[]

Daha az terlemek için ne yapabilirim?

26 yaşında erkeğim. Boy 170 cm, kilo 66. Süper fit falan değilim ama gayet sağlıklı ölçülerdeyim yani.

Normal insanlara göre daha fazla terliyorum. 120 kilo olup oturduğu yerde şapır şapır terleyenler kadar değil, ama genele göre fazla. Latin dansları yapıyorum ve bu terleme olayından rahatsız oluyorum, çünkü karşımdaki kişilere rahatsızlık vermek istemiyorum. Dans ederken birçok insan terliyor ama ben yine de çoğu kişiye göre fazla. Bu yüzden peşpeşe iki şarkı dans etmemeye çalışıyorum, danstan sonra hava almaya çıkıyorum vs.

Bu durumu değiştirmek için ne yapabilirim? Bir ay önceye kadar spor yapıyordum, ara verdim bir süre. Düzenli spor yapmak yardımcı olur mu yoksa kalp atışını hızlandırdığı için daha kötü mü olur? Bu durumu değiştirecek beslenme önerileri var mı? Ya da sırf dans edeceğim gün (tamamen sallıyorum) sakinleştirici vb gibi bir hap var mı bu etkiyi yapacak?

 
valla ne kadar sağlıklı bilemem ama su az içersen az terlersin


  • eksimeksi  (01.06.16 03:06:59) 
bunun çözümü yok bildiğim kadarıyla, belki yanlış giyiniyorsunuzdur.

ayakkabınız kapalı mı? tişörtünüzün kumaşı ne? pantolon mu giyiyorsunuz her zaman?
  • kurnaz  (01.06.16 03:10:30) 
çözümü yok bu işin. bölgesel terliyorsan klips operasyonu olabilirsin belki ama komple terliyorsan yapacak bir şey yok. ben de seninle aynı dertten muzdaribim oradan biliyorum.


  • cekilmis gayfe  (01.06.16 09:19:49) 
1- bence hapa yönelmeyin
2- pudralı deodorantlardan falan kullanabilirsiniz


bu herhalde genetik bir şey, çünkü ben spor yaparken neredeyse hiç terlemiyorum. Düzenli spor - ter konusunda bir fikrim yok.
  • safepassage  (01.06.16 09:29:32) 
çözüm yok diye biliyorum. yaz aylarından nefret ediyorum bu sebeple. 10 dakika güneşte yürüyeyim, gömleğin arkası duşa girmişim gibi oluyor.


  • nathanieltroy  (01.06.16 09:47:50) 
Duzenli( en az haftada 5 gun) spor yapip toksinlerini atarsan terleme olayi bir duzene giriyor internette yabanci kaynaklarda bunla ilgili cok yazi var.

Spordan kastim az 30-40 dakikalik yogun kardiyolar.
  • neferkitty  (01.06.16 09:50:05 ~ 09:50:40) 
haftada 6 gün spor yaptım, her spor yaptığımda 2 kova ter çıkardı. 3 saat falan sürer tabi. terlemeye olumlu olarak hiçbir katkısı yok.
sormodren diye bir hap var, nöroloji uzmanı bulursan yazdıracak, bir nebze azaltabilirsin.

  • cekilmis gayfe  (01.06.16 14:39:28) 
o etkiyi yapacak bir sakinleştirici fln alma. başka şeyleri kötüleştirebilir bu sefer de.

belki psikolojik olarak kafana takıyor da olabilirsin. yani bir müddet sonra olay kısır döngüye girmiş olabilir bu yüzden. çok terliyorum diyerek daha da terleme fln. placebo etkisi yapacak bir ilaç yahut kısa dönemli bir antipsikotik ilaçla unutup bir daha tekrarlamayabilir. hatta tekrarlamam olasılığı en yüksek olan çözüm bu. tercih eder misin bilemeyiz.

sağlıksız beslenmeyi çıkarabilirsin hayatından. vücudunda nekadar toksin olursa okadar terler, araştırabilirsin. içkili bir günden sonra ertesi sabah terleme yahut soğuk terleme de uyanmka sıktır buyüzden.

hergün ev yemekleri yemen sağlıklı beslendiğin anlama gelmez. bol salata, ekmek yok, protein kararında, içki çok çok az, sigara yok, bol sıvı, işlenmiş gıda yok vs.

bazı bünyeler fazla terler yapacak birşey yok de yok biryandan.
  • mobydick  (02.06.16 13:10:58 ~ 13:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.