[]

İnterrail ve avrupa sorusu

öncelikle hepinize selam bi işe kalkıştık interrail yapacağız ama hiçbişey bilmiyoruz diyebiliriz kendimize bir kaç sorum var simdi :)
1-interraile avrupadaki tüm trenler dahilmi(bir harita indirip cıkardım interrail ile ilgili bir siteden butun avrupa trenlerle cizilmiş çılgın gibi)
2-yunanistandan italyaya feribotla gecerken interrail bileti bir işimize yararmı?
3-interrail ile kullanabileceğim tren seferlerine nereden nasıl ulaşabilirim en büyük sıkıntım bu su anda bulamadım bir türlü saat ve tarih

not:biliyoruz daha arastırma konusunda cok acemiyiz bos zamanlarımızda arastırıyoruz ama suan isteyim aksam 10 da cıkıyorum arastırmaya pek vaktim kalmıyo kusura bakmayın

 
Ben de hiç bir şey bilmeden çıkmıştım.

1) bütün trenlerde geçerli değil. Sadece regional trenlerin 2. Sınıflarında geçerli. (1. Sınıfla arasındaki tek fark bir kaç vagon arkada olması.)

Onun dışında gece treni, hızlı tren vs. Bunlar için ekstra para vermen lazım.

Ama her yerden her yere regional tren var genel olarak.

2) bu feribotlarda bilete ufak bir indirim söz konusu. Ancak patras çok kalabalık oluyor. Dolayısıyla gitmeden önce feribot bileti alın internetten. Biz orada alırız demiştik be gittiğimizde bilet kalmamıştı. Bir gece iskelede uyuduk mecbur. Ertrsi gün bilet alıp bindik feribota.

3) rail planner uygulamasını indirin. Saatleri, durakları ve trenin regional olup olmadığını görebiliyorsunuz. Ve offline kuşlanılabiliyor. Çılgın bir app hayat kurtarır.
  • cinayet saati  (31.05.16 16:42:38) 
1- interrail biletinizde yer alan ülkelerin tren ağları geçerli. ancak hızlı trenlere binecekseniz yer yer fahiş rezervasyon bedelleri ödemeniz gerekecek. yani interrail pass'im var bütün trenler beleş olmuyor. biletleri ayrı ayrı almak daha ucuza gelebilir, seyahat planı belliyse.
2- yaramaz
3- hangi demiryolunu kullanacaksanız oranın sitesinden bulursunuz. örneğin italya için trenitalia
  • antikadimag  (31.05.16 16:44:49) 
1-Evet geçerlidir ancak regional trenler (bizdeki banliyö) hariç rezervasyon yaptırman gerekiyor. 5-15 Euro tren başına ekstra veriyorsun bileti alırken. İtalya dışında internet üzerinden rezervasyon yapamıyorsun.
2- Minoan Lines için ücretsiz. diğerlerini bilmiyorum.
3. Rail planner diye resmi interrail mobil uygulaması var. Güncel ve tutarlı. onu kullanabilrisin.
  • doink  (31.05.16 18:03:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.