[]

İlişkide Roller

Merhaba,

İlişkilerde her zaman bir taraf baskın diğer taraf kabullenen (buna ne denir bilemedim) midir ?

(Cinsel ilişkiyi kastetmiyorum bir s&m durumu değil demek istediğim ^^ )

Bir taraf sanki istese de istemese de dominant rolü, diğer tarafta bunu istese de istemese de kabulenen kişi oluyor gibi geliyor. Doğal olarak oluyor gibi.

Sizde de böyle mi? Bu roller değişir mi?

Yoksa ben baya saçmalıyor muyum ? ^^

 
Reacher settler theory diye bir şey var, araştırınız.


  • i ve been mistreated  (31.05.16 19:34:35) 
her ilişki için geçerli midir bilemem ama sado-mazo takılan (cinsel anlamda değil. artı olarak cinsel anlamda da bu mevcut olabilir. ama olmaya da bilir) çiftler var. farkında olarak ya da olmayarak. yani bir taraf acıyı sever, mazoşisttir. diğeri de şiddeti sever (her zaman fiziksel olması da gerekmiyor bunun. sözle bile yapılabilir.) sadisttir. bu da aralarında bir tür denge yaratır ve ilişki devam edebilir. zaten etraftaki ilişkilerin çoğu "abuk" gibi görünüyor. gerçekten mutlu ve uyumluların oranı yüksek değil. üzücü tabi.


  • matrix  (31.05.16 19:37:48) 
Mistreated i dinle sen.


  • thewizardofearthsea  (31.05.16 19:52:19) 
Öyledir. Saçmalamıyorsun.

Baskın bir erkek olarak söylüyorum, genelde kontrol eden de kadındır.
  • yirmisantim  (31.05.16 20:03:58) 
rol değil de, bu biraz zeka işi


  • gokhan atestepe  (31.05.16 20:58:46) 
@gokhan atestepe zeka ?


  • qazaqwsx  (31.05.16 21:01:37) 
İlişkide umursamaz olan her zaman ipleri elinde tutar.


  • komando kani var bende  (31.05.16 21:16:27) 
@qazaqwsx zekası diğerine nispeten üstün olan, üste geçer yani bu değişmesi pek mümkün değil. eski sevgilim beni yönettiğini zannederdi :) ama sadece öyle zannederdi (o na hiç yalan söylemedim)


  • gokhan atestepe  (31.05.16 21:33:13) 
Demir Demirkan ayrılma sebebinin tam da bu olduğunu açıklamıştı.


  • kakao  (31.05.16 21:43:31) 
Bire bir eşitlik mümkün değil. İlla ki bir taraf biraz daha baskın olur.


  • arnold schwarzeneger  (01.06.16 10:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.