[]

sigara kullanan sevgili

kendisi hayatında hiç sigara kullanmamış olmasına rağmen sevgilisi sigara kullanan vardır heralde aranızda , yada geçmişde böyle bir durumla karşılaşmış olan.

ben hiç kullanmadığım için karsı cins kullanıyorsa direk ilişkinin başlarında soguyorum. Ön yargılarımı yıkıp ilişki devam etse acaba cok etkilenir miyim bu durumdan merak ediyorum.

(içmeyen insan bulmakda belli bir yaşdan sonra baya zor)

 
ben de soğurum. nihayetinde sigaradan duyulan tiksinme bilinçli bir tercih değil ki? sevgilinin sürekli ter lokması ne kadar rahatsız ediciyse, bu da benzer bir rahatsızlık ve tiksinme veriyor. yol yakınken ayrılmak gerek sanki.


  • scars dont fade  (02.06.16 15:05:30) 
illa ki problem çıkıyor, kısa vadede idare etsem de uzun vadede sigara kullanan biriyle evlenmezdim.


  • zikardo  (02.06.16 15:10:03) 
karşı cinsin sigara içip içmediğini bilmeden mi ilişkiye başlıyorsunuz? hiç buluşmadan etmeden?

eğer sigara sizin için bir dealbreaker ise o zaman sigara sürekli batacak demektir. şöyle bir durum olur yani sürekli kafada "sigara içiyor ama sorun değil, sigara içiyor ama gerçekten sorun değil, sigara içiyor ama hiç sorun değil"... rahatsızlık bastırıldıkça da başka yerlerden, ufak tefek şeylerden patlayabilir...

o yüzden sigaradan rahatsızlığı belirtip buna rağmen iki taraf da ilişkiye devam ederse o zaman bir şans olur bence. karşılıklı olarak tartışılıp belirli kurallar koyulabilir, "birlikteyken 3'ten fazla içmeme, sadece açık havadayken içme ya da evdeyken içmeme" gibi...
  • whimsical  (02.06.16 15:10:30 ~ 15:11:46) 
Bu durumun iki tarafinda da bulundum. Bence abartiyorsunuz. Sigara icen taraf biraz anlayisli, dikkatli olursa problem olmuyor.


  • naberabi  (02.06.16 15:12:37) 
@whimsical : arkadasların tanıstırdıgı birileri olunca oluyor genelde, yada benim hosuma giden biri oluyor ilk bulusmaya kadar sigara içtiğini fark etmiyorum . yada tanısma evresinde daha buluşma olmadan önce cok uyumlu yönlerimiz oluyor ama sigara içtiğini fark edip uzak duruyorum vb


  • bnmzz  (02.06.16 15:20:23) 
tek sorun sigara içmesiyse denemek lazım, orta yol bulunur.


  • whimsical  (02.06.16 15:22:41) 
içiyor ama temizdir, ağız sağlığına kokusuna dikkat ediyodur. böyle bir durumda soğumazsın ki. biz de isteriz hiç içmemiş olsun oh ne güzel ama dediğin gibi içmeyen çok çok az.


  • cabiday  (02.06.16 15:25:55) 
ilişkinin başlarında çok az içiyordu, tek tük. şimdi günde neredeyse 1 paket içmeye başladı (naptıysam adama). ama hiç sigara kokmaz, evin içinde içmez vs, o yüzden bir sıkıntı yaşamıyorum. bıraktırmaya çalışıyorum tabii.

edit: sonradan aklıma geldi: benim ailemle, sülalemde sigara içmeyen bir tane allahın kulu yok, bir tek ben içmiyorum. küçüklükten beri alıştım, belki ondan beni rahatsız etmiyordur.
  • peggy  (02.06.16 15:34:26 ~ 16:24:56) 
Önyargılarını yıkma. Sen sigara içmiyorsan sigara içen birisi sana gayet leş gelecektir zira ne yaparsa yapsın ağzında vücudunda o koku hep kalacaktır, sigara içmeyen biri bu kokulara ister istemez daha duyarlığı olduğu için her zaman seni rahatsız edecektir. Hadi üstüne sinen kokuyu geç, bunların kokusu su içtikleri bardağa bile siniyor amk öyle tiksinti verici bir durum. Sırf bi ilişki olsun diye o topa hiç girme insanı aseksüelliğe kadar sürükleyebiliyorlar. Temiz temiz bir ilişki yürütmek varken hayat kaliteni böyle sikip atacak bir sevgiliye ihtiyacın yok.


  • angelus  (02.06.16 15:34:49) 
Bazılarının sigaraya toleransı çok dusuk oluyor, katlanamiyorlar sigaraya da içene de. Ciddi bi tiksinti oluşuyor. Kimsenin tiksintisine karışacak değiliz sigara içen insanlar olarak. Genelde, ben hoş karşılıyorum böyle durumları. Sonuçta benim de katlanamadigim bi suru şey var. Bence hiç o topa girme yolun başından. Whimsical in dediği gibi içine atar atar, başka bi yerden patlarsin.


  • damdanakan  (02.06.16 15:43:18) 
sigara içmeyen indan zor bulunduğu gibi, insan anlaşabileceği birilerini de zor buluyor. sorun sadece sigaraysa, denemeye devam et. fakat rahatsız olduğunu belirt ki o da anlayışlı olsun. ayrıca evinde içilmemesi gibi bir kuralın varsa, cicim ayı, aman bi kerecik bişe olmaz diye sakın kuralını bozma.
ne kadar centilmen olursa olsunlar, bağımlılık sonuçta, bi kere izin verdin diye devamı gelecektir ve sen daha çok sinir olacaksın. kar kış da olsa, yağmur fırtına da olsa, ben sigarayı balkonda içiriyorum arkadaşlarıma.

  • akil kupuru  (02.06.16 15:54:50) 
ne açıdan baktığınıza göre değişir. sizi rahatsız etme ihtimali olan koku mu, sosyal ortamlarda ki durum mu (sürekli dışarı çıkacak içmeye bir şekilde, gezmeye gidilirken bu da bir etken olacak mekan seçerken ve benzeri), sağlığına zarar vermesi mi, bağımlılığı olması mı vesaire vesaire...tam olarak hangisi veya hangilerine takılıyorsunuz bu konuların.

mümkün değil sigara içen biriyle olmak istemiyorum. olmadım mı hiç, oldum 2 defa, kendimi ikna etmeye çalıştım önyargılı olma falan diye ama yok. ne kadar dikkat ederse etsin, bir şeye "bağımlı" olan, bunun üstesinden gelemeyen biriyle olma fikri, karşımdaki kişiyle ilgili saygı duygumu zedeliyor çok ciddi şekilde. tabii ki sadece keyif aldığınıda söyleyebilir, ama benim nezdimde bu bir bağımlılık. ne ona ne kendime işkence etmenin anlamı yok.
  • Phoebe  (02.06.16 15:55:33) 
13 yıl içmiş sonrasında bırakmış birisi olarak soğurum.
o ne pis bir koku la.

  • seyduna6687  (02.06.16 15:58:09) 
@phoebe saydıklarının hepsinden etkileniyorum, zaten birazda o nedenle konu actım, biraz fazla mı etkileniyorum ben diye .


  • bnmzz  (02.06.16 16:19:50) 
bence hayır, fazla etkilenmiyorsunuz şayet yazdıklarımın hepsi geçerliyse. olmuyor, olamıyor maalesef. bazı cevaplarda anlaşabildiğin insan bulmak zor denilmiş. ama sigara içip içmemek ve sigara içmenin getirdiği gündelik yaşama biçimi/alışkanlıkları konusunda da anlaşıp anlaşamamak, genel anlamda anlaşabilmekle ilgili bir şey zaten. uyanır uyanmaz, otobüsten iner inmez, yemeği bitirir bitirmez ve benzeri durumlarda sürekli sigara yakması, hatta sizi öpmeden her seferinde dişlerini fırçalamak zorunda olması, sevişirken teninden gelen o sigara kokusu, çok sevdiğiniz ve açık alanı olmayan mekanlara gidememek, sinemada ara verilince onun koşa koşa sigara içmeye gitmesi gibi gibi.

edit: açıkcası sigara içen biriyle birlikte olmaya başlayıp sonra sigara sebebiyle bikbiklenmeyide adil bulmuyorum. kendi bırakmak ister, destek olursun o başka. ama söyleneceksen hiç başlamamak, karşı tarafada işkence etmemek lazım.
  • Phoebe  (02.06.16 16:45:15 ~ 03.06.16 09:27:30) 
Sigara içiyor diye biriyle ayrılacaksan vs sen zaten hiç başlama o ilişkiye. Bu karpuz seçer gibi insan seçme mantığını hiç anlamamışımdır.


  • wittgenstein  (02.06.16 17:14:09) 
etkilenirsiniz. sigara içmeyen birini bulun.

sigara içmesini önemsemeyecek -daha doğrusu onun sağlığı için önemseyecek ama rahatsız etmeyecek- kadar birini severseniz de bırakmayın.
  • nrmnm  (02.06.16 19:38:34) 
benim gözlemim, şu bahsettiğiniz "kendisi hiç sigara kullanmamış kişiler" genellikle böyle bir durum karşısında çareyi kendileri de sigaraya başlamakta buluyor. ne yaman sigara savaşçıları iki kelam cinsellik peşinde bu leş gibi alışkanlığa bulaştı gözümüzün önünde. başta bir vazgeçirme çabası, sonu hep iki tarafın da ciğerlerini-dişlerini bedenlerini tüketecek bir iradesizliğe dönüşüyor. eroin kullanan insanın agresif olmayan,bir tık daha geç ölen ve kıraathane gibi kokan versiyonlarıdır bana kalırsa sigara içen karşı cins eş-yoldaş-sevgili adayları.


  • loch ness  (02.06.16 20:27:02) 
vala o biraz değişken, şu sıralar birisinde hoşlanıyorum öyle güzel ki onun için sigarayı bırakabilirim. zaten sigara kullandığım için direkt ikinci sınıf insan oluyorsun.. hem bahanem olur


  • gokhan atestepe  (03.06.16 00:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.