[]

europass formatindaki cv'deki devasa europass logosu

hakkinda ne dusunuyorsunuz?

universitenin kariyer servisindeki danisman (kendisi aslinda sadece bir master ogrencisi ve bu danismanligi tezi icin yapiyor) bana verdigi feedback'te "o logoyu neden koydun? ik senin orada calistigini zanneder" dedi ve ben mavi ekran verdim. bu kiz muhtemelen europass'in ne oldugunu bilmiyor bu 1. o logodan dolayi benim orada calistigimi hangi ik calisani dusunebilir? bu da 2.

sorular:
logoyu bir sekilde kaldirayim mi?
ik calisanlari gercekten oyle dusunebilir mi?
ben bu kizi kaale alayim mi?

bir de bu kiz afilli bir dille yazilmis motivasyon mektubumu da hep basit cumlelerle yazmami istedi. okumak cok zor oluyormus, cumlelerin dili anlasilmazmis. e biz bosuna mi cover letter nasil yazilir diye aldigimiz derslerde o havali kelimeleri gorduk?

 
mysticriver, is basvurusu icin yaziyorum. ben seneler once europass kullaniyordum. gecen sene degistirdim almanyadaki cv'ler hep random formatta oldugu icin. basvurularim neden kabul edilmiyor diye tavsiye almak icin bu kiza gittigimde okulun kariyer sayfasindaki formati incele dedi. ve o da europass. o yuzden yeniden europass'te hazirladim ama sanirim eskisini gondermeye devam edecegim.


  • letheavendangered  (01.06.16 23:00:27) 
onu bir kaldirma linki vardir. export bolumde olabilir.

edit: soldaki tarafta ayarlar kismi var. oradan kaldiriliyor.
  • helenart  (02.06.16 00:10:03 ~ 00:11:21) 
ya kaldirmak kolay, direkt word'den siliyorum ama kaldirmak sart mi onu merak ediyorum.


  • letheavendangered  (02.06.16 00:14:14) 
anlaşılan kendisi evs yapmamış. o format ab nin gençlere önerdiği cv formatı.
cv nin formatı o şekil olduktan sonra logonun varlığı bir artı kazandırmayacaktır. iş veren adaylarının da kızdaki düz mantıkla cv ye bakabilecekleri olasılığını göz önünde bulundurup logoyu kaldırıp formatı korurdum ben olsaydım.

  • gis  (02.06.16 00:45:16 ~ 00:46:04) 
kendisi evs'i duymamis bile. ben kendi evs'imi acilimiyla yazdigim halde bu ne kiee diye, yuzunde anlamsiz bir ifadeyle bakti. bir de katildigim onlarca genclik degisimini gereksiz buldu, bunlari kaldirip tek bir tane youth in action yazip yanina 2009-2014 diye tarih araligi olarak yazsan da olur dedi.


  • letheavendangered  (02.06.16 00:53:00) 
ona neymiş yaa! salak afedersin. o değil de sen nasıl bi pozisyona başvuracaksın ona göre bazı azaltmalar yada fokuslar yapabilirsin cv de ama o da fazla söylemiş!


  • gis  (02.06.16 00:54:46) 
basvuracagim pozisyonlar genelde marketing, communications veya brand communications alanlarinda staj. ulkeler hep avrupa ulkesi, sirketler adidas, nike veya tesla'dan daha 3 ay once kurulmus start-up'a kadar cesitlilik gosteriyor.


  • letheavendangered  (02.06.16 01:06:12) 
10 larca gençlik değişim programı demişsin ya mesela tabiki hepsi iletişim becerilerini güçlendirmiştir ama mesela proje hedefi / konusu iletişime yakın olanlardan en karizma gördüklerinden 3 seçki yapsan (süresi uzun olan olur, üç farklı ülke varsa öylesi olur vb.) ve gönüllülük çalışmaları yada european mobility projects olarak yazsan mesela ? mektupta da bütün tecrübelerini değil "seni bu staja hazırlayan"(evet çok kasınç ama işte naparsın) tecrübelerinden ve neden bu staj için uygun olduğunu kanıtlayan noktalardan bahsetsen mesela belki. dili basitleştirmek derken yani zaten ingilizce yazı dili konusunda iddialı olmadığımdan şunu ekle şu varsa çıkar diyemeyeceğim. single olduğunu belirtmek ok ama çocuksuz ne demektir ya bence onlar sorsun, bu özelliği önemseyen sorar zaten.

sondakileri konuyla ilgili diğer duyurundan okuyup yazdım :) kolay gelsin.
  • gis  (02.06.16 01:16:45 ~ 01:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.