[]

Paypal Türkiye'den çekilmiştir !

Emeği geçen herkesin allah belasını versin. Bir gün de güzel bir şey olsun şu ülkede.

Açıklama:

www.paypal.com

Soru: Ne yapıcaz şimdi, Amerika hesabı açılabiliyor mu? Prepaid kart falan.

 
haydaaaaaa


  • valkin rockefeller  (30.05.16 23:24:24) 
bu ulkede duranin taaaa...
o her seyi bilen akillilardan bir bakan soylemisti kendi twitterimizi acariz diye. kendi arabamizi yapariz. simdi de yerli ve milli paypal yaparlar kucuk dunyalarinda. haziri da var zaten bkm ekspres diye.

emegi gecenlerin allah belasini versin.
  • bim tribi  (30.05.16 23:27:31) 
"Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir."

bu nedir lan???
  • volkatina  (30.05.16 23:30:19) 
Her zamanki mantık.
Yetkin elemanlar olmayınca sorunları çözebilecek anında izin vermeme,kapatma işini çözüm olarak ortaya sunuyorlar.
Esnafın kaçırdığı vergiye herhangi bir şey ypamayanlr takip edemiyoruz diye öncelikle ön ödemeli kartları bitirdiler şimdi de bu.
  • oz suser  (30.05.16 23:33:49) 
e iyi de, paypal türkiyeye "gelmeden" ebay'den alışveriş yapıyordum ben? Ha hesabımda para olmuyordu karttan->ebaye, iade durumunda ebayden-->karta. Bu yine yapılabilecek sanırım?

esas sorun mesela paypal hesabımızda bir şekilde para varsa onu banka hesabına çekemeyecek olmamız sanırım. Doğru mu anladım?

not: böyle ülkeye ve gelişmelere müthiş ayak uyduran sisteme saygılarımı sunarım
  • rodriguez2  (30.05.16 23:43:49 ~ 23:44:23) 
ABD hesabı açamazsın çünkü SSN istiyor. Hem bizim ülkede suç hem onlarınkinde federal suç, "gel kardeş açabilirsin" deseler bile açma yani "ben aslında Amerikalıyım" diye.

Habere üzüldüm, alışveriş yaptığım ve gelecekte alışveriş yapabileceğim yerlerin içinde sadece PayPal kabul edenler var. PayPal kullanmayı sevdiğim bir yöntem değil, bir sürü saçma sapan yanı var ama kötünün iyisiydi.

Bu konuda BDDK'yı suçlamak bence şu sebepten dolayı yersiz, bazı büyük şirketler ülkelerin bakanlıklarıyla ve yetkilileriyle görüşürken "sizin yasalar beni ilgilendirmez, benim teklifim budur, şu şu yasaları da şu metindekilerle değiştirirseniz olur" şeklinde dayatmalar yaparak elindeki gücü köküne kadar kullanmaya çalışır. Bu komplo teorisi filan değil, gerçekler böyle. Burada öyle bir durum mu var, belki yerli bir rakip gelecek, ona yer açılsın diye halihazırda lisansı olmayanları "hadi gidin" diye ondan mı kovdu (Çin böyle yapıyor ve şu ana dek işe yarıyor gibi gözüküyor), bunlar hep soru. Ben şahsen PayPal gibi çalışabilen bir yerli şirket olsa onu tercih ederim ama PayPal tüm dünyada faaliyet gösteriyor, bugün, hemen bu gece açacağınız bir şirketin o kadar ülkede sadece lisans başvurularının sonuçlanması iki üç yıl alır. Bununla bitmez malesef. Hele ki ABD gibi ülkelerde her eyalette ayrı lisans başvurusu yapmak gerekiyor, hesaplarsınız artık gereken süreyi. "Benim 50 milyon dolar param var, ödeme şirketi açacağım" der ve çalışmaya başlarsanız en az bir yıl yersiniz, o da lisans alması en kolay olan 2-3 bölgede lisans almaya ve platformu oluşturmaya gider. 50 milyon anca birkaç ülkeye açılmaya yeter bu arada, örnek olsun diye verdim.

Yerli bir rakip geliyorsa onun en azından Avrupa ve ABD'de işlem yapabiliyor hale gelmesi için iyimser tahminle 2-3 yıl gider yani, geliyor olsa bile bu kadar bekleriz.

Kara kara düşünüyorum şimdi.
  • hayirsiz  (30.05.16 23:45:58 ~ 31.05.16 00:02:03) 
e ebay, amazon alışverişlerimiz ne olacak? bazı satıcılar direkt kredi kartı üzerinden satış yapmıyor ki?


  • mermize  (30.05.16 23:46:14) 
  • livaneli kadir  (31.05.16 00:06:54) 
2012'den beri kullanıyordum; gözümün önünden film şeridi gibi geçti birden yaptığım işlemler ve bundan sonra yapamayacaklarım. Yurtışından kozmetik ürün getirme yasağından sonraki 2. büyük darbe bu bence yurtdışından alışveriş konusunda. Lanet olsun diyorum!

Peki var mı bu PayPal'ın alternatifi?
  • Thredith  (31.05.16 00:09:55) 
(bkz: troy) basligindaki son entryleri okuyun.


  • scars dont fade  (31.05.16 00:36:35) 
bddk denetimleri inanılmaz sıkılaştı, yılda en az 2 kere denetime giriyor bu firmalar ve çok can sıkıcı hal almaya başladı.. ota boka kızıyorlar, sürekil açık arıyorlar. götü boklu bir firma açıyor akp yandaşı, bddk da lisansı aracı kuruma veriyor "gidin onlardan alın lisansı" diyor. paypal da boş yere büyük miktarda para akıtıyor bu aracı firmalara..


  • plastic_angel  (31.05.16 00:40:06) 
beyler payoneer vs tıkır tıkır devam ederken para çekme vs limitleri de paypala göre gayet fazlayken neden paypal uçtu şimdi


  • öteki ben  (31.05.16 01:42:31) 
Beymen de çekilmiş deyoolar.


  • hakim oynayin dedi  (31.05.16 08:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.