[]

Otoparkta kutu içinde kedi yavruları var-acil

Eve bi geldim bizim açık otoparkta, kutunun içinde beş yavru. Göbek bağları duruyor ama ıslak değiller. Bi iki gün önce doğmuşlar belli ki.

Kutuyu biri mi bıraktı ne oldu bilmiyorum ama şu an başlarında bekliyorum arabanın içinde. On dakikada iki erkekkedi kovaladım. Tanıdığım dişi bi kedi var, buralardaydı. Ama kutuya gelmiyor ve kuyuya tıslıyor. Anne o değildir heralde di mi?

En korktuğum şey anneleri olan kedi yavrularını eve almak. Arayıp durur zavallıcık. Bu yavruların annesi var mı, yoksa biri mi bırakmış nası anlarım ya?

Bu kdr küçük yavruları ne kdr süre yalnız bırakır ki anne?

Bi beyin fırtınası şeyedelim hadi. Nr yapmam gerektiğini bilemiyorum.


Mobildeyim. Hatalar için sori.

 
Anası acıkmıştır yemek bulmaya çıkmıştır. yavruların yanına mama bırakın anası da uzaklaşmasın. Bir şey olmaz. Doğa kanunu bu. Her sokak kedisini de eve alamayacağımıza göre o kadar da şey etmeyin yani. Anaları gelir yakında.


  • himmet dayi  (01.06.16 22:51:13) 
Kutu içindelerse sokağa birakilmis olma ihtimalleri de var ya. Bence bekleyin biraz. O kadar küçük yavrular kesin ölürler çünkü anneleri yoksa.


  • fraise  (01.06.16 22:53:34) 
İşte bana anaları yok gibi gelio. Küçük bi kutunun içindeler, anne giremezk ki ona. Eğer biri bıraktıysa erkek kediler gece zarar verir. Çok açıktalar çünkü.

Doğa kanunu yok şehirde, göz göre göre ölüme mi bırakayım şimdi?
  • samansapı  (01.06.16 22:54:23) 
kutu pis mi, kedi girip çıkmış gibi mi? temiz mi? büyük mü?
temiz ve büyükse bence biri bıraktı.
kutuyu yazmışsın pardon.
  • durgunfoton  (01.06.16 22:57:45 ~ 22:58:21) 
şehir semt?


  • nrmnm  (01.06.16 22:57:47) 
Şimdi dişi kedi tıslıyorsa anneleri olma ihtimali var. Biraz uzaktan gözlemek zorundasınız zaten yavrularla bir temasınız olduysa annesi ret edip öldürebilir yada ölüme bırakabilir.

Erkek kediyi uzak tutabilirsiniz onluk bir şey yok şuan için. Eğer dişi olan zarar vermeye çalışıyorsa kutuyu alın gidin. Yarın bir veterinere götürün yavruları belki isteyen birisi vardır. Yoksa buraya sahiplendirme ilanı açarsınız. Ama yavruları nasıl besliceksiniz oda sıkıntı biberon ile baya uğraştırır sizi.
  • gozu acik sevisen yahudi  (01.06.16 22:58:00) 
Ya imkaniniz varsa bekleyin bir yarım saat daha, gelmiyorsa alın eve. Yazik hayvanlara. Ama kim 2 3 günlük kedicikleri sokağa bırakır, o da hiç vicdanlı insan işi değil yani.


  • fraise  (01.06.16 22:58:13) 
İstanbul maltepedeyim.

Bekliyorum evet. Uzaktan bakıyorum. O tıslayan anneyse geri gelir heralde. Ben de görürüm. Tıslayan anneyse eğer, bize alışık. Kedileri reddetme gibi şeyler yok, öyle insan kokusu filab. En fazla yalar temizler. Şehir efsanesi o.

Kedilerle içli dışlıyım, bende de iki tane var da bunları alsam mı almasam mı onu bilemedim işte. Bu kdr yenidoğmuşuna bakmamıştım. Tuvaletleri nasıl yaptırılır onu bşle bilmiyorum.
  • samansapı  (01.06.16 23:05:46) 
Ne kadar süredir orada yavrular? Sen eve geleli ne kadar oldu?


  • buff  (01.06.16 23:11:54) 
Altı buçukta çıktım evden. Ben giderken yoklardı sanıyorum. Fark ederdim bence. İşte on buçuk muydu neydi geldim. Duyurunun saatine bakarsanız, mobilfen göremiyoeum şu an. Gekdikten bi on dk sonra açrım duyuruyu.


  • samansapı  (01.06.16 23:15:06) 
Bence biri baktı bu yavrulamış dedi yavruları uzağa götürdü. Çöpe atanlar var.


  • ThomasJefferson  (01.06.16 23:15:54) 
Şöyle söyleyeyim maks. bi 20 dakika daha bekle, anne gelmezde terk edilmişler demektir. O kadar ufak yavruyu anne yarım saatten uzun süre bırakmaz (aslında ilk bi kaç gün hiç bırakmıyolar)

Bence net bir terk edilme vakası, ama sırf için rahat etsin diye 23:30a kadar falan bekle diyorum. Bana kalsa direkt gider alırım. Sonra kedileri al, yavru kedi bakımı konusunda bilgin yoksa direkt veterinere. Ölür o bebekler.
  • buff  (01.06.16 23:19:29 ~ 23:20:52) 
Sakın mama bırakıp yarın kontrol etme gibi bir olaya girismeyin, anneleri yoksa (ki bence yok) ölürler.2 günlük kediler zaten mama yiyemez. Gece tek başlarına kalmaları da doğru olmaz. Sıcak yer ararlar, büyük kediler zarar verebilir.

Buff+1 diyorum o yüzden. Bir 20 dakika daha bekleyin yoksa bu gecelik götürün eve.
  • fraise  (01.06.16 23:21:41 ~ 23:22:41) 
Burdan bi arkadaş msj attı. Anne kedisi varmış. Belki kabul eder diye ona götüreceğim muhtemelen.


  • samansapı  (01.06.16 23:29:36) 
Süt anne bulabilirsen çok daha iyi. Umarım kabul eder götüreceğin anne kedi.


  • buff  (01.06.16 23:44:49) 
Anne gelmedi mi o zaman? Eve aldınız mı?

Youtube'da tuvalet kısmını nasıl halledeceginizi gösteren videolar var, biz o videolara bakarak yazlıkta 5 kedi büyütmustuk. Mama kısmını gece gece nasıl halledersiniz, bilmiyorum. Normalde aç kalmamalari gerekiyor. Bir de sıcak su torbası varsa battaniye gibi bir şeyi üzerine örtüp kedileri oraya koyun.
  • fraise  (01.06.16 23:46:59) 
www.petist.net

Burada 3 saat demiş ama senin bulduğun yavrular için 3 saat çok fazla, daha bikaç günlükler çünkü.

Beslenme konusunda bu gecelik keçi sütü bulamazsan inek sütü de kullanabilirsin bir seferlik. Mümkünse yağsız olsun. Sütü sulandırarak vermen lazım. Biberon yoksa naylon ameliyat eldivenlerinden alıp tersini çevir (iç tarafı pudralı oluyo çünkü) iyice yıka temizle. Minicik bi delik aç parmakların birinin ucuna. Sonra süt doldur, parmak meme gibi olacak işte, ucundan emzireceksin.

Yalnız bu kadar bebek kedilerin bakımı hakikaten çok zor. Birkaç saatte bir beslemen ve tuvaletini yaptırman lazım, sürekli sıcak tutman lazım. Beceremem diyorsan gecikmeden veteriner.
  • buff  (01.06.16 23:56:16) 
Bu gecelik, benimle iletişim kuran arkadaşa bıraktım. Bir kere tuttular memeyi. İnşallah gerisi de gelir ama bu geçici bi çözüm.

Arkadaş memleketine dönecekmiş bir hafta sonra. Dolayısıyla süt anne arayışım devam ediyor. Süt anne tanıyan, bilen gören varsa buradan benimle bi iletişime geçsin lütfen.
  • samansapı  (02.06.16 00:52:21) 
bende anne sütü tozu var isterseniz verebilirim
ben de maltepedeyim

anam yerim onları ya işallah büyür popoları göbekleri :)
  • whatyougetiswhatyoudid  (02.06.16 09:39:46) 
Süt anne icin haysev'e mail atin. Acil ilan çıkıyorlar. Mail adreslerini facebook gruplarindan edinebilirsiniz. Ben mobilden bakamadim. Mail atarken başlığa çok acil süt anne vs gibi bisiler yazin dikkatlerini çeksin. Yuzlerce mail geluyor çünkü.


  • buff  (02.06.16 12:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.