[]

piyasaya urun surerken franchise'lara giris

mesela yeni bir meyve suyumuz var ve bunun cesitli mekanlarda satilmasini saglamamiz gerekiyor. butik cafelere falan verebiliriz evet ama vapiano, kahve dunyasi vs gerek dunya capinda gerekse ulkede sinirli zincirlere giris nasil olur? once tek bir subeye pazarlayamayiz degil mi? direkt merkezle mi anlasma yapmak gerek once?

diger bir soru, kucuk bir start-up oldugumuzu unutmazsak, bu zincirlere pazarlamak mi daha pratik olur yoksa digerlerine mi?

sorular anlasilir oldu mu bilmiyorum, gozlerim kapanarak yaziyorum.

 
marka olmadığınız bilinir olmadığınız sürece o markalara giremezsiniz. zincir yerler marks ürünleri alırlar. evet merkez alımları hapar ama o zincirlerden markalı ürünü çıkarıp kendinizi koymanız çok çok zor. ha anlaşırsınız ilk 3 ay ücretsiz ürün vericem vb promosyon yaparsınız o zaman farklı olur, güç meselesi yani


  • oscar  (01.06.16 01:09:18) 
peki yukaridaki ornekler kadar buyuk degil de toplamda 5-6 tane subesi olan yerler icin de durum ayni midir?


  • letheavendangered  (01.06.16 01:15:47) 
kendinizden pay biçin, bir restorana gittiniz su istediniz, erikli getirdi ya da hakikisu die bi marka getirdi ?
meyve suyunda belki ambalajında çok ayrışırsanız ( elit bir ambalaj ) ne biliyim organik çok sağlıklı gibi bir temelden yürüseniz belki başarılı olursunuz.

olay şu kimse mekanında bir markayı parlatmaya uğraşmaz, parlayan marka var ise onu sunmak ister. ben restoranımda gazoz olarak sprite ve niğde gazozu satıyorum. sprite yüzüne kimse bakmıyor ama niğde gazozuna deli oluyor insanlar onu istiyorlar direk. bu ama niğde gazozunun başarısı, ve insanalr talep ettiğinden niğde gazozu bulunduruyorum.

şube kısmına gelinde açıkçası gidip konuşmanız lazım, diğer adamdsn öne çıkmak için cazip olmanız lazım, ancak kondşnye ürün verip nabız yoklamayı deneyebilirsiniz bence
  • oscar  (01.06.16 01:57:15) 
Franchise menüleri merkezden hazırlatılır ve dağıtılır genelde. O yüzden merkezle görüşmeniz lazım.

Menüde olmayan bir ürünü kafe almak bile istemez zaten. Ama istisnai durumlar olabilir.

Şöyle ki 80 den fazla şubesi olan bir zincir markada Franchise'ım vardı ve menüde olmayan bi special denedik. Müşteriye de önererek bunu yaygınlaştırdık. Bir süre sonra diğer şubelerde ve menüde olmayan bir ürünü müşterimiz ister oldu. Biz de merkeze "böyle böyle bi şey yaptık herkes de seviyor aklınızda olsun" dedik. Şimdi bu ne işinize yarar. Böyle bir tanıdığınız varsa rica edebilirsiniz. Ücretsiz numune verebilirsiniz. Adam kafesinde kampanya yapar mesela yemeğin yanında isterseniz şu içecek ücretsiz der sizinkini verir.

Bir yöntem daha var şu an yazmaya üşendim. Okuduğunuzda dönerseniz anlatıyım :)
  • ofelia  (01.06.16 04:07:50) 
franchise işin top noktası. 20 basamaklı merdivenin istesen de, tırmanmaya 15 basamağından başlayamıyorsun. franchise işletmeler dışarıdan ürün alamazlar (merkez ne derse o) pratikte markayla kar oranlarını paylaşmamak için dışarıdan ürün alabiliyorlar ama onu yapanla da senin işin olmasın.


  • gokhan atestepe  (01.06.16 09:29:48) 
Oscar, guzel bir noktaya deginmissin. (Projede) satmayi tasarladigim urun aci biberli mango&seftali, salatalik&zencefil, seftali&vanilya gazozlari. Hepsinde aci biber var ve marka kendi tanitiminda aci biberin yararlarindan girerek basliyor ise. O yuzden siradan bir icecek degil de, insanlarin dikkatini cekecek bir sey. Turkiyede bu tarz urun var mi bilmedigim icin ornek veremedim ama almanyada club mate diye bir icecek var ve sanirim fritz-kola da bu sekilde, kafeinsiz kola vs seklinde girdi piyasaya ve ozellikle genc kesimin o urunlere talebi oldukca yuksek.
Ben proje icin boyle bir sey yapiyorum ama adam gibi marketing dersi vermeden bizden boyle bir sey istedikleri icin dogru yaklasim nedir bilemiyorum.

  • letheavendangered  (01.06.16 09:45:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.