[]

erkek kedi ve yavru dişi kedi sorunu

selamlar, 1,5 yaşında bir oğlum var ve kısır değil. 5 hafta önce yavrusu oldu, şu an annenin yanında ama yakın zamanda biz alacağız. bununla ilgili 2 sorum var.

1)yavru dişi, bizimki erkek ve kısır değil. yavru eve gelince ona bir şey yapmaya kalkışır mı, zarar verir mi(çiftleşmeye çalışmak gibi)?

2)zamanı gelince kendi yavrusu olan bu dişimiz ile çiftleşir mi? çiftleşirse yavrularda herhangi bir sıkıntı olur mu?

erkek; scottish fold dişi; british shorthair

 
evet zamanı gelince çiftleşirler. yavruya hallenen erkek kedi görmedim, dişi kedinin feromonlarıyla ilgili bir durum olsa gerek. ayrıca hallense bile beceremez. dişi kedi de küçük olduğundan bunları anlamayacaktır, oyun sanacaktır. kızgınlığa girene kadar da çiftleşmezler bence.


  • icimde olen biri var  (30.05.16 19:44:47) 
1. Yavruya halleniyor evet erkek kediler. Hatta tecavüz ediyorlar. Çok defa denk geldim sokak kedilerinde. Yavruyu boğan erkek kedi bile var. O yüzden zarar verme, sıkıştırma ihtimali var. Kısırlaştırmanı tavsiye ederim.

2. Evet çiftleşir. Genetik bir sıkıntı varsa ortaya çıkma ihtimali artar. Onun dışında akraba evliğili, sakat doğum tadında bir şey yaşanır mı bilmiyorum.
  • buff  (30.05.16 19:49:57) 
ben sadece annenin doğurduğu kardeşler birlikte olabiliyor/oluyor diye biliyordum ama olay @buff'ın dediği gibiymiş yeni öğrendim. bi arkadaşım sırf bunun için erkek olan scottish fold'unu çiftleştirmiyordu çocuklarına hallenir diye.


  • freetakilir  (30.05.16 20:39:14) 
merhaba, @buff haklı.

bu arada, cins kedi diye çiftleşsinler istiyorsunuz diye anlıyorum... niyetiniz iyidir muhtemelen ama yapmayın nolur. yuva arayan binlerce kedi var zaten...
yanlış anladıysam ve gereksiz bir yorum yaptıysam da kusura bakmayın şimdiden.
  • whatyougetiswhatyoudid  (31.05.16 14:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.