[]

vergi kaçırmayan dükkan

selam

var mıdır böyle bir işletme?
şahsen maaşımın %40'ı vergiye giderken vergi levhasında matrahsız yazan orospu çocuklarından alışveriş yapmak istemiyorum.

bu konuda dürüst çalışan yerlerden alışveriş yapmak istiyorum.
böyle bir ayrım yapabilme şansım var mı sizce?

 
varsa öyle biri ondan alışveriş yapmak isterim. ben maaşımın yarısını veriyorum da ne boka yarıyor? desem ki o ve onun gibilerden aldıkları vergi kadar benden vergi almayacaklar, eyvallah. hem ondan alacaklar, hem benden alacaklar. sonra biri sarayda keyif yapacak benim vergimle, ötekisi herkes audi çekince ben yanına passat makam arabası mı çekeceğim diye zırlayacak, diyanete mercedesler, ötekine başka güzellikler.

işveren benim için yıllardır sgk primi ödüyor, bir kere devlet hastanesine gitmişliğim yok. bir seferinde özel hastanede doktorun yazdığı ilacı sgk ile eczaneden alayım dedim, eczacı "sistemde aktivasyonunuz görünmüyor, sgk müdürlüğüne gitmeniz, aktive ettirmeniz lazım ilaç alabilmek için" dedi. o zaman 10 yıllık sigortalıydım. para alırken kimse aktivasyon sormuyor ama ilacı nasıl vermeyiz diye yol düşünmüş iblisler.

ben ödediğim her kuruş vergide lanet ediyorum. alacağı vergiyi de bakkaldan, manavdan değil milletin bi tarafına koyacağız diyen cengiz'den alsın sorun kalmaz zaten. 1milyon esnafın vergisine denk gelir ondan alacağı vergi.
  • antipodes  (01.06.16 09:58:36) 
Birkaç tane küçük esnaf akraba var. Dediklerine göre, vergi kacirmayan küçük esnaf yokmuş. Milyon tane dükkanı gezmemislerdir tabii ki ama genelde böyleymiş. Ben bakkalda hiç fiş almadım mesela :D vergiyi düzenli verirsek aç kalırız ayağı var herkeste.


  • glamdr1ng  (01.06.16 09:59:55) 
@glam: küçük esnafa zaten girmiyorum ben. vergi mergi hikaye onlarda. ben küçük esnaftan da kredi kartı ile alışveriş yapıyorum o yüzden.

benim kastım büyük ve kurumsal firmalar aslında. atıyorum "migros kaçırmıyor aga onlardan al" ya da "bim tayyarın ama vergide sıkıntı yok yapıştır" gibi şeyler.
  • teritori  (01.06.16 10:08:56) 
Vergi kaçırmayan bir firma olduğunu sanmıyorum. Küçük esnaf gibi hiç vermiyor değildir de 10 vereceğine 5 veriyordur ama yine kaçırıyordur. Devlet nasılsa yakalandığında da affediyor, yapılandırıyor vs. neden kaçırmasın adam?


  • nrmnm  (01.06.16 10:13:03) 
ben varsa özellikle kaçırandan alışveriş yaparım ki devlet haksız kazanç elde edemesin birazcık da olsa... doğudaki kaçağı vergiyle bize dayar, kdvyi dayar ötvyi dayar yurtdışında adamların argesini yapıp o kadar mühendisle yıllarca uğraşıp üstüne üretip tanıtıp pazarlayıp satan firmanın karından kat kat fazlasını haraç gibi alır... lan bi araba almaya kalksak iki araba parası da vergi veriyoruz niye vergiyi savunuyorsun şurada? devlet suriyeliye bakacak saraylar yaptıracak kadar zengin, dünyanın en büyük bilmemkaçıncı ekonomisi büyüyen güçlü türkiye imf borcunu kapattı vs. yeter işte. biraz da az verelim madem... elimden gelse tek kuruş bile vergi kazandırmamak isterim de imkansız işte zaten tüm faturalardan tut alışverişlere kadar her şeyden hayvan gibi vergi veriyoruz... çalışıp uğraşan küçük esnaf bi tık az kazansın istemem saraydaki altın bişeyler eksik kalmasın diye şahsen.


  • ucan spagetticanavari  (01.06.16 10:13:54) 
pek sanmıyorum tamamen dürüstçe vergi veren dükkan/dükkanlar olsun
anca devlet yakaladığını öpüyor
bunlarda maaşla çalışan garibanlar.
  • basond  (01.06.16 10:26:13) 
@spagetti: aile parası yemeyi bitir, işe gir, çalışmaya başla, maaşından yapılan kesintileri gör ondan sonra gel bu "küçük esnaf bırak vergi vermesin" muhabbetine gir.

bahsettiğin güçlü türkiyenin hikaye olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım, sen de zaten ironi yapmışsın.

vergi vermeyen yarraaamı yesin.
  • teritori  (01.06.16 10:39:55) 
biz varız. çalıştığım şirket 1 kuruş kaçırmıyor.


  • kakao  (01.06.16 11:45:57) 
toplam esnafın yüzde onudur. o yüzde onun da yüzde doksanı işleyişinin getirdiği mecburiyettendir. mesela bim mesela lc wakiki gibi her ürüne fiş kesme sistemini mecburen kurmuş olanlar.mecburen yapmayanların yarısı dürüstlüğünden yarısı da korkusundan yapar. esnafın yüzde doksanı kazancının yüzde elliden fazlasını gizler. kim olursa olsun bu böyle.


  • terastaki havlu  (01.06.16 11:58:10) 
vergi kaçırmak diye bir şey yok. 100 birim sattıysan, devlete 70 sattım diyorsun hepsi bu


  • gokhan atestepe  (01.06.16 14:19:46) 
@gökhan: bu vergi kaçırmak olmuyor mu?


  • teritori  (03.06.16 08:24:08) 
@teritori oluyor tabi. yapmayanını görmedim biraz sektörden sektöre de değişir tabi


  • gokhan atestepe  (03.06.16 09:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.