[]

ermeniler nasıl bu kadar iyi lobi yapıyor?

Tek tezim var o da aynı dini paylaşmalarından dolayı bir ''dinkardeşi'' dayanışması olması.

sizce?

not: birde diasporları iyi dağılmış.. evet..

 
kalabalıklar. bi ermenistan da yoklar amk. arjantine bile gitmiş fakirler.


  • ya ben lan neyse  (02.06.16 17:34:21 ~ 17:40:47) 
onlar konuşuyor, biz bağırıyoruz.
bu konuda haklıyız ama başarıyı onlar hak ediyor.
biz hala düşünmüyoruz yine bağırmaya başladı bizimkisi.
  • seyduna6687  (02.06.16 17:39:08) 
Adamlar hristiyan, gelişmiş çoğu ulke de hristiyan, magduruz ayagina hemen kabul goruyorlar. Sen oraya gitmeye calissan, 7 kusagini incelerler.

Kirtler de ayni mantikla avrupa'da yayildilar. Adam tuekiye'de yasiyor, t.c. Bizi magdur etti diyor ve avrupa'ya gocebiliyor.
  • scars dont fade  (02.06.16 17:40:17 ~ 17:58:51) 
almanya'da bu yasanın çıkmasında ermeni lobisinin etkisi devede kulaktır ancak. başka amaçlar aramak lazım bu konuda. yasanın çıkması için nerdeyse kıçını yırtan türkiye asıllı cem özdemir'i ele alalım. adam 2001 yılında "meclis tarih yazmamalı" diye makale yazıyor. bugün canlabaşla yasanın geçmesi için çalışıyor.

politika. politika. politika.
  • burya  (02.06.16 17:41:23) 
bu işin temelinde pakraduniler olmalı.


  • 1adam  (02.06.16 17:42:47) 
sermaye, tarihsel yakınlıklar, emperyalist çıkarlar vs.vs.

**
ama denildiği gibi bunun diasporayla falan pek alakası yok. daha çok ortadoğudaki durumla alakalı. o ypg bayrakları falan fuzuli değil.
  • cembacemba  (02.06.16 17:57:11) 
Seyduna'ya katiliyorum. Bagirip cagirmaktan baska birsey yapmis oldugumuz yok. Sen istedigin kadar bagir, avrupali esek gibi aniran adami dinlemek istemiyor. Efendice derdini anlatana bakiyor.
Soyle dusun: karsinda ermeni soykirimi yoktur diye bagiran bi adam, ki zaten avrupali'ya turkum dersen maras dondurmacisi soytari gibi bir goruntu geliyor gozunun onune. diger tarafta daha efendi oldugunu dusundugu ermeniler. Onlari dinliyorlar.
Din kardesi demisler de; katolikler ve ortodokslar ne zamandan beri kardes oldular?
  • allah yazdiysa bozsun  (02.06.16 18:01:41) 
- Yurt disinda yasayan kalabalik bir diaspora toplulugu var
- Cok organizeler
- Birlik halinde hareket ediyorlar, topluluk icinde fikir ayriliklari olsa da Türkler kadar farkli fikirde düsünmüyorlar
- Bilincliler
- Ermenistan toplumunun en önemli ülküsü bütün dünyada bunu soykirim olarak kabul ettirmek. Türkiye gibi herkes ayri telden calmiyor
- Ermenistanin ekonomik olarak cikar yolunun Türkiyeyi tazminata mahkum etmek oldugu görüsü hakim, bu nedenle ermeni politikacilarin sarsilmaz bir destegi var

Bunlarin yaninda dini etkenler cok kücük ve etkisiz kaliyor, ekonomik, siyasi ve lobicilik konusunda güclü iseniz dinden bagimsiz olarak güclüsünüzdür. kaldi ki ermenilerin kuzey avrupa, bati avrupa, ve amerikan toplumuna göre önemli bir mezhep farkliligi var. Isi sadece müslümanliga ve hristiyanliga yormak büyük bir tembellige yol aciyor "Hepsi hristiyan, baska ne olacakti ki" denilip geciliyor. Diger hersey göz ardi ediliyor.

Almanyadaki durum ise daha cok politik. Türkiye giderek yanlizlasiyor, ülkenin dis politikasina ceki düzen vermesi lazim.
  • emrahday  (02.06.16 18:02:54 ~ 18:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.