[]

iPhone Jailbreak ile ilgili sorular

Jailbreak hususunda bir kaç sorum olacak. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

* Netten indirdiğim bir iphone oyunu & uygulamasını jailbreak olmadan telefona atabilir miyim? Crackli uygulamaları iTunes ya da başka program vasıtasıyla Jailbreaksiz iPhone'a gönderebilir miyim? (Not: Mevcut iTunes üyeliğim var ve parayla birkaç birşey indirdim)

* iPhone'u Turkcell'den aldım, Jailbreak yapmam cihazı garanti dışı bırakır mı? Jailbreak yapmamı tavsiye eder misiniz?

* Jailbreak işlemi yanlış yapılırsa cihazı tamamen kaybedebilme riski var mı?

* Jailbreak işleminin tersi var mı? Eski haline getirme gibi bi durum.

* Jailbreak'ten sonra bir güvenlik açığı olduğunu duydum. Risk derecesi nedir?

* Jailbreak'ten sonra iTunes kullanabilir miyim crackli cracksiz herşey için?

* 10 yıllık bir bilgisayar tecrübem var,bu işi halledebileceğimi düşünüyorum. Sizce hiç bulaşmayım mı? Yoksa ben aslan-kaplanım, halleder miyim?

Açıklama: Neden gidip Google'a bakmadın derseniz Türkçe forumlara-sitelere güvenmediğim için deyip köşeme çekilirim. Sonuçta benim için çok pahalı bir makine ve yok yere heba etmek istemem

Sanırım bunlar bir çok kişinin aklındaki sorular, sabitlenirse sevinirim, sabitlenmezse de lanet olsun sizin gibi moderasyona derim. şaka lan şaka demem :)

 
jailbreak yapmanız cıhazı garanti dısı bırakır..
cıhazın tamamen susması gibi bi olay daha once hic basıma gelmedi..
guvenlik acıgı olacagınıda sanmıyorum..
itunes kullanabilirsiniz işlemden sonra..
bilgisayar tecrubesi tek basına yeterli gelmez. ( yapamazsınız demiyorum yaparsınız ama işi bilen birilerinin yapması daha saglıklı olur. )

ayrıca www.iphoneci.com a bakabilirsiniz.. ayrıca eger izmirdeyseniz yardımcı olucak bazı yerler tavsiye edebilirim..
  • DaNNyTR  (17.11.09 14:15:15) 
jailbreak garanti dışı bırakmaz. restore edersiniz. 2 telefonumu böyle değiştirdim, jailbreak sonra restore usülüyle. başka problemleri vardı.

jailbreak olmadan iphone kullananları anlamıyorum ben.
  • passion rules the game  (17.11.09 14:24:01) 
peki 3gs nasıl jailbreak yapılır? sağlam bir link yok mu?


  • fatihdr  (17.11.09 14:42:31) 
(bkz: blackra1n)
(bkz: blacksn0w)

  • this is heavy  (17.11.09 14:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.