[]

Vurulan goril mevzusu neden bu kadar uzadi?

3 gundur surekli bu haberi goruyorum yabanci basinda. Neden bu kadar buyudu ki bu olay?




 
hem bir canlıyı özgürlüğünden alıkoydukları hem de çocuğa hiçbir zarar vermediği halde öldürdükleri için. umarım bu vesileyle hayvanat bahçesi zulmü son bulur.


  • cekilmis gayfe  (31.05.16 13:26:24) 
bundan bi-iki hafta önce adamin biri intihar amacli bi aslan kafesine atlamisti. orda iki aslani vurup öldürmüslerdi, o niye olay olmadi ben onu anlamiyorum.


  • pilav  (31.05.16 13:30:43) 
burada çocuk var çünkü. aslanlı olayda ise intihar var. ondan bu kadar büyümedi. olay bir de amerikada oldu tabi onun da etkisi büyük. aslanlı olan salak bir ülkedeydi diye hatırlıyorum.


  • liriamer  (31.05.16 14:16:59) 
ben o an ki şartlarda vurulmasını mantıklı buluyorum. insanoğlu eleştirmeyi sever. o goril çocuğu öldürseydi neden vurulmadı olacaktı çünkü. goril vurulunca neden vuruldu oluyor maalesef. gereksiz duyar kasmaktan başka bir şey değil.


  • hakim oynayin dedi  (31.05.16 14:20:06) 
o hayvan haklari savunuculugunu iyi bilenler,bir gorilin yaninda 3-5 dk bulunup selfie paylasimi yapsinlar o zaman.
öyle bir hayvan tek eliyle kafatasi parçalayabilir.

  • 1adam  (31.05.16 14:26:42) 
Gorilin yanında selfie ne alaka yahu? Hayvanın bölgesine girmeyeceksin, çocuğuna da sahip çıkacaksın, bu kadar basit. Zaten tehlikede olan bir türden bahsediyoruz. İnsan nüfusu da ortada. Asıl gereksiz duyar kasanlar çocuğa üzülenlerdir kanımca. İnsandan bol ne var lan bu gezegende? Ayrıca goril gayet de sakin duruyormuş. Ha şimdi refleks olarak yine gelip "senin çocuğuna olsa..." gibi saçma cümleler kuranlar olacaktır ama benim çocuğum gidip de gorilin yanına kendisini atmaz herhalde amk. Çocuğun babasının da sabıkalı olduğu söyleniyor bu arada. Sonuçta çocuğuna da sahip çıkamaması pek tesadüf değildir kanımca.


  • soso  (31.05.16 14:39:34) 
çünkü olaydaki sorumluluk gorile değil, aileye ait.
ayrıca hayvanat bahçesinin bu tarz durumlarda öldürmesi değil, bayıltması gerekir.
ayrıca hayvanat bahçelerini açık tutan da, oraya giden de geri zekalıdır. geri zekalılar yüzünden bir goril ölmüş oldu kısacası.
  • nathanieltroy  (31.05.16 14:42:25) 
Gorili vurmanin dogru bir karar olup olmadigini sormadim, olayin neden bu kadar buyudugunu sordum ama yukaridaki cevap uzerine sunu soyleyeyim:
Sorumluluk aileye ait olabilir, o taamen ayri konu. Oyle ya da boyle cocugu gorilin yaninda olume terk edemezsin. Cocuk herhangi bir nedenle gorilin yanina dustuyse bunun sorumlusun kim olgunun bir onemi yoktur, o noktadan sonra onemli olan cocugun tehlike oldugudur. Aninda bayiltma olanagi vardi da bile bile yapmadilar mi bilmem, bildigim bir sey varsa o da mudahale etmek zorunda olundugu.

  • stavro  (31.05.16 15:24:01) 
aninda bayiltma sistemi olmadigi, bayiltma islemi zaman aldigi icin öldürüldü hayvan.


  • pilav  (31.05.16 15:27:03) 
@pilav
Bildigimden degil ama ben de oyle dusundum. Aninda bayiltabilen bir sistem yok galiba diye.

  • stavro  (31.05.16 15:28:19) 
şimdi bunu araştırdım ben de biraz. uyuşturucunun etki etmesi 10 dakikayı bulabiliyormuş. bu yüzden vurmuşlar. hayvanat bahçesinin bu tarz durumlara karşı hayvanı da insanları da koruyacak önlemlerinin olması gerekiyor. o çocuk oraya o kadar kolay düşememeli mesela. düştüyse de silahtan önce başka bir çözümü olmalı.

ama dönüp dolaşıp şuna geliyoruz:

"Humans imprison gorilla. Human enters gorilla prison. Gorilla gets shot dead for being near human. Humanity is a disease."

twitter.com
  • nathanieltroy  (31.05.16 15:37:33) 
bazı hayvanseverler mevzuyu iki tarafın da yaşam hakkı eşit, biz neden gorili öldürüyoruz noktasına vardırdılar. biri ne zaman ne yapacağı belli olmayan aşırı güçlü bir hayvan öteki savunmasız pozisyonda bir insan yavrusu. böyle bi riske girilir mi yahu.


  • bensibernetikorganizmagormekistemem  (31.05.16 15:41:24 ~ 15:45:31) 
"...olayin neden bu kadar buyudugunu sordum"

Beğenmediğin cevabımda yazmışım zaten. Nesli tehlikede olan bir türden bahsediyoruz. Ayrıca iki farklı tarafı var konunun. Bir tarafta, nesli tehlikede olan bir hayvanın o anda saldırgan olmamasına karşın tamamen doğal içgüdüsünden ötürü öldürülmesi, diğeriyse ailenin kabahati yüzünden alana düşen savunmasız bir çocuğu kurtarmak. Böyle bir ikilemin olduğu konu hakkında insanların tartışması doğal.
  • soso  (31.05.16 15:44:30) 
arkadaşlar durumun hayvanseverlikle, insanseverlikle alakası yok. hemen olayı farklı yönlere çekmeyin. her ''aklı başında insan'' o gorilin o şartlar altında vurulmasının doğru olduğunu kabul eder. olay o gorilin vurulması ya da çocuğun girmesi, korunması değil.

bakın yukarıda da @nathanieltroy yaptığı paylaşım durumu özetliyor. ne kadar o hayvanın o anda öldürülmesi doğru olursa olsun, yine o hayvanın HİÇBİR SUÇU YOKTU. olay bu.

insanlar tarafından doğasından kopartıldı, insanlar tarafından demir kafeste sergilendi ve yine insanlar tarafında insanlara tehdit oluşturduğu için öldürüldü.

haksızlığı görebiliyor musunuz? hani burada bak tekrar ediyorum, öldürülmesi değik olay. en başta o hayvanın doğasından kopartılıp insanları eğlendirmesi için kafeslenmemesi gerekiyordu.

zaten hassas olan bir durumda bu yaşanan olayda durumun nasıl ironik ve vahim olduğunu göz önüne koydu.
  • air  (31.05.16 15:47:31) 
@soso
sana hitaben degildi yukarida yazdigim. Ilk cevabini begenmeme nedenim ise biraz sacmalamis olman.

  • stavro  (31.05.16 16:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.