[]

E-Ticaret Sorumlusu ne iş yapar ?

merhaba arkadaşlar.

Yeni bir işe başlayacağım yarın. Bir iplik firmasında e-ticaret sorumlusu. İş görüşmesini patronla yaptım ve anlattığına göre facebook,instagram vs sosyal medya kanallarından ürünlerini satacak(toptan,perakende) birini arıyorlarmış. İş ilanında da şöyle yazıyor;

İyi derecede ingilizce bilen, dijital pazarlama, sosyal medya faaliyetleri yapabilecek, e-ticaret satış kanallarına yönelik operasyonel süreçlerin oluşturulması, yönetilmesi ve denetlenmesi konularına hakim yönetici adayı alınacaktır.


Ben yıllarca bankada çalıştıktan sonra ticarete atıldım ve internet üzerinden ürün satışı yapmaya çalıştım ve açıkçası pek başarılı olamadım. Zira sattığım ürünler fiyat olarak yüksek, özel üretim ürünlerdi. Bu nedenle pek talep toplayamadım. Bu nedenle bu işle ilgili de aklımda soru işaretleri var.

çalışacağım yer kurumsal bir yer değil. Küçük bir fabrika. Patronu kibar biri. Hedefleri var. Çalışma şartları da fena değil ve dediğine göre iyi performans gösteren elemanını elden kaçırmamak için performansa göre maaşını artıran biriymiş.

Bana gelince. Yaş oldu 30. Banka kariyeri dışında etkili bir cvim yok. Gördüğüm kadarıyla da her iş başvurusuna en az 300-400 kişi başvuruyor. Yeni bir iş teklifi almak için beklemek 6 aylık boşluktan sonra zor. Ama diğer yandan bu işte bir süre başarısız olunca patronun yol verme olasılığı da var. Sonuçta kurumsal bir yer değil. Adamlar başlangıçta evrak bile istemedi yarın gel başla biz sonra hallederiz dediler.

Sizin fikirleriniz nedir? Para kazanmadan, işsiz güçsüz beklemek çok kötü. Ama diğer yandan 30 yaşından sonra her işte de kariyer yapılmıyor. Tam bir ikilemdeyim.

 
Sen bana cv'ni gondermistin sanirim. E-ticaret sorumlusu eger tek basinaysa stok'tan pazarlamaya ve genel site yonetimine dek her seyi yapar. Senin patron direktor alip takim kurmak isterse ses et bana :)


  • chiper  (01.06.16 20:51:35) 
ana kural olarak şunu soylemek isterim ki iyi patron yoktur, iyi patronu oynayan kurt patron vardır. O performansa göre maaş olayı muallak yani söyleyeyim.

Ama bence yardır gitsin, cv'ne ek olur isten cıkarılsan bile.

Yapacagın sey de ilk olarak sosyal kanallarda (linkedin,facebook,twitter) da profil oluşturmak, ürün gamını tanıtmak, belki linkedindeki ozel gruplara girip urunleri tanıtmak olacaktır.
Ek olarak ürünleri tanıtmak icin fuarlara katılabilir, yurt dısındaki fuarlara gidebilirsin.
Bunları yaparken tabi ürünlerin özelliklerini öğrenmelisin denye (denier) nedir, iplik cesitleri nedir, bunları ogren.

30 yaş olayına katılmıyorum, kendini kalıplara koymamalısın. ben de 30 yasındayım, senin gibi ticaret yaptım, kapattım, öleyim mi yani şimdi?
Yolun acık olsun.
  • anonymice  (01.06.16 20:53:03 ~ 20:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.