[]

Solidworks bilen?

bilgisayar destekli çizim hakkında bilgi sahibiyim. 2 ve 3 boyutlu autocad kullanabiliyorum. solidworks ü tutorial izleyerek öğrenebilir miyim?
verimi nasıl? kullanımının çok kolay olması gerekmiyor,benim için verdiği sonuç önemli.



 
www.tasarimveteknik.com
www.desitayazilim.com

buradan videoları izleyip hatrı sayılır bir bilgiye sahip olabilirsin.

haluk tatar, solid' in Türkiye'deki babasıdır.
  • hakim oynayin dedi  (31.05.16 14:16:18 ~ 14:16:27) 
Belli bir yere kadar öğrenirsin. Karşına problemler çıkmaya başlayınca bırakırsın. Programın hangi modülünü öğreneceğin de önemli. Katı model kısmı zor değildir. Mantığını öğrenirsen karmaşık parçaları bile çizersin. En önemli kısım AutoCAD ile SolidWorks'ün çalışma mantığının farklı olmasıdır. AutoCAD'te bir çizgi çizerken ölçüsünü biliyor olman gerekir. Ama SolidWorks'te herhangi bir çizgi çizip ona her an yeni bir ölçü verebilirsin. AutoCAD'te bir şeyi bir kez çizince onun üstünde değişiklik yapamazsın. Ama SolidWorks belli bir aşamaya kadar hep dinamiktir. SolidWorks'ün montaj kısmı biraz zordur çünkü parça sayısının çok olduğu montajlar karışmaya başlar. Yüzey modellemesi ise CATIA'ya göre daha zayıftır. Analiz modülü ise işini görür. Uzmanlık gerektiren Plastik tasarımı kısımlarını pek bilmiyorum ama bu modülleri de kullananlar var.


  • dissendium  (31.05.16 15:05:43 ~ 15:06:10) 
ayrıca autodesk inventor, bana göre solid'in eline her türlü verir.


  • hakim oynayin dedi  (31.05.16 15:07:07 ~ 15:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.