[]

Hep hüzünlü/acılı şeyler mi yazıp okuyacağız. Alın size hoş bir gönül işi..

Bunu ben yaşamadım. Arkadaşımın hikayesi. Ama kendim yaşamış kadar seviniyorum. Belki bazılarımızı motive eder, güzel ve mucizevi şeylerin de olabileceğini hissettirir...

Sene 97. Arkadaşım irc üzerinden biriyle tanışıyor. 1 sene çıkıyorlar. sonra kız bunu terkediyor. arkadaşım yine de bir şekilde ara ara sesleniyor. doğum günlerini kutluyor falan işte.

2001 gibi başka birisiyle ilişkisi başlıyor. haliyle o sesleşmeleri de bitiriyor. derken arkadaşım, 2005 yılında askerdeyken bir gece rüyasında bu ilk kızla evlenmiş olarak görüyor kendini. uyanınca epey bir dumur oluyor. dayanamıyor ve kızı arayıp bunu söylüyor. gülüşüyorlar falan.

askerden döndükten 6 ay kadar sonra da mevcut ilişkisi bitiyor. (ilk kız için, şu anki ilişkisini bitirecek kötülükte bir karaktere sahip değil, onu söyleyeyim. olaylar öyle gelişiyor diyeyim.) ve ilk hatunla yeniden görüşmeye başlıyorlar.

ve geçenlerde evlendiler. :) epey bir severek. ve epey de mutlular şu anda.

oluyo yani arkadaşlar işte. ilişkiler üzerine kitap, tablo, şablon, istatistik, akıl yürütme, kaygı, kurgu, önyargı bla bla yapmayın. sallayın. tek motto var; "olacak olmakta olan."

sizin de var mı (ya da etrafınızda) böyle "hoş" hikayeleriniz?

 
Ben de bir örnekle katkıda bulunayım. Hatta kopyala-yapıştır yapayım Sözlük'ten.

bir ogrencim/arkadasim var bolivyali. tanistigimda yuksek lisansa baslamisti ıstanbul'daki bir universitede. adini vermeyeyim, belki arkadasi olup okuyani vardir. ayip olmasin. adi maria olsun. maria kucucuk yaslardayken, internet yeni yeni hem bolivya'da hem turkiye'de iken bir chat odasinda mehmet'le tanismis. ıkisinin de ıngilizcesi iki gram o zamanlar. arkadaslari araciligi ile konusmuslar. sonra yavas yavas ıngilizce ogrenip birlikte konusmaya baslamislar. mehmet karadenizli bir ailenin durumu olmayip okulu birakan musluk tamircisi ciragi bir oglu. maria da o zamanlar ortaokullu bir yeni ergen. bu ikili ilk asklarini birlikte yasiyorlar ve surekli birbirlerini hayal ediyorlar. en son maria durumu annesine anlatiyor, onlar da "tahsilsiz erkek istemiyoruz" diyorlar. maria mehmet'e anlatiyor durumu ve diyor ki "eger okursan, ben de yuksek lisansa turkiye'deyim". mehmet azimli, bitiriyor ortaokul ve liseyi disaridan. ustelik universiteyi kazaniyor. maria da bir burs bulup turkiye'ye geliyor. mehmet ustune universiteyi de kazaniyor, ıngiliz dili ve edebiyatini. tek sorun var, okullar farkli sehirlerde. maria turkce ogreniyor burada yasamak icin ve bir yandan da ıstanbul'da mehmet'in ailesi ile yasiyor. dusunun ki evlenmeden kaynana ile kaliyor, ustelik damat yok. kaynana cok iyi bir insan oldugundan hicbir sey sorun olmuyor maria icin. ustelik ayda bir mehmet'i gorebildigi icin, tatillerde de uzun uzun kalabildigi icin mutlu. evde de karadeniz sivesi ile konusuldugu icin maria'nin ilk kelimeleri "celeyrum, cideyrum" gibi kelimeler oluyor ama sonra turkce'yi cok guzel ogreniyor. ikisi de azimle okuyorlar, mehmet erasmus'la belcika'ya gidiyor. maria da ara ara onun yanina gidiyor. sonra mehmet'in universitesi ve maria'nin yuksek lisansi bitiyor. bittigi icin de ulkesine donmek zorunda kaliyor ama maria da doktora icin burs kazaniyor. o sirada mehmet de geri donuyor. 12-13 kusur yillik asklari hala devam ediyor ve en sonunda ayni evdeler. benim icin de biri icin yapilabileceklerin kanitilar.
  • aychovsky  (02.06.16 17:43:53) 
Ben bunda umutlanacak bi şey göremedim ama bir ömür mutlu olsunlar. Olacağı varmış demek.


  • damdanakan  (02.06.16 17:46:35) 
Vaaay bee...
Hayretler içindeyim dehşet ibret aldım...
Demek ki nasipte varsa düzülmek, neye yarar üzülmek.
  • Goddard  (02.06.16 17:52:27) 
oh be, sonunda ayrıl demiyceğim bi' gönül işi.

ayrıca cüleyrum şu an.
  • evde liyakat kalmamis  (02.06.16 17:53:08) 
En hoş hikayem eski sevgilimden ayrılmış olmak. Kendimi şanslı sayıyorum cok sansli hem de.


  • mobydick  (02.06.16 18:05:51) 
Sübhanallah kardeş, ibretlik bir paylaşım.


  • pike  (02.06.16 18:28:23) 
kız niye terketmiş ilk seferde?


  • KaraSakall  (02.06.16 22:42:14) 
prntscr.com
Hehe:)

Sizin hikaye guzelmis ama:)
  • stavro  (02.06.16 22:45:49) 
bir ilişki olup olmayacağını bilemezsin evet olacağı varsa oluyor ekstra bir şey yapmana gerek yok. onların mutlu olup olmadıklarını bilemezsin. buna benzer internet üzerinden değil de, işte bu kızdan daha iyisini mi bulucam diyerek evlenen arkadaşlarım var. mutlular mı kısmı? mutlu tabi ama öyle deli divana aşık değil hiç biri ve şartlı refleks gibi yani mesela takılıyoruz bazen diyorum (eşini niye getirmedin) o şimdi kafa açardı diyor. yani değersiz değil elbette ama garip ya yaşla çok ilgisi var bu durumların belli bir yaştan sonra kendini düşünüyorsun sadece.


  • gokhan atestepe  (03.06.16 09:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.