[]

Hamburg'da yaşam maliyeti

haftalık kaç € gerekir minimum ve/veya ortalama yaşamak için? çok uçuk ekstra harcama olmayacağını düşünelim.

tabii ki herkesin yaşam tarzı farklı ama bir bölersek mesela yemek günlük şu kadar lazım, toplu taşıma vs için şu kadar, şurda yersen ucuza gelir, burda yersen pahalı gibi öneriler verecek olur ya da beni bir bloga yönlendirebilirse çok sevinirim gerçekten.

konaklama çok değişken bir durum, o yüzden onu konu dışı bırakıyorum.

 
kira dışında 600 euro derim.


  • kurnaz  (31.05.16 15:09:57) 
Selaam^^ ben Hamburg'da yasiyorum uzun zamandir, özelden daha detayli yardimci olabilirim :)
Kira masrafini bi kenara atarsan ve evde yemek yapmayi düsünüyorsan cok pahali degil yasam.

Toplu tasima da söyle ki ögrenci olarak geliyorsan dönemlik semester ticket veriyor okul, veya staj icin vs geliyorsan aylik 40-45€ gibi bisey olmasi lazim. Günlük (€6,20) haftalik (€13,10) tüm ubahn sbahn otobüsleri kullanabiliyorsun (schnellbus haric)
ama havaalar güzellestigi icin StadtRad'la da ulasimini saglayabilirsin, 30dksi ücretsiz.

Disarida genelde yemek yiyince 10-15€ tutuyor. baya ucuza üniversite mensa'larinda (kantinlerede) yiyebilirsin.

market alisverisi haftada 2 defa yapiyorum Aldi'den 20-30 euro maximum

Sinemaya gitmek istesen 10-13 euro

disari cikma ve gece hayati da takildigin yerlere bagli olarak degisir. Cuma cumartesileri girisleri ücretli (7-15€) olan clublar var ickiler de pahali ama girisi ücretsiz olan gayet keyifli yerler de cok birasi, shot'i 1€ya atabilecegin barlar da var.
onun disinda sternschanze'de bi barda 2 bira 1 cocktail icsen 10-15€

özetle; haftalik 70-80 € + toplu ulasim diyorum
  • lemuria  (31.05.16 15:20:58) 
ulasim icin bisiklet kullanirsan ciddi anlamda kar edersin.


  • hopeless  (31.05.16 15:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.