[]

Ayrılık sonrası yeni tanıştığın insanları kıyaslamak

Selam herkese,

Siz de ayrılık sonrası yeni tanıştığınız ya da hoşlandığınız insanları eski sevgilinizle kıyaslayıp ben ne yapıyorum ya, neden burdayım dediğiniz oldu mu? Eski sevgiliniz sizin gözünüzde size göre başarılıdır, mesela çalıştığı pozisyon daha iyidir, okuyorsa dersleri mükemmeldir, hep bir öğrenme çabasındadır, bir koşturması vardır yani, boş insan değildir, yeni tanıştığınız insanla tanıdığınız kadarıyla karşılaştırırsınız, ne biçim konuşuyor, ne saçma düşünüyor dersiniz.

Başınıza geldi mi hiç, siz de böyle düşündünüz mü? Ya da ne tür bir karşılaştırma yaptınız mesela? Ve bu kıyaslama durumundan nasıl kurtuldunuz?

 
bir kıyaslama içten içe bile olsa mutlaka yapılır. yapılmaması mümkün değil zaten. sonuçta yaşadığın bir çeşit tecrübe idi. bu tecrübeyi kullanıp kıyas yapmamak mümkün değil. kıyaslamadan kurtulmak bana göre yüzde yüz mümkün olmuyor. sadece zamanla birlikte giderek azalan bir eğrisi var. beynimizin lütfu olan "unutma" eylemi işleri bir şekilde "zamanla" hallediyor.

benim dikkat çekmek istediğim başka bir durum ise biten ilişkinin ardından genelde eski sevgilide neyi eksik görüp hissetmişseniz yenisinde o yöne doğru bir arayış içine giriyorsunuz. zaten zamanla ve bu tecrübelerle illaki aradığınız tipolojiyi tespit edebiliyorsunuz. ha yaptınız tespite uygun birini bulabiliyor musun konusu ayrı. ama neyi istediğini ilerleyen dönemde daha iyi bilir duruma geliyorsun.

sözün özü; evet kıyas yapılıyor. tavsiye, bu kıyası kesinlikle karşındaki kişiye söyleme. kilit sözcük bence, zaman!
  • o ben degilim  (02.06.16 15:05:53) 
eski sevgilimle başarı, pozisyon, mükemmeliyetçilik, azim bakımından bir karşılaştırma yapmam; bunu eğer işveren olsaydım eski çalışanımın yerine gelen kişi için yapardım ama sevgilide dikkat ettiğim şeyler hiç bunlar olmadı.

bana hissettirdiği sevgiye, değere, sağladığı güvene, bana tanıdığı özgürlüğe, paylaştığımız ortak tutkulara, sevdiği filmlere, ilgi alanlarına, hayatta nelere heyecan duyduğuna, öpüşüne, dokunuşuna, aramızdaki ten uyumuna bakarım; bunlar bakımından ister istemez bir karşılaştırma yaparım çünkü bunların tamamı benimle olan uyumla ilgili.

ben sizde statüye önem verme gibi bir durum sezdim, bu da sevgiliyi onaylama, aileye beğendirme ihtiyacından kaynaklanıyor olabilir. bunun kaynağı da kendine yakıştırma, yakıştırmamadır.

birini olduğu gibi kabul edince, oldukları için ve olmadıklarına rağmen sevince başkalarıyla kıyaslamayı bırakıyorsun. kendi tecrübem böyle en azından.
  • whimsical  (02.06.16 15:19:40) 
genel şekilde oluyor.
örneğin daha güzel veya daha konuşkan şeklinde.
yoksa eskiyi yenide aramak gibi bir şey yapmıyorum.
  • seyduna6687  (02.06.16 16:02:52) 
Herkes herkesle kıyaslanıyor, ne kadar çirkin bi davranış halbuki.


  • mandalina kokusu  (02.06.16 16:09:25) 
ben de sürekli kıyaslardım ta ki eskisinin beni aldattığını öğrenene kadar. eski sevgilinin kötü taraflarını düşün ve bunları beynine sabitmeye çalış. sonra kendiliğinden soğuyorsun zaten.


  • anksiyetik pia  (02.06.16 16:27:48) 
@whimsical size hissettirdiği şeyleri yapmış olduğu şeylerle bağdaştırabiliyorsunuz, mesela hayatta nelere heyecan duyduğunu öğrenince size de nasıl davranabileceğini kısmen kestirebiliyorsunuz. statüyle alakalı bir değerlendirmem asla yok, daha çok hayatı aynı şekilde mi değerlendiriyoruz diye bir kaygı oluyor, aileye beğendirme gibi bir çaba içine girmek çok saçma, bu ikili ilişkilere aile ne kadar geç ve az dahil olursa o kadar iyi bence. kendine yakıştıramama durumu var mı bilmiyorum, belki karşılıklı düşünüyor olabilirim bunu.

@seyduna6687 eskiyi yenide aramak değil de acaba sorumluluk sahibi birisi mi diye düşünüyorum ben.

@mandalina kokusu çirkinden ziyade içgüdüsel bir davranış bence, bir ölçüm yapabilmek için kıyaslayacak bir örnek olması lazım elinde.

@anksiyetik pia ahaha benim de başıma aldatılma olayı geldi ama kötü davranışlarını sabitlemek yerine hep pozitif oluyorum ama asla onunla tekrar birikte olma düzeyine çıkaracak kadar değil.
  • notinhere  (02.06.16 16:40:45) 
sevgili diildir o. aşık olduğunuz insandır. yapmayın böyle şeyler. eski olmasının bir neden var gençler. çok beğeniyosanız çekeceksiniz derdini bırakmayacaksınız.


  • mimimi  (02.06.16 17:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.