[]

avrupa seyahati - bilmediğim şeyler

Merhaba,
Önce düşündüğüm rotayı söyleyeyim;
Belgrad-Budapeşte-Bratislaca-Viyana-Graz-Zagreb-Belgrad
ilk sorum şu; avrupada AB üyesi olmayan bir yerde araç kiralayıp (Belgrad ya da Budapeşte de kiralayacağım) AB üyesi olan ülkelere giriş çıkış yapabilir miyim? bunun için nasıl bir hazırlık gerekir?

Şayet bu konu sıkıntılı ise tren ile ulaşımı sağlayacağım fakat sağlıklı bir harita/fiyat bilgisi bulamadım (tarih yılbaşına doğru) tavsiye edeceğiniz bir site vs var mıdır?

her türlü tavsiyeye açığım, teşekkürler

 
Bence araba kiralamayin. Gideceginiz sehirlerde pek ihtiyaciniz olmayacak, sehirlerarasi kullanacaksiniz sadece. Gereksiz masraf araba kiralamak. Avrupa'nin geneli icin durum boyle.


  • stavro  (31.05.16 13:14:57) 
yapabilirsin. sadece arabayı alırken ab ülkelerine gireceğini belirtip yeşil kart istiyorum de. bu da sigortanın diğer ülkelerde geçerli olmasını sağlıyor.

stavro'ya da katılıyorum araca gerek yok. üstelik araba için otopark özellikle tursitik sezonda çok sorun. yer bulamyacaksın, bulduğun yer 10 euro para alacak falan filan.
  • ayiadam  (31.05.16 13:27:12) 
Bu rota icin arabaya kesinlikle gerek yok.

Zaten bu sehirlerin helsi birbirine bagli, o yuzden cok sikinti degil.
Hepsi arasinda otobus var, tren var ve hicbirinin ici icin de araba gerekmiyor.

Graz-ljubljana/bled-zagreb seklinde de yapabilirsin bir de.
  • kuehles blondes  (31.05.16 13:33:42) 
Teşekkürler.
dediğiniz gibi araba şehirler arasında gezmek için. Tren rahat bulunabilir ve saçma bir ücreti yoksa mantıklı olabilir.

  • kisa  (31.05.16 13:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.