[]

odtü işletme vs. galatasaray iktisat/işletme

sizce hangisi ?
okurken olsun mezun olduktan sonrası olsun hangisi daha avantajlıdır?
birde galatasaray da okuyan herhangi biri varsa mesaj atabilir mi? teşekkürler.


 
ODTÜ. net.

p.s. böyle soruları daha spesifik olarak sorarsan daha verimli cevaplar alırsın. "Akademik kariyer için hangisi daha iyi?" "Piyasada hızlı iş bulmak için hangisi daha iyi?", "Piyasada yükselmek için hangisi daha iyi?", "yurtdışı bağlantıları açısından hangisi daha iyi?", "okul hayatı hangisinde daha eğlenceli?" falan. Ne istediğini net söyle ki nerede olduğunu söyleyelim... Bence her açıdan tek tek ODTÜ, ama farklı bilgileri olanlar mutlaka vardır.
  • babilbaligi  (30.05.16 17:01:18 ~ 31.05.16 09:34:10) 
Ödtü.


  • amarat  (30.05.16 17:08:41) 
Odtü

Not: gsüspor
  • i ve been mistreated  (30.05.16 17:13:39) 
odtü tabiki.


  • Lola90  (30.05.16 17:14:38) 
Benden de bir Odtü.


  • birşeylersoracağım  (30.05.16 17:20:25) 
Burdaki arkadaslar piyasanin icinde mi bilmiyorum ama bu islerin ucundan kiyisindan degil direkt olarak icinde olan biri olarak gsu diyorum.


  • Deathrow  (30.05.16 17:23:41) 
bence değişir, odtü elbette daha iyi, ama galatasarayında olanakları az değil, ek olarak kapalı bir çevrede daha güzel bağlantıların olabilir, bunun yanında istanbulda olacaksın part time/ full time çalışarak daha iyi kariyer yapabilirsin.

sana bağlı, isim ve saf durum olarak odtü, biraz riskli olmak istersen galatasaray.
  • kurnaz  (30.05.16 17:28:22) 
@deathrow

Tamam gsü bir miktar çevre ve şehir avantajına sahip, ama odtü hem ingilizce olması hem de bu sayese abd ing master bağlantılarının daha mümkün olması açısından daha avantajlı değil mi? Gsü işletmeden arkadaşlarım programın tekdüze ve zamanın gerisinde olduğundan, bölümle ilgili imkanların az olduğundan falan bahsediyorlardı.
  • i ve been mistreated  (30.05.16 17:33:11) 
onu bilmem de galatasaray cok havalı be :D


  • cok joleli ozgur  (30.05.16 17:33:43) 
Odtü akademik kariyer ve sonrası için avantajlı ancak okurken iş tecrübesi anlamında gsü uzun dönem stajlarla sektöre daha iyi hazırlayabilir, zira Ankara'da okurken yapabileceğin işler sınırlı.

Ha bir de işletmenin ortamı da çok iyidir Odtü'de. Sosyal faliyetler açısından hem kampüs hayatı hem de bölümün rahatlığı İstanbul'u aratmaz, uyum sorunu yaşayan/aşırı İstanbul aşığı birisi değilsen.
  • patiska  (30.05.16 17:46:06) 
Iibf okunmaz hiçbiri.


  • hendek atlayan deve  (30.05.16 19:05:56) 
yav duyuruya cevap verenlerin kaçı iibf okumuş, kaçının hangi okulun ilgili bölümünde kaç arkadaşı var, kaçı özel sektörde iibf öğrencisi olarak staj görüşmelerine girmiş merak etmiyor değilim.

odtü yü gömmeye değil, gsü iktisatı harcatmamaya geldim(bakın işletmeyi demiyorum)

gsü iktisat,
-halen alanında değerli hocalara sahip
-Sorbonne ekonomi ve MASS – Université Lille 1 Sciences et Technologies ile "çift diploma" hakkı vaadeden bir bölüm olup,
-diğer taraftan özel sektör düşünenler için piyasada gayet sağlam bi tanınırlığa sahiptir.
-gsü iktisattan çıkıp akademiye yönelenler genellikle siyasal iktisat alanına kayarlar.

-bir de şuna açıklık getireyim ben gsüden abd ve ing deki okulların başvuru şartlarına yeten bi ortalamayla mezun olabilip, başvurup da ingiltere ve abd den kabul almayan kimseyi tanımadım henüz. önünün kapalı olması diye bir durum yok yalnızca erasmus antlaşmaları fransa ve belçika ağırlıklı. diğer taraftan ortalama bi ortalamayla fransada zaten master yapabilir isteyenler. ha fransayı tercih etmeyecekse ortalamayı yüksek tutacak ingilizceye asılacak bu heryerde böyle.

Fakat kötü tarafı, Odtünün aksine kampüs ve klüp hayatı boğaz manzarası ve işletme klübünün yaptığı bir takım körler sağırlar nitelikli aktivitelerle sınırlı olup öğrencilerine hiç bir şekilde kpss alt yapısı da sunmaz. fransızca dersler ortalamayı eğer büker.

son olarak duyurunun gerçekten bir işe yaraması için odtü tabiki yada gsü tabiki diyenlerin subjektif te olsa neden belirtmeleri gerektiğini düşünüyorum.
  • gis  (31.05.16 00:13:15 ~ 00:19:50) 
açıkça odtü. gsü akademik anlamda marmara seviyesinde bir okul, sorbonne diplomasına kanma. ha tabii özel sektör düşünüyorsan ve ingilizcen iyiyse, gsü işletme de iyidir.


  • workers of all world  (10.06.16 22:40:44) 
gis +1000 . şu yorumlara bak sanki bütün üniversitelerde okumuş gibi konuşuyorlar. nerden bu kadar bilgiye sahipsiniz la:)


  • nothing in my way  (10.06.16 22:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.