meditasyon yapması zor bir şey ama yapabilirsen sanırım nispeten rahatlarsın.

3) 12 dk 23 sn. Bilmiyorum valla. Göbeğim var benim.

4) Ya zaten kaygılanmayacaksın (doğan gereği veya ilaçlar) veya kafanı başka bir şeye vereceksin. Ben oyun oynarım. Şimdilik idare ediyor.

Bonus: Öyle bir hakkın var mı bilmiyorum ama dışarı atabilirsin. Gerçekten haklıysan bölüm başkanıyla falan konuşabilirsin. Gerçi böyle yapınca senden hep nefret edebilirler ama bizde öyle yapıyorlardı.
  • sesee  (02.06.16 19:24:04) 
Ben bu yazma olayını parça parça ilerleyerek hallediyorum. Önce sorunu belirliyorum. Sonra sorunu birine anlatmak için önbilgiyi toparlıyorum. Sonra sorunu anlatıyorum. Sonra çözüyorum. Sonra bu çözüm ne işe yarayabilir onu anlatıyorum. En sonunda önbilgi kısmına geri dönüyorum.

Ana odaklan. Tek derdin o an elindeki şey olsun.

Hamburger... Cehennemde yanacaksın. :D
  • alperz  (02.06.16 20:39:49) 
gerçekten çaresi yok 1. sorunun. yaşlandıkça bende de abartılı biçimde artıyor bu sorun.

bazen yoğun spor yapıyorum. o sırada acayip bir mutluluk hissediyorum. tam o sırada otursam olacak. denemek lazım.
  • ya ben lan neyse  (02.06.16 20:46:26) 
benden duymuş olma ama og kush deneyebilirsin. en azından uyutur. neşeli sevgi dolu olayım dersen sativa lara yoğunlaşabilirsin. nereden bulurum kısmı da amsterdam dan :)


  • gokhan atestepe  (03.06.16 00:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.