[]

tedavüldeki paraların tutarı ürünün ücretini etkiler mi?

boyle birsey var mı? Kısaca ornek verip aciklamak istiyorum. Su eskiden 50 kuruştu. Bunu tek bir "madeni para" ile alabiliyorduk. Gel zaman git zaman suyun parası 75 kuruş oldu ama bu cok uzun surmedi ve bir anda 1 lira'ya yükseldi. Bu tarz yukselislere enflasyonun dışında bu tarz madeni para cesiti gibi seyler etki ediyor mu?




 
hayır


  • Frederick Co  (30.05.16 18:05:02) 
su hala 50 krş?
sadece bazı yerlerde bazı sular 75 krş. 1 tl olanı çok nadir görüyorum

  • sta  (30.05.16 18:13:38) 
ben hala 50 kuruşa alıyorum. nadiren 75 kuruş. bunun tamamen esnafın adam sikmesiyle alakası var bence.


  • xenophobe  (30.05.16 18:17:47) 
Suyun ucreti ne kadar uzatirsan o kadar galiba. 50 kurus verdigim de 1 lira verdigim de ses etmiyor. Ilginc


  • brkylmz  (30.05.16 18:51:21) 
evet etkiler.

etkilemez diyenleri yan tarafa alayim, yeni sekmede almanyanin 5 euroluk madeni paralarla alakali tartismalari okumasini öneririm. su an kolleksiyon amacli basilsa da basilmamasi icin oldukca güclü argümanlar var, reddit europe subredditinden girersiniz.

ek olarak eger 1 kurus madeni olmasaydi neredeyse her ürünün 199,99 tl oldugunu görür müydük? yoksa ..,95 mi olurdu en düsük para birimi 5 kurus olsaydi?

ek olarak, cogu ürün icin, fiyat yükseltmek yerine gramaj ve nitelikte optimizasyona gidiliyor. mesela pide uzunca bir süre ayni fiyatlarda sürünüyor ama gramaj hep degisiyor. bu demek midir pide hep ayni fiyat? nope. ayni sekilde fiyati artmak zorunda kalan seylerin kücük boylarinin cikmasi. 330 mllik sularin temelinde bu yatiyor mesela.

ek olarak jason silvanin adini hatirlamadigim konuyla alakali calismalari var. 10 tl banknot ile 10 tl bozukluk arasinda insanlarin inanilmaz bir farkli yaklasimi var. bozukluk oldugu an degersiz görüyor, miktar ayni olsa dahi. youtuebdan aratabilirsin.

özetle, bozuk paralarin büyüklükleri önemli.
  • wiillii  (30.05.16 19:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.