[]

Lens batmasi

Ilk defa lens aldim ve bugun ilk defa kullanmaya basladim. Astigmat lens, Acuvue Oasys lens verdiler. Bu kadar batmasi ve gozumu rahatsiz etmesi normal mi? Ayrica lensler sag ve sol uclardan sanki fazlalik gibi duruyor gozumde, lens gorusumu cok az da olsa kisitliyor gibi, ya da bu batmadan mi kaynaklaniyor? Lens gozume buyuk geliyor olabilir mi? Ya da kisacasi benim gozlerim lense uygun degil mi?




 
merhaba.

ilk defa lens kullanmaya başladığınızda lensin batması normal, bana da olmuştu. takmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın ve lensi de solüsyonu ile yıkayın. tırnağınız var ise lense temas ettirmemeye çalışın çünkü lensi çizebiliyor. çizince de gözünüzü rahatsız ediyor. ayrıca lensi saklarken solüsyonu dışında bir sıvı (su vb.) kullanmamanızı öneririm. zamanla alışacaksınızdır.

nasıl muayene olarak lensi aldınız bilemiyorum ama lens için doktorunuzun gözlerinizin lens kullanımına uygun olup olmadığına bakarak ayrı bir reçete yazması gerekiyordu. (bazen aynı gözünüzün lens numarası ile gözlük numarası farklı olabiliyor çünkü lens gözünüzün tam üstünde, gözlük ile gözünüzün arasında mesafe var) bu reçetede BC (base curve) dediğimiz iris bombeliği ve dia (lens çapı) yazmalı. lenslerinizi bu değerlere göre almalısınız. lens alışverişinizi de lensmarket.com'dan yapmanızı öneririm. hem hızlı gelir hem de piyasaya göre gayet uygundur. zaten bu siteyi incelediğinizde lenslerin farklı çap değerleri ve farklı bc değerlerine sahip olduğunu göreceksiniz. bu arada acuvue oasys lens de geçirgenliği en yüksek, en rahat kullanımlı ve en çok tercih edilen lenslerden biridir. ben de onu kullanıyorum ve çok memnunum. sıkıntınızın lens markasından kaynaklandığını düşünmüyorum. rahatsızlığınız lens çapından kaynaklanıyor olabilir gibi geldi bana.
  • someonewalksalone  (30.05.16 17:44:16) 
çıkarıp bi bak sanki ters dönmüş gibi anlatmışsın. şu resimdeki gibi durması gerekir:

www.probilgi.com
  • olutaklidi  (30.05.16 17:47:40) 
3 yıldır lens kullanıyorum. oasys acuvue'ün torik (astigmatik) lensi kadar boktanını tecrübe etmedim. ters takmakla falan da alakası yok. normal lensleri gayet iyi ama torik lensi tam bir fiyasko.

yani oasys acuvue ise normal.

bu arada oasys torik lensler, ters iken tam küresel değil, kenarlardan basık, yamuk dururlar. ters-düz testini bu şekilde yapabilirsin.
  • detone simitci  (30.05.16 17:56:34 ~ 17:58:12) 
@someonewalksalone detayli cevabiniz icin cok tesekkurler. Her zaman gittigim doktoruma gittim. Yaklasik 4 yildir gozluk kullaniyorum. Gozumde bir ilerleme olmadigini gorunce bu sefer de lens denemek istedim ve doktora bunu belirttim, gozlerim normalde -3.00 ama dokor lens icin -2.75 yazdi. Soylediginiz degerlerden 'dia' degerini recetede goremiyorum. Bana da lens capinda bir sorun var gibi geliyor, dedigim gibi lens sanki olmasi gerekenden cok az daha buyuk gibi. Dogru lens capini belirlemek icin tekrar doktora mi gitmem gerekir? Yoksa satin almis oldugum optikci degisim yapar mi? Acikcasi lensmarket.com hakkinda sozlukte yazilan iyi yorumlari okudum. Oradan almayi dusunuyordum fakat optikci ile ayni fiyata geldigini gorunce optikciyi tercih ettim.

@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim aslinda o da muhtemel, takmadan once o kadar cok ugrastim ki, tam kizip birakmak uzereyeken takabildim, cikarip tekrar deneyecegim. tesekkurler.

@olutaklidi tesekkurler, o ihtimali de goz onune alip tekrar kontrol edip takacagim.
  • taltrap  (30.05.16 18:00:28) 
Lens doğru şekilde ve temiz bir biçimde takıldığında batmaz, bir problem olabilir. Başkalarının dediği gibi, ters takmış olabilirsin.

Lensi doktor önerisiyle kullanmaya başlaman gerekir, ki doktor (elinde varsa) sana uygun bir veya iki farklı marka lens önerir. İlk gün onun kontrolünde takarsın. O zaten bu süreçten önce gözlerinin lense uygun olup olmadığını söyler, lense özel bir reçete verir. (Göz bebeği çapının ölçüsüyle bağlantılı.)

Astigmat lensler (toric) için Acuvue Oasys popüler markalandandır; ama örneğin ben onu kullanamıyorum. Başkalarının deneyip beğenmeyebileceği Air Optix bana daha iyi geldi mesela. Bu konu sana özgü. (Hatta solüsyon seçimi de.)

Bu arada, lens görüşünü kısıtlamaz. Hatta gözlüğün aksine, görüş açısı yönüyl sana çerçevesiz, geniş bir görüş açısı sunar.

Lensi ters takmadıysan, göz doktoruna danış derim.
  • kara yuan  (30.05.16 18:00:36) 
@detone simitci tesekkurler. Acikcasi daha ilk gun ama simdiden gozluklerimi ozledim. Hatta su an cikarip gozluge donmek istiyorum cunku bu satirlari yazarken goruntu bulaniklasiyor. ama biraz zaman verip duzelme var mi bir bakacagim.


  • taltrap  (30.05.16 18:03:01) 
@kara yuan tesekkur ederim. Lensi ters takmis olabilirim cunku cok denedim takabilmek icin. tekrar cikarip takacagim ve burada yazilan tavsiyeleri dikkate alacagim. Air Optix'de deneyebilirim. Ama ondan once tekrar doktora bir kontrole gitsem iyi olacak.


  • taltrap  (30.05.16 18:05:32) 
Lensi ters taktıysanız, öyle saatlerce kullanamazsınız. Birkaç dakikada bile gözleriniz yaşarır, bir şey okuyamazsınız.

Bence batıyorsa, daha fazla gözünüzde tutmayın. Hemen çıkartıp, solüsyonla silip temizleyip, ters mi düz mü diye kontrol edip yeniden takın. Veya takmak zor geliyorsa, hemen şimdi çıkartın, doktorunuzun yanında tekrar takın.
  • zihinden matematik  (30.05.16 18:39:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.