[]

uyanik ik'ci var mi?

yahu sonunda cv'mi oyuncak ettiler. bana sacma gelen birkac sey yazdirdilar, dursun boyle iyi dediler. bi baksaniz ya, cidden gerekli mi o seyler?

kim onlar? okulun kariyer danisma bolumunde calisan master ogrencisi.
neler yaptirdilar? kisisel bilgiler kismina "single, no kids" yazdiriyorlar. tamam mantigini anlarim da, cv'ye bunu yazmak abes degil mi? kizin gerekcesi, okur okumaz senin ailevi sebeplerden dolayi bir yukunun olmadigini gorecekler ve bu senin avantajina olacak dedi. ama bana gore garip duruyor.

bir de egiti kisminda okudugum universitelerin altina "relevant classes" yazdirip altina da mesela pozisyon marketing'se onunla ilgili dersleri yazdirdi. hadi dersler madde halinde liste olarak tamam da, o "relevant classes" aciklamasina gerek var mi?

 
türkiye için geçerliliği ve etkisi olabilecek bilgiler bunlar, bence yazılmasında sakınca yok. ha belki avrupa ik'sı bu tip şeylere tuhaf bakıyordur bilemem ama öyle olsa oradakiler de yaz demezdi zaten.

cv'yi inceleyenin bir şekilde bağlantı bulabilmesi için ekstra seçenek sağlar; o yüzden bence var.
  • baba jo  (02.06.16 00:34:42) 
Hangi ulkeye basvuracaksiniz.

Normal bir ulkede CV'de sadece ise yetkinliginizle ilgili seyler olur.

Cinsiyet, cinsel yonelim, medeni durum, coluk cocuk vb seyler olmaz.
  • crown  (02.06.16 00:35:03) 
İk'ci degilim ama bekar ve cocuksuz kisi daha az sorumluluk sahibi ve daha rahat is degistirebilir anlamina gelmez mi? Ne bileyim patron olsam kalici eleman gozuyle bakinca evliler daha mantikli gibi.


  • yons  (02.06.16 00:35:49) 
crown, ulke almanya. teoride zaten o kadar kisisel bilgiyle gelmis cv'yi kabul etmiyorlarmis ama pratikte o yokmus. basvurular arasindan en kolay secilebilmek icin yazmak gerekliymis. bana boyle dedi o kiz.

biz ki derslerde bazi ulkelerin cv'deki fotolari kapatip da degerlendirdiklerini gormustuk ayrimcilikolmasin diye. bu kadar detaya girmek sacma geliyor.

yons,staj icin basvuruyorum, kalici olmam kesin degil. dedigin yaklasim belki full time pozisyon icin mantikli ama staj icin cok fazla bir onemi yok sanki.
  • letheavendangered  (02.06.16 00:37:48 ~ 00:38:56) 
Çocuğum yok evli değilim yazınca zırt pırt erken çıkma veya geç gelme gibi durumların önüne geçiliyor. Çocuğunu kreşten almayacak, doktora götürmeyeceksin. Eşinin bıdısının düğünü olmayacak falan. Tek başına olduğun için daha az sorumluluğun daha az izin alma, işin çıkma ihtimali var.
İk cı değilim çevreden biliyorum

  • jazzabel  (02.06.16 00:41:20) 
ben işveren olsam single no kids'e iş vermem. zaten kadınlar başlı başına iş kaybı, bir de bekarlar daha fena. yarın bu evlenir, sonra çocuk doğurma faslı başlar, 1 sene sen o kişiyi unut. çocuğu varsa en azından o faslı atlatmış olur. doktora moktora götürsün ne olacak ondan. 1 sene işe gelmemekten iyidir.

türkiye'deki ik'cılar maldır bu arada onların ipiyle kuyuya inme
  • cekilmis gayfe  (02.06.16 00:54:56) 
yahu zaten benim basvurdugum pozisyonlarda kimse kalicilik aramiyor. kimse bu kadin 1 sene sonra ayrilir diye dusunmuyor. 6 ay surecek bir staj sonucta. hepimiz ogrenciyiz. tamam ben digerlerinden bi 8-9 yas daha yasliyim ama benim de bitirmem "gereken" bir okul var sonucta.

single no kids yazmak ne kadar "flexible" oldugumu gostermek icin iyi. (plaza dili simdiden mevcut bende)
yazmazsam da bir kaybim olur mu bilmiyorum, cunku bana yazmak normal gelmiyor. o yuzden normal basvurularda nasil oldugunu merak ediyorum.
  • letheavendangered  (02.06.16 01:12:28) 
Ben asla yazmazdım. Staj pozisyonuna çocuklu birinin başvurması beklemiyorlardir zaten.

Yazma.
  • of dream and drama  (02.06.16 07:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.