[]

motordan vazgeçmeli miyim?

Merhaba,

Şu son 1 ayda üç tane kaza haberi ilişti gözüme, birinde bir diş hekimi diğerinde karı koca, bir diğerinde ise istanbulda bir motorcu kaza geçirip ölmüştü...

Karı kocaya çarpmışlar öyle bırakmışlar, diş hekimi pro motorcuymus, diğerinde ise haberlerde gördüm adamın kanı nerdeyse diğer şeride kadar akmıştı.

Hali hazırda aracım var, sevmiyorum ama kullanıyorum işte. Bu kazalar beni çok etkiledi, motorum çalınınca bir adet almayı planlıyordum ama vazgecmek uzereyim sanırım.

Araban var kullan diyenler? motor sevdası geçmez diyenler?

ne diyorsunuz?

 
Demirden korktum trene binmeyeyim diyosun :)

Vazgeçme kardeşim. Vazgeçmesi gereken sen değilsin. Motorluları trafikte hiçe sayanlar vazgeçmeli bu tavırlarından.
  • veys zimmer  (30.05.16 18:23:39) 
ya manyak mısın motor sevdası ne ya. vazgeç tabi hazır araban da var. canına mı susadın?


  • sta  (30.05.16 18:25:56) 
Vazgeç bence de. Hiç bir şeyin sevdası hayatından daha önemli değil. Riske atmaya değmez bu trafikte kural tanımayanların olduğu ülkede.


  • Thredith  (30.05.16 18:29:51) 
23 yaşındayım, hayatımda bir kez bile motor sürmedim. Küçükken ailem kazalardan korktuğu için kardeşime ve bana hiç bisiklet almadı. Hep başkasının bisikletlerini kullandık. Şimdi iyi ki öyle yapmışlar diyorum çünkü birkaç kez kaza tehlikesi atlattım. Bu tip ilkel araçlar bir saniyelik dalgınlığa bakar. Donanımları ise en olmadık zamanda arıza yapar. Yoldaki en ufak bir kayganlık seni metrelerce öteye fırlatır. Hız yapacağını düşünüyorsan hiç bulaşma.


  • dissendium  (30.05.16 18:35:36 ~ 19:39:17) 
büyükşehirdeysen kesinlikle vazgeç...


  • rentts  (30.05.16 18:35:54) 
22 yaşında motosiklet aldım 100 cc, kesmedi 250 cc chopper (tiger) aldım. Üniversite okuduğum için sıkıntı yoktu. Ne zaman İstanbul'a geri döndüm, hata yaptığımı anladım. :(

1 ayda 8-9 kere kaza tehlikesi geçirdim. Bir tanesi bile benim hatam değil. Emin ol o kazalar gerçekleşse, en az 5 tanesi ölümcüldü. Alma, İstanbul'daysan sakın alma. Üzerine üzerine sürerler, görmezler. Araban varsa kullan. Gerisini boş ver.
  • Polaroid  (30.05.16 18:54:06) 
1 hafta içinde iki motor sürücüsünün aynı yerde kafalarının refüjle motor arasında sıkışıp kopmasından sonra motorun en azından Türkiye'de akıllı insan işi olmadığını anladım.


  • angelus  (30.05.16 18:55:50) 
Motorun da bir araç olduğunu unutup makaslayarak süreceksen, ortalama hızın 110 km/sa olduğu bir yolda 200'ün üstünde hız yapacaksan diğer arabalar ne kadar dikkat ederse etsin kazan yapma riskin fazladır. Bence vazgeçin.


  • tiksinmedenuyanmak  (30.05.16 19:48:39) 
memleketimde uzun yıllar kullanmış büyükşehirde kıyısından dönmüş biri olarak, açık havanın tadına varabileceğiniz, çiçek orman deniz kokuları içinde sürebileceğiniz bir yerde yaşıyorsanız alın. yoksa hakikaten değmez bence alınan riske. ha ben alıyorum o zevki değer derseniz ayrı.


  • kaichi  (30.05.16 19:54:33) 
motor sevdası geçmez. bende bi mustang takıntısı var bi de harley davidson. ikisini de alıcam öyle ya da böyle.

o gözüne ilişen kazalardaki motor modelleri nedir hatırlıyomusun? mesela suzuki hayabusa diye bir motor var ona ben bile binmem bu kadar takıntılı olmama rağmen. süratli bir tabut çünkü kendisi. ama harley gibi daha oturaklı, sürat değil keyif için üretilen motorlar bana daha sağlıklı geliyor açıkcası.
  • KidLazer  (30.05.16 20:17:14) 
kaza yapanların motorları neydi?

düşük cc ve ulaşım amaçlı binilebilir. şehre göre tabi. ama yüksek cc ile veya adrenalin amacı ile binmek bence de çok çok riskli. bir o kadar da zevkli ama işte, hata demek ölüm demek o yüzden gerek yok. 150cc ile ekipmanlı ev-okul arası ve nispeten sakin bir şehirde biniyorum ciddi bi sıkıntıyla karşılaşmadım henüz.
  • icim urperiyor  (30.05.16 21:25:01) 
Bundan al.
scramblerducati.com

  • Goddard  (30.05.16 21:44:18) 
  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (30.05.16 23:07:51) 
Ben bir süre motokros parkurlarında o hevesimi karşılamaya karar verdim. Zaten kendi motorumu alınca da ulaşım için arabamı kullanmaya devam edeceğim. Motor haftasonu falan keyif için olacak.


  • arnold schwarzeneger  (31.05.16 10:53:22) 
bu isin vazgeci veya devam eti yok ki. sen icinden nasil geliyorsa oyle yapacaksin. binesin varsa her turlu binersin.

ayrica;

*kaza konusunda hassas oldugun icin kaza haberleri algida secicilik olabilir. motosiklete basladigimda eski erkek arkadasim parcalanmis vucut fotograflari yollardi gicikligina. oluyor maalesef uzucu kazalar. ama bu sana da olacagi anlamina gelmez. olmayacagi anlamina da gelmez.

*motorum calindiginda yine calinir diye almamak yerine yeni aldigim motora kasko yaptirdim mesela. sen de kaza ihtimaline karsi vaz gecmek yerine onlemlerini artirabilirsin.

*araba da guzel faydali bir icat. ama istanbulda trafigi, park derdi, masrafi vs. dusununce bana mumkunsuz geliyor. sana nasil geliyor? tahammul esigin nedir? araban dursun gene kenarda.
  • jimicik  (31.05.16 11:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.