[]

Androidden İOSa geçiş. Kafamda deli sorular

Her zaman android kullandım. Root rom falan bilirim ama bir ara bulaşmıştım ve sonunun gelmediğini görünce "elleşemeyeyim kalsın böyle" diyerek uzaklaştım. işim için ihtiyacım olduğunda anlık nete girer bir şarkı bulup onu dinletmem gerekebiliyor ya da bir ses dosyası diyebilirim. (paylaşmak derken sosyal medyada değil). Sürekli olarak mail kontrolleri ve yanıtları, maillerde gelen eklentiler vb söz konusu. Yurtdışında olmam sebebiyle de sürekli yeni yerler gördüğüm için fotoğraf da cabası. ancak yalnız olduğum için mecburen selfie fotoğraflar oluyor. Şu anki andrid telefonumdan memnunum aslında ama yine de bazen yaptığı saçmalıklarla eeh android dedirtmiyor değil. Bu sebeple IOS dünyasına gireyim diye düşünmeye başladım.

Sağda solda okuduğum dosya paylaşma zorlukları, itunes zorluğu falan derken iyice gözüm korktu. Direk kafadan başlamak yerine en azından daha ucuz birşey alayım, alışamazsam satarım mantığıyla 5s'te karar kıldım ama onda da ön kamera 1.2. kamera ne kadar keliteli olsa da 1.2 mpixel gözümü korkutmadı değil. Ne yapayım ben şimdi? 6s aldım diyelim IOS a uyum sağlayamazsam boşuna bir çılgınlık yapmış olacağım.

Malesef yabancı bir yerde olduğumdan dolayı "hacut versene senin telefonu az kurcalayayım" diyebileceğim bir şansım yok. Kısacası nedir bu iPhone kullanmanın zorlukları. Ayrıca 1.2 ön kamera hakkında ne düşünüyorsunuz?

*ne uzun yazdım bea. Şişmişsem demek ki

 
hocam
oncelikle
samsung s5 vs. yeni bir telefonla cok az sorun yasarsiniz.

ama illa gececegim diyorsanız
move to ios diye app var

zorluklar nedir
en basitinden
diyelim bir pdf geldi mailde
onu paylasabilmek icin üstüne gelip - su uygulamaya gonder vs. diyorsunuz
yani indireyim sonra istediğim yerde kullanırım diyemiyorsunuz
benim buldugum bu

tavsiyem hic gecme
paran gitmesin macera arama
  • kingcyrax  (01.06.16 15:34:45) 
iOS'da doğrudan dosya paylaşmak diye bir şey yok. iCloud Drive veya Dropbox'a falan kaydedip oradan paylaşabilirsin ancak.

5S'in ön kamerası gayet yeterli.

iCloud çıktığından beri iTunes kullanma zorunluluğu yok. Yıllardır kullanmadım.
  • zombi  (01.06.16 15:43:02) 
su itunes zorlugu saçmalığını da bi kenera birakalım artık sene 2016 oldu.eğer kaçak müzik indirip bunu telefonuna atmak istersen tabi ki zor.ama legal olarak kullanacağin apple music sana hiç bir şekilde sorun cikarmaz.


  • valkin rockefeller  (01.06.16 16:01:49) 
ben cok memnunum.

- patlamiyor catlamiyor yavaslamiyor.
- uygulamalar ozellik kullanacaklari zaman izin istiyorlar, bastan pesin pesin vermiyorsun. istedigin izinleri daha sonra rahatca gorup kolayca kaldirabiliyorsun.
- bir uygulamanin bilgisine iznin haricinde baska uygulama erisemiyor. (android'deki sd karta komple okuma izni isteme olayi yok yani)
- alismak ilk 3-4 gun zor gelecek, dayanirsan sonrasi guzel. (birkenstock gibi hehe)

zorluklari da yok degil
- otomatik sync yapan uygulamalari arada bir acip sync ettirmen gerekiyor (arkaplanda kalici olarak calisamiyor) mesela dropbox camera upload sen kapandikca tekrar calistirmazsan bir turlu bitmeyebiliyor. ama atla deve degil.
- devamli wifi degistiren, 2g/3g degistiren birisiysen her seferinde ayarlara girmen gerek, ios rahatligina stabilligine alistiktan sonra dert etmezsin.
  • disq  (01.06.16 16:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.