[]

Çerkes kızlarındaki popo yüksekliğinin sebebi nedir?

niye bunların hepsi çerkesliğinden gelen bir asalet ve çok güzel olma sanrısı ve inanışı taşıyor?

neden sürekli bunu vurguluyorlar?

nedir olayları?

 
türkiyede ortadoğu ya da uzakdoğu ile alakası olmayan her yörenin insanında var bu. çünkü nüfusun büyük çoğunluğu böyle düşünüyor. oysaki ne kadar çekiciysen o kadar çekisindir arap, çinli ya da rus olman bunu değiştirmez.


  • cikis yolu  (01.06.16 23:07:27) 
Açılın abi içimi döküyorum.

Üniversitemin son yılında bir kızla tanıştım Çerkes olduğunu ve ciddi bir ilişki olamayacağını söyledi bana ama günü yaşayalım dedi. Takıldık ettik geceler gündüzler su gibi aktı baya da eğlendim fakat kız ve kızın bütün sülalesi tavan ego abi. Böyle bir şey olamaz hiç görmedim yani. Neyin var ne özelliğin var? Çerkes'iz biz. Ee? Öle işte yeter.

Nerde bir çerkes görse aa bak buda çerkes buda çerkes e ebesinin a*ı artık yeter abi. Bir kere ağır bir dille uyardım bunu bu konuları bir daha açma yanımda diye. Neyse bu gününü gün edelim diyen kız işi ciddiye bindirmeye karar verdi ve ailesine bahsetti bu arada bir evin bir kızı. Allahım bir havalar bir havalar yok biz çerkes olmayana kız vermeyiz yok cart yok curt.

Ulan bir akrabaları var suratına işemezsin ama bir asaletten bahsediyor zannedersin madam bovary. Erkekleri zır cahil. Ne bir tarih ne bir entelektüel konu imkansız konuşman adamlar kendi tarihini dahi bilmiyor abi. Ha benim hikaye sonu şöyle oldu onuda anlatayım merak kalmasın. Adam vermiyorum dedi kız da ailesini karşısına almaya yemedi (o yükseklerde uçan g*t yemedi) sonra ben ayrıldım bir ay sonra başkası ile resimlerimi görünce geri aradı ben ailemi ikna ettim gel diye. Tren gitmişti.

Bu milleti tek cümle ile özetlersem "Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider sıçmaya". Oh be rahatladım. Sürün mk.
  • gozu acik sevisen yahudi  (01.06.16 23:14:24 ~ 17.10.16 17:31:56) 
bence kimse bilmiyor bunu. türkiye'deki bütün göçmen tayfasında bir mallık var zaten ama dediğin gibi çerkesler daha bir garip. merhaba ben çerkesim diye tanışacaklar utanmasalar. benim de bir tane tanıdığım vardı böyle, görebileceğin en iğrenç ve leş karılardan olmasına rağmen sabah akşam çerkesliğinden bahsediyordu. gözü açık sevişen yahudi'nin yazdığı çerkes kızı tanımamış olanlara garip gelebilir ama bir benzerini aynen ben yaşadım, cidden çok başka kafalar.


  • der meister  (01.06.16 23:22:50) 
zilyon tane çerkes kızı tanıyorum, ne kadarının götü kalktıysa çerkes olmayanlar yüzünden kalktı. ben çerkes komünitesinin dışına çıkmadan önce bu kadar matah görüldüğümüzü bilmiyordum , sözlüğe falan ilk bakınca "vay anam vay biz neymişiz" olmuştum.

içeriden söyleyeyim, ben etrafımda "biz çerkesler çok güzeliz" diyen bir kişi bile tanımıyorum. işin içine abhaz da kat, adıge de kat, şapsığ da kat. gerçi adıgelerde var bi göt kalkıklığı ama genel olarak var, güzellik açısından değil. yani böyle bi abartma varsa olayın dışındakiler yüzünden var. kişisel fikrimi sorarsan, estetik güzellik açısından hiçbir farkları olmadıklarını düşünüyorum.

çerkesler son 15-20 seneye kadar içine kapanık bir toplum oldukları için dışarıdan biraz "cool-havalı" görünüyor olabilirler; bu da kimilerinin hoşuna gitmiyor olabilir. kendilerini gelenek-görenek açısından diğer kültürlerden ayırıyorlar evet ama az çok tanıyanlar gerçekten de bişeylerin farklı olduğunu anlar. bunu iyi manada söylemiyorum; kimilerine göre iyi kimilerine göre kötüdür. çerkeslerin geneli iyi olduğunu düşünür, gelenek göreneklerini kaybetmek istemezler ve bu konuda biraz bağnaz davranabilirler. sosyal hayatlarını saygı çerçevesinde şekillendirdikleri için dışarıdan bakınca "asil" bir görüntü verdiklerini söylemek yanlış olmaz, benim çerkes olmayanlardan çok duyduğum bir şey bu. gurur konusunda da hassaslar çünkü yetişme şekilleri böyle, ortada hiç yoktan gelen bir "poser" olma durumu yok yani. ama evet, asalet ve gurur konusunda kendilerini üstün görme durumları yok değil. sadece, haklı sebepleri olduklarını söyleyebilirim; ötesine geçemem!(kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi de çok var, bi sorun varsa kendi içimizde çözeriz evelalla!)
  • baba jo  (01.06.16 23:27:01) 
cevremde cerkezler mevcut, oyle bir egolari yok. normal bir insanda ego ne kadarsa onlarda da oyle, hatta 1-2 tanesi cok yakin arkadasim, baya da alcak gonulluler.


  • fakyoras  (01.06.16 23:28:06) 
Çerkeslerle alakalı değil de genel olarak göçmenlerde böyle bir şey var bence. Benim baba tarafım boşnak asıl havayı gelin de görün valla. Babam sürekli konuşur bizde böyledir şöyledir. Düğünümde davul zurna olamazmış köylü müymüşüz akordiyon ve gitar olmalıymış vs neler neler. Gelecekteki sevgilime üzülüyorum cidden.
Bunların dışında göçmen çoğu arkadaşımda var bahsettiğin.

  • jazzabel  (01.06.16 23:36:12) 
@baba jo, yazdıklarını okudukça güldük burada gece gece. allah da seni ve tüm çerkeşleri güldürsün emi.

tam da soruma örnek olmuş yazdıkların. teşekkürler.

konu kilit.
  • mahone  (01.06.16 23:47:06) 
Bu konuda cerkeslere bende kirginim.


  • duptıs  (01.06.16 23:52:03) 
ailemde var fakat bugüne kadar bir kez bununla övünmedim, bir kez de "sen çerkessin büyük düşün" gazlamasına maruz kalmadım onlar tarafından. ben de kendime o konuda çok kırgınım.(çerkes kanı taşıma konusunda)
iyi sövmüşler haa.. güzel sövmüşler. yalnız baya sövmüşler ha.. ama iyi sövmüşler.. fakat ne sövmüşler be.. kabul edelim güzel sövmüşler

  • shotgunwoman  (02.06.16 00:34:01) 
özet:

"çerkeslerde öyle bir ego yok, ama dışarıdan bakınca asil gözüktükleri doğru" diye savunma yapan bir adet çerkes içerir :)
  • elestirman  (02.06.16 00:39:34) 
e hani fotoğraf


  • Nox  (02.06.16 08:41:14) 
Bir çerkes olarak çerkeslerle takılmamamın en büyük sebebi bu durumdur. Ben bizim millet kadar şövenist bir toplum görmedim.

Xabze denilen yazılı olmayan toplum kuralları var bizimkilerde. İş yerinde olduğumdan uzun uzun yazamıyorum ama bu sanrının büyük sebebi bence xabzede yazan sikimsonik kurallar. Bu kurallara uyulduğunda otomatik olarak diğer insanlardan üstün olduklarına inanıyorlar gibi geliyor bana.
  • Crowley  (02.06.16 09:06:56) 
Başlığı ilk gördüğümde fiziksel anlamda soruluyor zannetmiştim. Çünkü çıkık popo olayı gerçek manada var bildiğim kadarıyla. Kısmi Çerkes babaannem "çok ata bindikleri için popoları çıkık olur Çerkeslerin" derdi. Artık ne kadar doğru-yanlış bilemeyeceğim.


  • d max  (02.06.16 10:55:22) 
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim+1

Güzellikleri yüzyıllardır saray tarafından tescillendiği için olabilir.

Toplumda hem açık ten hem de kaşı-gözü güzel insan sayısı az olduğundan olabilir.

Çerkes değilim, ama zaman içerisinde Çerkes tanıdıklarım oldu. Kendilerinin Çerkes olduğunu söylerlerken şöyle bir gerinmişlerdi. :)
  • SiyamkedisiZorro  (02.06.16 12:07:48) 
1. tüm çerkesler güzel veya yakışıklı değil. ha güzelini de gördüm orası ayrı. ciddi manada çirkinini de gördüm.
ama olduğum şehirde çok çerkes / selanik göçmeni/ gürcü/ rum olduğu için havasını yapan bir göçmene rastlamadım ama istanbul gibi kalabalık şehirlerde ya da göçmenlerin az olduğu yerlerde 2. laflarının '' çerkesim '' olduğu kesin. klasik gruplaşma algısı işte. trabzonlu veya izmirlilerin hep yaptığı gibi mikro milliyetçilik.

  • cabiday  (02.06.16 12:22:06) 
bunu söylediğinde yarattığı izlenimle ilgili. ben de çerkesim ve sadece çerkeslerin yaşadığı bir mahallede büyüdüm. kendi içimizde bununla övünme durumu yoktu. ama dışarıya çıktığında, insanların çerkes olduğunu öğrendiğinde verdiği güzel tepki bazı insanları bunu yapmaya itiyor olabilir. yani övgü alacağın şey çerkeslik olmaz da başka bir şey olur, onu da ön plana çıkarırsın. ben yapmadım, yakın arkadaşlarım haricinde bilen yoktur, lafı gelirse söylerim. ama yapan da çok gördüm, yadırgamıyorum.


  • normalisoverrated  (02.06.16 12:31:34) 
sürekli birirlerini öven bi topluluk.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (29.08.16 03:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.