[]

öfke kontrolü nasıl sağlanır?

çok öfkeliyim, daha doğrusu bir şeye öfkelenirsem, artan bir şekilde şiddetleniyorum.

bir kız var, ilişki muhabbet olmasın ama bu sıralar en cok yaşadığım öfke kontrolü problemi bu konuda olduğu için kısaca anlatacağım.

bu kız benimle ilgilenmedikce, neden ilgilenmiyorsun diye deliriyorum üstüne yükleniyorum, küfür falan etmeye başlıyorum, aşağılamaya başlıyorum, ben böyle yaptıkca muhabbeti de kesmiyor bilinçli bir şekilde tmm peki falan diyerek beni daha da geriyor. öfkemin üstüne gidiyor, sağa sola yumruk atacak raddeye geliyorum. kötü sözler kullanıyorum.


nasıl aşarım?

 
Öfke bir acizlik belirtisidir. Biri sizi takmıyorsa muhabbetinizi kesersiniz olur biter. İnsanların her davranışını benliğinize bir saldırı olarak görmeyin.


  • dissendium  (02.06.16 01:36:10) 
acizlik olduğunu farkediyorum, işte sormak istedigim bu. bu duyguyu nasıl atlatmak lazım?


  • sahipsiz  (02.06.16 01:45:51) 
ya ben ergenkene çok öfkeliydim, ota boka sinirlenirdim.

sonra baktım sinir bi boka yaramıyo, sinirlenicen, ne olucak? ne değişecek? olduğundan daha kötü olacak.

çok sinirlendiğin, uyuz olduğun anda bijaç derin nefes alınca daha mantıklı düşünebilirsin.

bir de cidden sinirlenmek mallık. dışarıdan bakınca daha iyi görülüyor.
  • kurnaz  (02.06.16 01:46:20) 
Umursamaz olmak gerekiyor. Karate'ye başladığımdan beri bir rahatlık var üzerimde. Uzak doğu sporlarını tavsiye ederim. Kendini geliştirdikçe sakin kalmayı öğrenirsin. Senin durumun kavgayla alakalı değil aslında ama bir kavga durumunda sakinliğim üst düzeyde oluyor. Çünkü o yönde eğitim alıyorum. Öfkelenmenin bir işe yaramayacağını, tam tersine var olan durumu daha da kötüleştireceğini biliyorum. Bunu bildiğim için de heyecan yapmıyorum pek. Beklentiler de insanı öfkelendirir. Örneğin ---spoiler--- breaking bad dizisinde walter white birini öldürmeye çalışıyordu, çocuk da kendisini bırakması için walter white'ı ikna etmeye çalışıyordu. walter white çocuğun kelepçesini çözmek için anahtarı alıp onun yanına geldiğinde çocuk çok heyecanlamıştı ve bir anda öfkelenmişti çünkü walter white çocuğun yanında beklemişti bir süre. çocuk da kurtulmaya bu kadar yakınken bekletilmesi üzerine bayağı bir sapıtmıştı. ---spoiler--- bu olayda öyle işte. beklentiler, hayaller gerçekleşmeyince öfke olur ama abartmamak gerekiyor.


  • dissendium  (02.06.16 01:57:01) 
bunu aşmanın yolu sosyalleşmektir. sosyal çevrende farklı tipte en az 50 kişi olsun. kimisi yaşlı kimisi çocuk. onlarla zaman geçir hayata dair çok şeyler öğretiyorlar. kişilere bağlı kalmayacaksın. öfke sonrasında yaşadığın pişmanlıkları düşün ne kadar çirkin ne kadar aptal olduğunu. bunun başka sebebi de bencil olmaktan kaynaklı sanırım. insanlara yardım et. yardım projelerine gönüllü olarak katıl.


  • evine santral mesafesi uzak olan adam  (02.06.16 01:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.